Φροντίδα Καναρινι τριβεται μετα το μπανιο

steliosagk

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2009
Μηνύματα
103
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα...

Εχω παρατηρησει οτι μολις το καναρινι μου τελειωσει το μπανιο του, ψαχνει να τριφτει καπου. Συνηθως αυτο το κανει πανω στα καγκελα. Τα δικα σας κανουν το ιδιο; Μηπως θα μπορουσα να του βαλω κατι μεσα στο κλουβι, οπου θα μπορουσε να τριβεται πιο ευκολα;
 
Παει στα καγκελα και τριβει κυριως το κεφαλι του... σα να εχει φαγουρα. Το κανει μονο μετα απο το μπανιο... Δε θυμαμαι αν το εκανε και πριν την πτερορροια!
 
Πολύ σωστό αυτο που σου έγραψε η Νίκη. Ενας ακόμα λόγος είναι οτι επειδή ειναι εποχή πτερόρροιας, με τον τρόπο αυτο βοηθάει να αποκολληθούν τα παλιά φτερά ή να βοηθήσει τα καινούρια να βγούν απο περίβλημά τους. Αν προσέξεις το κεφαλάκι τους ίσως να μοιάζει να έχει μικρά καρφάκια. Αυτά είναι τα νέα φτεράκια που ειναι προστατευμενα μεσα σε ενα διάφανο σαν καλυμα. Ετσι με το ξυσιμο στα καγκελα, αλλά και την βοήθεια του μπάνιου που έχει προηγηθεί το κάλυμα μαλακώνει και εμφανίζονται σιγά σιγά τα νεα φτεράκια
 
Συμφωνω με τη Νικη και την Τζωρτζινα. Το κανει και για να στεγνωσει και επειδη ειναι εποχη πτερορροιας και θελει ν`αλλαξει φτερωμα. Μην ανησυχεις καθολου.
 
Δεν ειναι οτι με ανησυχει... απλα ηθελα να ξερω αν υπαρχει κατι που τοποθετειτε στο κλουβι του, οπου θα μπορουσε να τριβεται καλυτερα. Ειχα ακουσει κατι ας πουμε για πατηθρες με γυαλοχαρτο.
 
... Ειχα ακουσει κατι ας πουμε για πατηθρες με γυαλοχαρτο.

Aυτές ειδικά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, διότι προξενούν διάφορες βλάβες σε μύτη και πόδια αλλά και επειδή μετά απο λίγο χρόνο, ένεκα του ότι δεν μπορούν να καθαριστούν, γίνονται πηγή μικροβίων.
 
καλησπερα θα ηθελα να πω κ εγω την ταπεινη μου γνωμη.. Επειδει το εχω παρατηρησει το φαινομενο κ στα δικα μου δεν ειναι τιποτα σημαντικο! Δεν ειναι απαραιτητο ουτε το γιαλοχαρτο ουτε διαφορες τετοιες μεθοδοι γιατι οπως πολυ σωστα προειπε το παλικαρι ο μακης διμηουργουνται αλλα προβληματα. Το μπανιο τα κλαδακια και τα καγκελα τους αρκουν για να κανουν αυτο που χρειαζονται!

ο παντοδυναμος τα παντα εν σοφια εποηισε..
φιλικα στρατος εδεσσα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Back
Top