Ασθένειες Τραυματισμός ποδιού καναρινιού από αφαίρεση δαχτυλιδιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης irened
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@myr δεν θα τον μετακινησω για κανενα λογο
Αν χρειάζεται να τον εξετάσουν, γιατί να μην τον μετακινήσεις;
Εχετετηλεφωνο;
Αν εννοείς για τις δύο γιατρούς που σου ανέφερε η Μύρινα, δες παρακάτω στα στοιχεία τους:
 
@irened
Και επειδή βλέπω άλλα τηλέφωνα στο λινκ από αυτό που έχω εγώ, αυτό εδω λειτουργεί σίγουρα (αν ειναι απασχολημενη αφήνετε μήνυμα και σας καλεί μετά).
Το πουλάκι ταλαιπωρείται και κινδυνεύει, χρειάζεται να πάει σε ειδικό. Περαστικά γρήγορα εύχομαι🐤Screenshot_20230828_121941_Contacts.webp
 
@myr καλησπερα και καλη εβδομαδα.

το link του pb
1693224053425.png

Screenshot απο την ιστοσελιδα της κλινικης

1693224061277.png

To ιδιο κινητο δινεται για την κυρια Δουκακη με αυτο που εχεις εσυ. Παρατηρησες καποια διαφορα?
 
@ianos θα ρισκαρες να μεινει απο καρδια ή να εχει μονιμο στρες; σας παρακαλω διαβαστε λιγο απο την προηγουμενη εβδομαδα, οτι ηταν ηδη υπερβολικα φοβιτσιαρης & μετα απο αυτο χειροτερεψε. Εχω καποια εμπειρια στα καναρινια,αλλα ποτε δεν μου ειχε τυχει να μην αναλαμβανουν κοψιμο δαχτυλιδιου. Γι αυτο κ δεν τον μετεφερα εξαρχης. Ευχαριστω για τα τηλεφωνα
 
@irened , εννοείται ότι πριν ρωτήσω / απαντήσω διαβάζω κάθε θέμα προσεκτικά.
Καλημερα σας. Χρειαζομαι την βοηθεια σας!! Επειδη προσπαθησα για να μην τον στρεσαρω, να βρω κτηνιατρο στην περιοχη μ, (ειναι πολυ φοβιτσιαρης) αλλα κανεις δεν ηθελε να τον αναλαβει αφαιρεση δαχτυλιδιου ( μην τυχον τους μεινει στα χερια κλπ).
Ο κτηνίατρος δλδ για να του αφαιρέσει το δαχτυλίδι δεν θα το έπιανε το πουλί;
Από ό,τι λες το πουλί έχει τραύμα, το οποίο και τσίμπησε. Δεν ξέρεις αν έχει δημιουργηθεί μόλυνση. Αυτό που δεν θα ρίσκαρα είναι να του δώσω φάρμακο ντεπόν, χωρίς να ξέρω αν επιτρέπεται ή όχι.
 
@irened ελπίζω να πηγαίνει καλά κ να σε κατατοπισουν οι πτηνιατροι. Όμως, μπορεί να χρειαστεί, να το πας να το εξετάσουν. Κ αφού είναι τόσο φοβικό, δεν ξέρω πόσο καιρό είναι μαζί σου, αλλά προσπάθησε σιγά σιγά, να σε συνηθίσει κ να μην νοιώθει φόβο όταν πλησιάζεις. Μίλα του σιγανα, δώσε του μηλαρακι, μίλλετ, πέρνα σταθερά κ καθημερινά λίγο χρόνο μαζί του.
 
@irened
Ειρήνη χάρηκα πολύ μαθαίνοντας ότι ανταποκρίνεται καλύτερα το καναρινάκι! Απλά ήθελα να σου πω να μην επαναπαυεσαι. Χωρίς να θέλω να γίνω απαισιόδοξη, πρεπει να πάρουμε κ σαν ενδεχόμενο ότι θα μπορούσε να δείχνει καλύτερα, αλλά μέσα του να συμβαίνουν διάφορα. Αλλιώς θα ήταν άψογα κ δεν θα σε προβλημάτιζε τίποτα.

Καταλαβαίνω ότι επειδή δεν νιώθει καλά κ είναι κ ιδιαίτερα φοβιτσιαρης δεν θέλεις να τον στρεσαρεις με μετακινήσεις κ σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να συμβεί το χειρότερο. Όμως ψαχνοντας στο forum για περιπτώσεις που μοιάζουν με τη δική του κ εφαρμόζοντας ότι βλέπεις να δίνεται σαν συμβουλή σε αυτές, δεν σημαίνει ότι είναι κ η κατάλληλη θεραπεία για το δικό σου καναρινι. Αντίθετα θα μπορούσε να είναι κ επιβλαβής. Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Με τις δικές της ιδιαιτερότητες κ με διαφορετικό ιστορικό.

Θα σου έλεγα να επικοινωνήσεις με τη κυρία Δουκάκη κ να της περιγράψεις τι ακριβώς του συμβαίνει κ να της εξηγήσεις κ το πόσο φοβάται κ αν σου πει ότι είναι απαραίτητο να το δει από κοντά, να το πας ώστε να πάρει εξειδικευμένη θεραπεία κ έτσι θα είσαι σίγουρη ότι γίνεται το καλύτερο, χωρίς να ανησυχείς τι θα μπορούσες να είχες κάνει ή δεν έκανες σωστά. Μπορεί να του δώσει κ κάτι για το στρες ακόμη κ πριν το πας ώστε να περιοριστεί το άγχος του στη μετακίνηση προς εκείνη! Ρώτησε την σχετικά, θα σε καθοδηγήσει!

Αν δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο κ δεν θέλεις να πάρεις μετρό κ λεωφορεία για να μην φρικαρει ο μικρός- τετοια μετακίνηση ούτε σε μη φοβικό πουλί θα ήθελα-, το κατανοώ κ γι αυτό προσφέρομαι να πάμε με το δικό μου αυτοκίνητο, πολύ αργά κ ήσυχα κ να γυρίσουμε πίσω με ασφάλεια, ενώ εσύ θα το κρατάς σταθερο, σκεπασμένο κ θα του μιλάς με ηρεμία για να αγχωθει όσο γίνεται λιγότερο. Μετά ζυγίζοντας το αποτέλεσμα θα δεις ότι ήταν καλύτερα που ελειψε λίγο από το σπίτι κ πήρε την σωστή θεραπεία κ φροντίδα κ ας αγχώθηκε για λίγη ώρα. Είχες γράψει κάπου ότι το Περιστέρι είναι μακριά για να το πήγαινες σε πτηνιατρο. Όπου κ αν είσαι Αττική μπορώ να έρθω να σας πάρω.

Δεν θέλω να σε πιέσω, απλά έκανα μια πρόταση με όλη μου την καρδιά υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει μεταφορικό. Αν δεν ισχύει αυτό, αν φοβάσαι ακόμα ή αν δεν σου αρέσει γενικότερα, αγνόησε την, αν το σκέφτεσαι ενημέρωσε με. Καλή συνέχεια κ περιμένουμε νέα αν θες να μας πεις! Σε κάθε περίπτωση εύχομαι το καλύτερο για τον μικρό!
 
@φιλομαθης
Δίκιο έχεις, ίδιο είναι με το 3ο. Εκείνη την ώρα είδα μονο τα 2 τελευταία φαίνεται για κινητα και επειδή μου ακούστηκε επείγον απλώς επισύναψα το δικό μου και δεν τα ξανατσέκαρα. Γράψτε άκυρο.
 
Back
Top