Ασθένειες Καναρινι γυρισε το ποδι του

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης zizi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Όνομα
Ζωή
καλησπερα σασ ενα μικρο μου καναρινακι καθεται στον πατο γιατι εχει γυρισει το ποδι του απο τοτε που ηταν φωλια-τι μπορει να γινειμ με αυτο επανερχεται;

Τι ηλικία έχει το καναρινάκι σου; Θα σου ηταν εύκολο να βαλεις μια φωτογραφία να καταλαβουμε τι ακριβώς εννοείς;

Δυστυχώς νομίζω ότι δεν είναι αναστρέψιμο, αν πρόκειται για δυσπλασία που δημιουργήθηκε λόγω θέσης στη φωλιά.

συνηθως συμβαινει απο κακη σταση του νεοσσου στη φωλια ειδικα αν δεν υπαρχουν αλλα αδερφακια ωστε να καθονται ολα συντεταγμενα.ή απο πιασιμο του ποδιου σε νημα. Δημιουργειται και σπασιμο σε καποιες περιπτωσεις που λογω της αναπτυξης των οστων γρηγορα δενει με λαθος τροπο, μη αναστρεψιμο. Πιο συνηθισμενη ειναι η εξαρθρωση (αυτο μαλλον εχει το δικο σου) με συνεπεια το ποδι να μην μπορει να στηριχτει και να φαινεται οτι γυρναει προς την αντιθετη. Αν γινει αντιληπτο νωρις(πριν δεσει λαθος) μονο με εξειδικευμενες κινησεις και δεσιμο απο πτηνιατρο μπορει κατι να γινει ☹

πριν μια βδομαδα σχεδον ανακαλυψα αργα βλεποντας οτι καθυστερει να βγει απο τη φωλια οτι το ποδι ενος νεοσσου μου ηταν πιασμενο σε νημα. Ειχε δημιουργηθει προβλημα αναλογο αλλα σε τετοιο βαθμο που τωρα πεταει και στηριζεται στις πατηθρες, λιγο δυσκολα βεβαια.
... Και δεν εφτανε αυτο (χωρις να ειναι πιασμενο αυτη τη φορα) αντιμετωπιζω προβλημα μολις βγηκε απο τη φωλια με το μοναδικο μου νεοσσο γκλοστερακι☹. Ειναι καθαρα εξαρθρωση. Προς το παρον καθεται κατω και το ταιζουν. Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι αν συνεχισουν να το ταιζουν οι γονεις του μεχρι να ανεξαρτητοποιηθει. Αλλιως πρεπει να το κανεις εσυ. Αν εχει βγει απο τη φωλια δεν νομιζω πια να αντασεται και ειναι ετσι κιαλλιως δυσκολο απο τη
στιγμη που κινειται να δεθει αν χρειαζεται.

ειναι περιπου 25 ημερων. Δεν εβγαλα φωτογραφια γιατι δεν φαινεται. Καποιες φορες φαινεται σαν να ειναι γυρισμενο αναποδα ενω αλλες φορες φαινεται κανονικα. Μπορει να πεταξει αλλα δεν μπορει να στηριχθει, πεφτει στο πλαι. Το ταιζουν ευτυχως ακομη..σε λιγες μερες που θα μπορει εστω και να φαει κατι απο τον πατο θα το παω στον γιατρο. Τωρα φοβαμαι γιατι ειναι μακρια και θα μεινει ωρες αταιστο. Δηλαδη,υπαρχει περιπτωση να μεινει ετσι;αν ναι, τι θα κανω; Πως θα το βοηθησω; Το λυπαμαι πολυ το καημενο..

καλησπερα παιδια. Τελικα το ποδι του μικρου μου δεν εχει γυρισει, απλως δεν μπορει να στηριχτει στα ποδια του. Ο γιατρος ειπε οτι μπορει να μην ταιστηκε σωστα απο την μαμα και δεν αναπτυχθηκε ο μυικος ιστος. Εχθες παρατηρησα οτι το ενα ματακι του ειναι υγρο καθως και οι τριχουλες γυρω του. Τι μπορει να ειναι;υπαρχει περιπτωση να προκειται για ορνιθωση, ενω κανενα αλλο πουλακι μου δεν ειναι αρρωστο; Οταν μιλαμε για ορνιθωση ειναι και τα δυο ματια υγρα;

Back