Γενικά Καναρινι χωρις ματια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλημερα.. Καθε πρωι μολις ξυπνησω επισκεπτομαι τα καναρινια μου.. Σημερα αντικρισα στο πατωμα του κλουβιου ενα καναρινι νεκρο χωρις ματια και αιμα στο προσωπο..
 
Καλα τι γινεται ξυλο παιζουν εκει μεσα;😱Κι εγω πιστευω οτι καποιο αλλο το τραυματισε..Λυπαμαι πολυ, πρεπει να ηταν πολυ ασχημο θεαμα, λυπαμαι☹
 
Το πουλάκι με πόσα άλλα καναρίνια ήταν μαζί, σε τι μέγεθος κλουβιού το είχες και τι φύλλο και ηλικία ήταν αυτό ή τα υπόλοιπα;
 
Το κλουβί είναι μεγάλο.. Μέσα απο συζητήσεις που ειχαμε κανει υπολογισαμε πως το κλουβί χωράει άνετα 30-40 καναρίνια.. Εγώ είχα 17.. Το καναρίνι ηταν θηλυκό, με δαχτυλίδι κοκκινο.. Νομιζω του 11.
 
Προσωπικά δε γνωρίζω περιπτώσεις κανιβαλισμού καναρινιών σε τόσο μεγάλη ηλικία καθώς επίσης οι επιθέσεις ανταγωνισμού περιορίζονται στα φτερά της ουράς ή στη χειρότερη περίπτωση στο δέρμα της πλάτης κοντά στην ουρά.
Σου είναι εύκολο να μας πεις διαστάσεις του κλουβιού;
Επιπλέον αν τα πτηνά βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, αν υπάρχει επιπλέον προστασία του κλουβιού και αν παρατήρησες τριγύρω από αυτό κάτι παράξενο.
 
Υπαρχει περιπτωση να πεθανε απο πχ αρρωστια και τα αλλα καναρινια να το τσιμπουσαν ενω ηταν νεκρο; Φαινεται ξεκαθαρα πως το τσιμπησαν στα ματια..
 
Πω πω βρε Αριάδνη μου, τι φρίκη έζησες πάλι ☹ Κρίμα το καημένο. Όντως μετά θάνατον πρέπει να έγινε ο τραυματισμός δεν μπορεί...
 
Ειχα βγαλει φωτο για να τις περασω.. Αλλα ειναι πολυ αηδιαστικο το θεαμα.
 
Κρημα για το καναρινακι☹μηπος του επητεθηκε ενα αλλο κατικιδιο που εχεις η αν το εχεις σε μπαλκονι η κιπο και να του επιτεθηκε καρακαξα η γατα
 
Το κλουβι αυτο δεν περναει τιποτα.. Ειχα κανει λαθος στα αλλα κλουβια και ειναι σχεδον τελειο.. Αν το εβλεπα κτυπημενο καπου αλλου ισως να ελεγα απο κατι αλλο πεθανε.. Αλλα φαινεται ξεκαθαρα πως ειναι τσιμπηματα.. Στα ματια. Στο προσωπο.. Ασχημο θεαμα..
 
Ισως με τις φωτο μπορεσει καποιος να διακρινει κατι που ισως πριν δεν ειχες προσεξει..Αλλα γιατι να επιτεθουν στο θηλυκο; Συνηθως μεταξυ των αρσενικων δεν υπαρχουν οι κοντρες;
 
Υποψιαζομαι πως οταν πεθανε και μετα εγινε η ζημεια
 
Αμα πεθανε απο αρρωστια κι οχι απο επιθεση οπως καταλαβαινω, δεν υπαρχει κινδυνος να κολλησουν και τα υπολοιπα;
 
Το κλουβί έχει χώρο και προστασία (είδα διπλή σήτα). Τραυματισμό και στα δύο μάτια είναι εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση.
Η επίθεση των άλλων καναρινιών στα μάτια του πτηνού είναι απίθανη αλλά και σε περίπτωση που το έκαναν (προσωπικά αμφιβάλω) μετά το θάνατό του, δεν θα υπήρχαν ίχνη αίματος.
Τα αίματα προ δηλώνουν επίθεση αρπακτικού.
Για να συνυπάρχει ταυτόχρονα τραυματισμός και στα δυο μάτια εικάζω πως μπορεί να προήλθε από ιπτάμενο αρπακτικό που βάζοντας το πόδι μέσα στο κλουβί μπορεί να πιάσει ταυτόχρονα και τα δύο μάτια. Συνήθως όμως σε τέτοια περίπτωση ακολουθεί ακρωτηριασμός, πράγμα που στην περίπτωσή μας δεν έγινε.
Γάτα δε νομίζω να μπορεί σε αυτό το κλουβί να κάνει ζημιά.
Ίσως κάποιο ποντίκι και αν αυτό έγινε θα έχεις σύντομα πάλι επισκέψεις.
Κάνε μια επιθεώρηση τριγύρω στο κλουβί. Ελπίζω να μην έχεις ξανά ανεπιθύμητες καταστάσεις.
 
Εχω βαλει διπλη σιτα. Η πρωτη απο την δευτερη απεχει πολυ.. Αρα οτι περναει απο το πρωτο συρμα δεν μπορει να φτασει το δευτερο.. Το ειχα μελετησει γιατι εχασα καναρινια απο γατα.. Οτι εγινε, εγινε μεσα στο κλουβι..
 
Λυπάμαι πολύ, Αριάδνη. Ελπίζω να βρεις τι έγινε και να μην ξανασυμβεί.
 
Back
Top