Ασθένειες Καρίνα σε lovebird και ταχύπνοια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Baddy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Baddy

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2020
Μηνύματα
24
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην όμορφη ομάδα!Έχω έναν Μonk 16 χρόνων και ένα lovebird 7 χρονων στο ίδιο κλουβί που τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι εκτός κλουβιού!
Ο Νιόνιος λοιπόν (lovebird) πριν από 2 μηνες περίπου εμφάνισε δυσπνοια. Πήγαμε κατευθείαν στον γιατρο όπου μας έδωσε αντιβιωση augmentin για 15 μερες και κρεμα χυλό για νεοσσους λόγω ότι είχε εμφανίσει καρίνα. Δεν μας είπε με σιγουρια τι έχει λόγω μεγέθους μας τόνισε δεν μπορούσε να εξεταστει όπως ένας μεγάλος παπαγάλος και θα το πηγαίναμε σιγά σιγά ώστε να αποκλείσουμε κάποιες ασθένειες. Εβαλε σε πλακάκι τα περιττώματα όπου μας ειπε οτι ειναι οκ, και αυτό που τον ανυσηχουσε είναι η δυσπνοια (για ασπεργιλωση) και η αδυναμία λόγω καρίνας. Ο Νιόνιος μου ήταν πολύ ασχημα δεν τραγουδούσε απλά καθόταν φουσκωμένος με κλειστά ματάκια και ο Τσίκο απλά τον φιλαγε, πίστευα ότι θα φύγει το πουλακι μου αλλά μετά από λίγες μέρες είδα μια μικρή βελτίωση. Ξαναπήγαμε στο γιατρο όπου μας είπε να σταματήσουμε την αντιβίωση και να δίνουμε μόνο χυλό και βιταμίνες σε σταγόνες. Μετά από λίγες μέρες αρχισε πάλι να χειροτερεύει και μας πρότεινε να δώσουμε vibramicyn 0.04ml πρωί και βράδυ συν τον χυλό. Μας ειπε ότι μπορεί να έχει ψιττακωση(ούτε εκείνος ήξερε με σιγουρια). Όντως μέσα στις επόμενες ημέρες η ταχύπνοια άρχισε να υποχωρεί. Το πουλακι άρχισε να τραγουδάει και να ζωντανεύει. Δώσαμε αντιβιωση περίπου 32 ημέρες. Μου είπε να σταματήσουμε εφόσον είναι πολύ καλύτερα και να το δούμε πως θα παει μήπως εμφανίσει και πάλι δυσπνοια. Έχουν περάσει περίπου 2 εβδομαδες από την τελευταία δόση αντιβιωσης. Στη διάθεση ειναι όπως πριν αρρωστησει πολύ καλά δλδ. Τραγουδάει, πίνει νεράκι, κάνει μπάνιο, παίζει. Η ανάσα δεν είναι όπως παλιά, αλλά όχι και τόσο άσχημα όπως όταν είχε αρρωστησει. Δεν έχει την ίδια ανάσα με τον Τσίκο αλλά πάει λίγο πιο γρήγορα, βέβαια πολύ καλύτερα από πριν.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα γραμμάριο. Πιάνω όλο το κοκαλάκι, η καρίνα προεξέχει. Του δίνω αυγό δεν τρώει με τπτ δεν του αρέσει. Του αρέσουν μόνο τα σπόρια μιξ που του παίρνω και το κεχρί. Τωρα τρώει κρεμα μέρα παρά μέρα και δεν ξέρω τι αλλο να κάνω να τον δυναμώσω. Φοβάμαι μην πεθάνει. Ενώ είναι πολύ καλά μέσα στη ζωντάνια η καρίνα δεν έχει καλυφθεί. Είδα ένα σκεύασμα που λέγεται karina stop και αυριο σκέφτομαι να το αγοράσω. Τι μου προτείνετε να κάνω; Θεωρείτε ότι η ασθένεια του καταπολεμηθηκε; ίσως να ηταν ψιττακωση γτ είδαμε μεγάλη βελτίωση με την vibramicyn. Είμαι απελπισμένη γτ δεν θελω να τον χάσω κάνω τα πάντα για να είναι καλα. Δεν ξέρω όμως μήπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο που θα τον δυναμώσει πιο πολύ πέρα από τον χυλό και τις βιταμίνες σε σταγόνες. Δίνω επίσης ψωμάκι που τρελαινεται και φρούτα. Το αυγό δεν το τρώει όμως.. Οπως επίσης και την αυγοτροφη του εμπορίου...
 
Δεν μας είπε με σιγουρια τι έχει λόγω μεγέθους
Αυτό είναι απαράδεκτη δικαιολογία αν σας είπε τέτοιο πράγμα. Αυτό δεν είναι διάγνωση αλλά μαντεψιά που μπορώ να κάνω κι εγώ χωρίς πτυχίο κτηνιατρικής. Τα αντιβιοτικά που σας συνέστησε είναι ευρέως φάσματος για να καλυψουν την έλλειψη διάγνωσης με την ελπίδα να αντιμετωπίσουν κατα τύχη το πρόβλημα. Σε ποιον γιατρό πήγες; Επιτρέπεται να πεις.
Είδα ένα σκεύασμα που λέγεται karina stop
Τι είναι αυτό? Τι περιέχει και τι υπόσχεται;
Δίνω επίσης ψωμάκι που τρελαινεται και φρούτα
Το ψωμί δεν είναι τροφή για παπαγάλους. Επιτρέπεται αραιά και που ως σπάνια λιχουδιά. Το να δίνεις ψωμί κάθε μέρα δεν του κάνει καλό. Τα φρούτα επίσης πρέπει να είναι όσο πιο άγουρα/λιγότερο γλυκά γίνεται αλλιώς περιέχουν πολλή ζάχαρη που επίσης δεν κάνει καλό στα πουλι. Τα λαχανικά είναι προτιμότερο να προσφέρονται σε καθημερινή βάση και λιγότερο τα φρούτα.

Δες την λίστα με την ελπίδα να καταφέρεις να βρεις έναν γιατρό που θα σε βοηθήσει αυτή τη φορά. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

και τα σχόλια εδώ. https://community.petbirds.gr/threads/Σχόλια-για-το-θέμα-των-Πτηνιάτρων.2792/
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπορείς να δοκιμάσεις το "καρίνα στοπ" αλλά όπως πλασάρεται καταπολεμά το σύμπτωμα ΌΧΙ την αιτία...
Οπότε από τα γραφόμενά σου πιστεύω πως είναι κατάλληλο για την περίπτωση σου.
[automerge]1587447664[/automerge]
 
καλησπέρα! Πήγαμε στον Θανάση Αδαμη που ήταν παλιά στο Αττικο νοσοκομειο ζώων και τωρα έχει πάει σε δικό του ιατρειο. Μου εξήγησε πως ειναι αρκετα δύσκολο λόγω μεγέθους να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις γτ δεν μπορεί να πάρει αναισθησία και ειναι επικίνδυνο για τη ζωή του οποτε θα το παμε με θεραπείες που. μπορεί να δουμε καλυτερεψη και αν δούμε τότε προχωράμε με αυτή όπως και έγινε. Δεν ξέρω τι να πω 😫είμαι μπερδεμένη. Κάλεσα και την γκρευ που είναι από τις καλύτερες μίλησα με τη δημόσια ρε βοηθό της και μου είπε να δώσουμε τη ίδια αντιβιωση αλλά λίγο παραπάνω ml.
[automerge]1587463887[/automerge]
Καλημερα!
Πριν κανεις οτιδηποτε αλλο, βαλε το πουλακι σε μια ζυγαρια ακρίβειας και πες μας το βαρος του.
δεν έχω ζυγαριά εδώ στο σπίτι γτ βρίσκομαι στο εξοχικο εδώ και πολύ καιρό. το πολύ πολύ να τον παω στον κτηνιατρο μου που βρίσκεται εδώ να τον ζυγισουμε στη ζυγαριά του.
 
Αν ειναι ευκολο να το κανεις για να εχεις μια σαφη εικονα για το βαρος του πτηνου και απο κει και περα.

Σε οτι αναφορα τον γιατρο και τις εξετασεις,θα μπορουσε να στειλει δειγμα απο τις κουτσουλιες και να γινει ενα ευρη φασμα διαγνωσης συμπεριλαμβανομενου αυτου της ψιττακωσης.
Ειναι πολυ καλυτερα ετσι απο το να γινονται επαναλαμβανομενοι κυκλοι αντιβιωσης χωρις συγκεκριμενο εύρημα.
 
πήρα τον γιατρο μου και θα ανοίξει το ιατρειο να τον παμε να τον μετρήσει. το μόνο δείγμα με τις κουτσουλιές που έκανε ήταν να το βάλει σε πλακάκι και στο μικροσκόπιο όπου είδε ότι ήταν καλες😫μόνο αυτό κάναμε. τώρα έχω αγχωθει.
 
πήρα τον γιατρο μου και θα ανοίξει το ιατρειο να τον παμε να τον μετρήσει. το μόνο δείγμα με τις κουτσουλιές που έκανε ήταν να το βάλει σε πλακάκι και στο μικροσκόπιο όπου είδε ότι ήταν καλες😫μόνο αυτό κάναμε. τώρα έχω αγχωθει.

Ναι στο πλακακι φαινονται συγκεκριμενα πραγματα, αυτο που εκανε σωστο ηταν αλλα αφου δεν αλλαξε μονιμα η εικονα του πτηνου μετα την πρωτη αντιβιωση θα επρεπε να προχωρησει ενα βημα παρακατω...ω γεγονε γεγονε ομως,θα κοιταξεις απο δω και περα για το καλυτερο χωρις να αγχωνεσαι γιατι δεν θα ωφελήσει καπου :)
 
Ναι στο πλακακι φαινονται συγκεκριμενα πραγματα, αυτο που εκανε σωστο ηταν αλλα αφου δεν αλλαξε μονιμα η εικονα του πτηνου μετα την πρωτη αντιβιωση θα επρεπε να προχωρησει ενα βημα παρακατω...ω γεγονε γεγονε ομως,θα κοιταξεις απο δω και περα για το καλυτερο χωρις να αγχωνεσαι γιατι δεν θα ωφελήσει καπου :)
θα κοιτάξω να παμε και αλλού να πάρουμε άλλη μια ακόμη γνώμη. Τώρα ετοιμάζομαι να πάω σούπερ μάρκετ να αγοράσω λαχανικά να τους βάλω γτ ξέμεινα. Θα φτιάξω τη συνταγή με το αυγό ώμο που είδα και πιστεύω να τη φάνε.
 
Καλησπέρα σε όλους! συγγνώμη που δεν απάντησα πιο νωρίς αλλά δεν μπόρεσα. Μετρήθηκε ο Νιόνιος είναι 38 γράμμαρια παρα πολυ αδύνατος δυστηχως... σήμερα ξεκινήσαμε το karina stop και πήρα αλλά τροφή της verselle laga ποπ ενισχυμένη. τι άλλο προτείνετε; ο γιατρος όταν τον κάλεσα μου είπε να συνεχίσω τότε να δίνω κρεμα
[automerge]1587744030[/automerge]
σας στέλνω να δείτε την τροφή που του παιρνω και τα συστατικά του kIMG_20200424_182813.webparina stop
[automerge]1587744326[/automerge]
IMG_20200424_182844.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι ειναι αδυνατος,θα πρεπει να παει στα 48-50γρ.

Η δεξτροζη που εχει το σκευασμα θα του δωσει το απαραιτητο θερμιδικο boost.
Παρατηρησε αν την νεα τροφη την τρωει με ορεξη και αποφασιζεις αν χρειαζεται και κρεμα.
Νομιζω οτι δεν πρεπει να ειναι πολυ ευχαριστη η διαδικασια του ταισματος της κρεμας ή ειναι ανεκτικος;
 
@Tony Forpus, δυστηχως δεν του αρέσει το τάισμα.. αγχώνεται πολύ... ειναι το χειρότερο του... λέτε να μου φύγει από αδυναμία; Όλο το κοκαλάκι του μπροστά είναι έξω.. αλλά έχει όρεξη και τρώει και παίζει... Τι λέτε;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το θεμα ειναι οτι δεν εχεις και ζυγαρια στην διαθεση σου να δοκιμαζες για 2-3 ημερες το σκευασμα και το νεο μειγμα και να δεις πως τα παει...

Να σε ρωτησω, εχει γινει ποτε ελεγχος για ενδοπαρασιτα;
 
Την κρέμα δεν χρειάζεται να του την ταίζεις με το ζόρι, αν είναι χλιαρή προς ζεστή (δοκίμαζε την πάντα να μην καίει) θα την φάει με όρεξη πιστεύω κι απο μπολ. Τον άλλον τον μπούλη μην τον μπουκώσεις κρέμα γιατί κοντεύει να γίνει περιστέρι. 😁
 
@Tony Forpus δεν έχω δυστηχως... αλλα θα τον ξαναπαω την Τετάρτη. μου είχε πει ότι δεν έχει. έβαλε τα περιττώματα σε πλακάκι και στο μικροσκόπιο.
[automerge]1587925544[/automerge]
@Φοίβος δυστηχως δεν την τρώει με τπτ. την απεχθάνεται. Ούτε σε μπολ ούτε στο χέρι ούτε τπτ. με το ζόρι του την δίνω.
 
καλησπέρα στην ομαδα! συνεχίζουμε την κρέμα. και τον karina stop βλέπω όμως ότι εχτες πάλι κατέπεσε λιγακι. Πήρα τον κτηνιατρο μου και μου είπε να συνεχίσω κρεμα.. μετά του έστειλε φώτο τον μικρό και αν πρέπει να δώσω αντιβιωση δυστηχως. Δεν απάντησε ενώ είδε το μήνυμα μου. Φοβάμαι ότι τον έχω πρήξει τον άνθρωπο και γι αυτό το λόγο δεν απαντάει. Μπορεί να είμαι λίγο αγχωμενη αλλά θεωρώ ότι ο γιατρος ωφειλεί έστω μια απάντηση να μου στείλει. Δεν ξέρω προς το παρόν τι να κάνω.
 
Αντιβιωση για ποια ασθενεια;
έλα μου ντε... Ούτε εκείνος ξέρει. Έχω πολλά νεύρα παρα πολλα, συγγνωμη που μιλάω έτσι αλλά ειμαι έτοιμη να του στείλω και να τον βρίσω. Από προχτές του έστειλα ότι δεν τον πολύ βλέπω καλά το είδε και δεν μου απάντησε. Του στέλνω σήμερα ότι δεν είναι καλά τι να κάνω... Δεν μου απαντά.. Τον καλώ δεν απαντά... Συγγνώμη αλλά ως γιατρος ωφειλεί να απαντά, επειδή δεν είναι σκύλος η γάτα δεν σημαίνει ότι δεν έχει ψυχή το ζωακι μου. Και ο συζηγο μου είναι γιατρός σε ανθρώπους και ο, τι ωρα να τον καλέσουν ωφειλεί να απαντησει. Είμαι τρομερά εκνευρισμένη και απογοητευμένη. Δεν είναι καλά έχει καταοεσει πάλι και περιμένω να μου απαντήσει. μίλησα επίσης σήμερα με τον κύριο Ακριβό του είπα ότι θα ειμαι ξανά πίσω από την Τρίτη οπότε και θα πάω αν όλα πάνε καλά! Ψάχνω εδώ που είμαι κάποιον γιατρο και αναμένω από τον γιατρο του σκύλου μου να μου πει αν υπάρχεις καποιπς εδώ κοντά. Συγγνώμη για όλο αυτό το μεγάλο κείμενο αλλά είμαι πολύ εκνευρισμένη.
[automerge]1588086746[/automerge]
Αντιβιωση για ποια ασθενεια;
όσο για την αντιβίωση γτ ξέχασα να γράψω, ο Νιόνιος έπαιρνε και πριν αντιβιωση γτ φοβόταν ότι έχει ψιτακωση η ασπεργιλωση. Μου είπε πως αν καταοεσει ξανά σημαίνει ότι έχει κάποιο μικροβιο στα πνευμονία που δεν καταπολεμάται αλλά το πας μόνο με αντιβίωση και όσο αντέξει.. αυτά μου είπε και μείναμε εκεί. τώρα που του στέλνω από προχτές ότι δεν είναι καλά ενώ βλέπει τα μηνύματα και τις κλήσεις δεν απαντά. ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ για μένα.
 
Back
Top