Ασθένειες Καναρινι χανει πτέρωμα στο προσωπο του

Εγώ δε θα το έβαζα για αναπαραγωγή το συγκεκριμένο... Δε ξέρεις τι μπορεί να έχει... ☹
Ποτέ δε βάζουμε πουλιά που ασθενούν να ζευγαρώσουν...
 
Καλημέρα, αυτό το άρθρο το έχεις διαβάσει; Παθολογική Πτερόρροια των Πτηνών
Περίμενε και τους ειδικούς στα καναρίνια. Προσωπικά θα του έδινα τουλάχιστον 3 μέρες σκορδόνερο και δική μου αυγοτροφή στην οποία θα είχα προσθέσει μια δυο βρασμένες γαρίδες για πρόσληψη ιωδίου. Επίσης κάποιος σκεύασμα βιταμίνης Α.
Παρατήρησε λίγο την αναπνοή και τον θόρυβο την νύκτα για περίπτωση ακάρεων.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Μαρια τρωνε τα καναρινια βρασμενες γαριδες; δεν το ηξερα!

Επισης παρατηρησε την ολη συμπεριφορα του. Κινητικοτητα, αν τρωει, αν βηχει, αν εχει καρινα και πες μας..
 
Μαρια τρωνε τα καναρινια βρασμενες γαριδες; δεν το ηξερα!
.
Δεν τρώνε με την έννοια της πάγιας διατροφικής συνήθειας. Είναι μία προσθήκη που με συμβούλευσε ο Δημήτρης κάποτε, όταν έχουμε ανεξήγητη απώλεια φτερώματος γύρω από τα μάτια και υποθέτουμε ως ένα ενδεχόμενο έλλειψη ιωδίου. Σ' εμένα είχε ανταπόκριση. Όταν δεν έχουμε διάγνωση, τουλάχιστον προσπαθούμε τις απλές χωρίς φάρμακα παρεμβάσεις. Εννοείται πρέπει να την κόψουμε σε απειροελάχιστα κομματάκια με τα νύχια μας καλύτερα, αφού έχουμε πλύνει πολύ σχολαστικά τα χέρια μας.
 
για το κρυο τσαι στα πουλια που εχω ακουστα τι εχεται να πειται... Μου ειπν οτιειναι πολυ τονοτικο.
 
αρκετοί κάνουν ροφήματα και με τσάι, ρίγανη, χαμομήλι
 
Να τους κανω και εγω που και που;θα τα βοηθησει;
 
κάνε με ρίγανη κατ' αρχήν κι αν δεν βοηθήσει στο συγκεκριμένο, είναι καλό για την υγεία του γενικότερα.
 
Ριγανες, σκόρδα, χαμομίλια κλπ. είναι πολύ καλά για να κρατάμε το ανοσοποιητικό γενικότερα σε καλή κατάσταση.Με την ελπίδα οτι σε περίπτωση ασθένειας ο οργανισμός θα έχει τα εφόδια που χρειάζεται για να αντιδράσει σωστά. Αν πρόκειται για μια απλή μυκητίαση η οφθαλμική αλοιφή της TOBREX θα δώσει την λύση δε 1-2 εβδομάδες αλλά πολύ φοβούμαι οτι εδώ υπάρχει ασθένεια. Και στην περίπτωση μιας ασθένειας, χρειάζεται εντατική παρακολούθηση και καταγραφή των συμπτωμάτων με ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. Εκεί κρίνονται όλα. Μόνο η άριστη γνώση των συμπτωμάτων δίνει πιθανότητες για σωστή διάγνωση. Το θέμα είναι οτι αν μεν πρόκειται για ΟΡΝΙΘΩΣΗ χρειάζεται ΤΥΛΑΝ (αντιβίωση).Αν πρόκειται για ΤΡΙΧΟΜΟΝΑΔΑ η αντιβίωση είναι άχρηστη, χρειάζεται FLAGYL. Αν πρόκειται για ΕΥΛΟΓΙΑ τίποτα απο τα προηγούμενα. Φυσικά μια πολυβιταμίνη στο νερό του και ΠΕΡΙΛΛΑ στην διατροφή του μόνο καλό θα προσφέρουν.
 
Σημερα παρατήρησα πως πίσω από το κεφάλι του. Έχει χάσει πολύ πτερωμα και ειναι σαν να εχει ξηροδερμια, με το τομπρεξ δεν ειδα καποια βελτιωση, τι μπορει να ειναι, χανει πτερωμα απο την μεριά που είναι το ματι του έτσι...
 
Άν δεν είναι παθολογικό, μπορεί να φταίει έλλειψη βιταμίνης Α . Παρότι μέσα στα συμπτώματα της υποβιταμίνωσης, είναι και η τοπική πτερόροια, δεν το θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό, εφόσον αναφέρεις ότι το πουλάκι τρώει απ'όλα.
Αντιμετώπιση της αβιταμίνωσης Α στα πουλιά

http://www.oem-malinois.gr/

Bιταμίνη Α: ένας πορτοκαλί... Δυναμίτης για την υγεία μας | Διατροφή | click@Life

Πιο πολύ μου κάνει για ορνίθωση (στα συμπτώματά της περιλαμβάνεται και η απώλεια φτερών γύρω από την περιοχή του ματιού), αλλά κανείς μας δεν είναι πτηνίατρος για να σε συμβουλέψει έγκυρα.

http://translate.google.gr/translat...sittacosis+symptoms+in+birds&biw=1280&bih=841


http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&pre/search%3Fq%3Dpsittacosis%2Bsymptoms%2Bin%2Beyes%2Bof%2Bbirds%26biw%3D1280%26bih%3D841&rurl=translate.google.gr&sl=en&u=http://www.theparrotsocietyuk.org/veterinary-advice/psittacosis&usg=ALkJrhjsc3ANa2M5oj8wm2fbn5_hxBcdqA

Γιώργο, πιστεύω το πουλί να έχει μπει μόνο του και να μην έρχεται σε επαφή με τα υπόλοιπα...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν έρχεται σε επαφή με αλλα, μπορειται να μου πείτε πως αντιμετωπίζεται η ορνιθωση;
 
Mε χλωραμφενικόλη, δοξυκικλίνη η χλωροτετρακυκλίνη η ενροφλοξακίνη(Baytril) η τυλοζίνη που σου έγραψε κι ο Μάκης (Tylan), αλλά πως μπορείς να πάρεις πάνω σου μια διάγνωση και μια θεραπεία;
 
δεν μπορω νακανω ουτε εγω διαγνωση αλλα τα συμπτωματα ειναι ποιο κοντα σε ορνιθωση. Εδω ειναι πολυ δυσκολο να παω σε πτηνιατρο διοτι δεν υπαρχει στην πειοχη :/:/
 
Το κρίμα στο λαιμό σου...
Θα ψάξεις να βρεις η tylosin plus (που είναι τυλοζίνη και χλωροτετρακυκλίνη) η tylan (τυλοζίνη ) και θα βάζεις 0,5 γραμ. σε ένα λίτρο νερό. Από αυτό θα βάζεις στο πουλί για 30 ΜΕΡΕΣ ! δεν έγραψα λάθος. Θα το δίνεις για ένα μήνα, ακόμα κι αν δεις βελτίωση. Το πουλί φυσικά δεν θα μπει για αναπαραγωγή.
Ανά δύο με τρεις μέρες θα πετάς το διάλυμα και θα φτιάχνεις άλλο.
TYLOSIN PLUS
 
Ούτε ένας γενικός κτηνίατρος; Από σένα και από έμας που απλά ακούμε συμπτώματα από απόσταση πιο πολλά θα καταλάβει και θα ξέρει... Δε ξέρω.. Εγώ προσωπικά δε θα έδινα 30 μέρες θεραπεία με αντιβίωση χωρίς να είμαι 100% σίγουρη ότι έχει αυτό. Όπως και να χει εύχομαι περαστικά!
 
Back
Top