Ασθένειες Καναρινι με σπυρακι στην κοιλια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Διαφωνώ αλλά καθένας έχει τις απόψεις του :)
 
Κι εγώ Γιάννη είμαι επιφυλακτικός σε αυτά. Ανεξάρτητα με το αν της το χάρισαν η οχι, αν πράγματι θέλησαν να ξεφορτωθούν ένα μη υγιές πουλί, στην Αριάδνη θα βρει τη φροντίδα που χρειάζεται ενώ στον προηγούμενο κάτοχο πιθανά οχι, όποτε ίσως κατ´αυτην τη συλλογιστική ίσως θα ήταν καλύτερα να το κρατήσει και αν το αγόρασε να ζητήσει την αντικατάσταση του διαπραγματευομενη στην περίπτωση που συμφωνήσει ο πωλητής, και αφού συμφωνήσει, το να εξακολουθήσει τη φροντίδα του πουλιού. Φυσικά, αν πρόκειται για εκτροφέα η μαγαζί, καλό θα ήταν να μάθουμε, αν γίνεται και το όνομα του ώστε μελλοντικά να ξέρουμε ποιον να αποφύγουμε σε πιθανή αγορά.
Απο την άλλη πλευρά, άλλο να σου αρρωστήσει, και άλλο να είναι ήδη άρρωστο και να μην έχεις προλάβει να διεθνείς συναισθηματικά μαζί του. Πολλοί άνθρωποι, σε κάποιες περιόδους της ζωής τους, δεν αντέχουν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός άρρωστου ζώου, ειδικά όταν το έχουν λίγο καιρό, και όταν απο τις καταστάσεις δεν εξαναγκάζονται να το αναλάβουν, όταν δλδ έχουν τη δυνατότητα; Να το γυρίσουν πίσω, αυτό κάνουν και είναι θεμιτό, διότι εκτός των άλλων με αυτόν τον τροπο προστατεύουν και τους επόμενους αγοραστές.
 
Το πουλί αυτό έχει αυτό το "σπυράκι" όπως λέει η Αριάδνη μετά από ασθένεια... και πιθανολογώ πως προέρχεται από διόγκωση κάποιου οργάνου... Δηλαδή δεν είναι επιδερμικό και συνεπώς καθόλου αθώο. Η θέση αυτή δεν είναι θέση ειδικού... αλλά άποψη για να μην παρεξηγηθώ. Ο εκτροφέας πιθανότατα γνώριζε την ύπαρξή του και συνεπώς και είχε λόγους για να το "διώξει".
Διαφωνώ αλλά καθένας έχει τις απόψεις του :)
Ξέρω πως έχεις τεκμηριωμένη θέση και ειλικρινά θα την ήθελα...
Η δική μου όσο πιο σύντομα γίνεται για να μη βγούμε εκτός θέματος.
  • Χρήματα για αγορά που απ' όπου κι αν προέρχονται είναι πολύτιμα στον καθένα.
  • Η διάθεση εξαπάτησης του εκτροφέα που προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα εκτροφικώς "άχρηστα" πουλιά..
  • Η απογοήτευση του νέου κατόχου από τη μη επιβίωση ή καλή "πορεία" τέτοιων πουλιών...
Αν μάλιστα είναι το πρώτο ή από τα πρώτα ίσως τον διώξει μακρυά και να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά με τα πτηνά κρατώντας την κακή ανάμνηση ως τεκμαρτή απόδειξη μιας λογικής απογοήτευσης...
 
Αν ήμουν σε αλλη φαση της ζωής μου θα το φρονισα. Έχω αγοράσει ξανά καναρίνια άρρωστα αλλά ποτε δεν τα επέστρεψα γιατί πίστευα πως δεν θα ασχοληθεί ο εκτροφέας ή ο πωλητής μαζί του οποτε η μοίρα του ηταν καθορισμένη. Κάποια παιδιά στο φόρουμ θα θυμούνται. Μπορω να ξεχωρισω ενα υγιές πουλί αλλά εκείνη την ωρα δεν τον ελεγξα. Το πήρα και έφυγα. Λάθος μου το ξέρω αλλά αυτό εκανα.

Το καναρίνι το αγόρασα απο εκτροφεα.

Ποια η διαφορά; Για να μην θεωρηθεί "βλάκας" από τον δόλιο που της το πούλησε;
Γνωρίζει ο εκτροφέας πως ξέρω πως είναι άρρωστο οπότε η ταμπέλα του βλάκα μεταφέρθηκε σε άλλο κεφάλι.

Που είναι το πουλί τώρα και θα το πάρεις πίσω;
"Πάρω".. Εννοώ επιστρέψω. Εμφανίζονται τα κυπριακά μου.
 
Ξέρω πως έχεις τεκμηριωμένη θέση και ειλικρινά θα την ήθελα...
Δεν είναι θέμα τεκμηρίωσης Γιάννη μου, δεν θέλω να λοξοδρομήσει το θέμα της Αριάδνης :)

Θα βάλεις πιο καθαρή φωτογραφία της κοιλιάς σήμερα;
 
Θα βγαλω ναι. Με την βοήθεια κάποιου αλλου γιατί έχει αρκετό φτέρωμα.
 
Θα βγαλω ναι. Με την βοήθεια κάποιου αλλου γιατί έχει αρκετό φτέρωμα.
Ναι φαίνεται από τις φώτο ότι έχει πολύ φτέρωμα.. Ξέρεις το βρέχεις και βγάζεις φώτο.. απλά αυτό να γίνει [ρωί ή μεσημεράκι ώστε να μην υπάρχει φόβος να κρυώσει!
 
Αριάδνη μου στείλτες στον Σταύρο και θα τις ανεβάσει εκείνος!
 
Back
Top