Ασθένειες Καρίνα σε lovebird και ταχύπνοια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Baddy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
όσο για την αντιβίωση γτ ξέχασα να γράψω, ο Νιόνιος έπαιρνε και πριν αντιβιωση γτ φοβόταν ότι έχει ψιτακωση η ασπεργιλωση. Μου είπε πως αν καταοεσει ξανά σημαίνει ότι έχει κάποιο μικροβιο στα πνευμονία που δεν καταπολεμάται αλλά το πας μόνο με αντιβίωση και όσο αντέξει..
Άρες μάρες κουκουνάρες. Τον πλήρωσες κιόλας;
 
Άρες μάρες κουκουνάρες. Τον πλήρωσες κιόλας;
ναι αλλά αυτό μου είναι το λιγότερο. το θεμα ειναι οτι ούτε έχει απαντήσει μέχρι στιγμης είναι απαράδεκτος. εχει να κάνει με ψυχές και όχι με άψυχο πράγμα. κάλεσα σήμερα μια κτηνιατρο στο Λαύριο και την ρώτησα αν μπορεί να τον δει αυτές τις μέρες. Αργίνα Κοτσαμπασακη ονομάζεται και ειναι από τις καλύτερες κτηνιατρους που υπάρχουν άλλα μου εξήγησε η γυναίκα ότι δεν έχει πολλές γνώσεις για πουλιά όπως και να χει όμως θα περάσω αφού είμαι κοντά να τον δει και μου είπε ότι θα του δώσει και ένα φαρμακακι για τα παράσιτα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ γτ μπορεί και γι αυτό το λόγο να μου αδυνατίζει. Έχω πελαγώσει. την τρίτη που θα γυρίσω θα πάμε όπως και να χει στον κύριο Ακριβό. Δεν θελω να τον χάσω τρέμω στην ιδέα.
 
Γνωμη μου ειναι να μην σπαταλήσεις αλλο χρονο και χρημα σε μη ειδικευμενους γιατρούς και ας εχουν ολη την καλη θέληση να βοηθησουν, απαιτείται και γνωση περαν της καλης θελησης.

Τα ενδοπαρασιτα παντως στο πλακακι φαινονται.
 
τουλάχιστον μέχρι να έρθει η τρίτη που θσ τον παω στον ακριβό θα παω να του ρίξει μια ματιά και η αργίνα, τουλάχιστον να βάλει ξανά πλακάκι και εκεινη να μας φύγει η περιέργεια γτ πραγματικά με όλα αυτά τον αδαμη δεν τον εμπιστεύομαι πλέον. Είχα άλλη εντύπωση για τον συγκεκριμένο αλλά η συμπεριφορά του στο πουλακι ήταν τραγική. Δεν μπορεί να σου λέω ότι δεν είναι καλά τι να κάνω να του στέλνω φωτογραφία την εικόνα του να του ξαναστέλνω να τον καλώ και να μην απαντά. Τουλάχιστον να είμαι καλυμμενη αυτές τις μέρες αν είναι παράσιτα θα το δει. Έχω στρεσαριστει τόσο πολύ σήμερα. Μια ψυχουλα είναι γτ τέτοια συμπεριφορά; Τώρα τους έχω κλειστά μέσα στο σκοτάδι και παίζουν. Άλλο και τούτο.. Κάθε βράδυ με το που κλείνουν τα φώτα αρχίζει το παιχνίδι. Επίσης του εξήγησα ότι όταν κάθεται στο κλαδί κάθεται με το εν απίδι ψηλά όπως όταν κοιμαται. το κάνει καιρό αυτό. μου είπε ότι δεν του φαίνεται κακό αν περπαταει και πετάει κανονικα. Πλέον ούτε αυτό εμπιστεύομαι που. είπε. Την Πέμπτη που θ σπάω στην αργυρή θα την ρωτήσω και για αυτό.
 
Καλησπέρα στην ομαδα!Ηθελα να γραψω μερες αλλα τελειωνα παντα αρκετα βραδυ και μετα ξεχνιομουν.Λοιπον τα νεα ειναι...
Πηγαμε στο Λαυριο στην Αργινα Κοτζαμπασακη εξαιρετικη κτηνιατρος και με πολλες γνωσεις στα πτηνα μιας και εκανε εκπαιδευση στη Γερμανια συγκεκριμενα για τα πτηνα 4 χρονια.
Κοιταξε και τους δυο με πολυ προσοχη (σχεδον 2μιση ωρες μας κρατησε)Για τον Τσικο δεν εχουμε να πουμε κατι ειναι μια χαρα φτου φτου!
Ο Νιονιος παραδοξως εκεινη τη μερα ειχε τοση ορεξη τραγουδουσε ανελεητα ηταν μεσα στη τρελη χαρα αφου τον ειδαν τοσοα ατομα εκει και γελουσαν ελεγαν δεν μπορει να ειναι αρρωστο αυτο το ζιζανιο.
Η γιατρος τον βρηκε πολυ αδυνατο μου ειπε να συνεχισω το καρινα στοπ αλλα η τοση αντιβιωση τυ εχει πειραξει την χλωριδα και μου συνεστησε να παρει προβιοτικα.Ακομη δεν τα ξεκινησαμε γτ ερπεπε να τελειωσω με την αποπαρασιτβση που του εκανα. Η πρωτη αποπαρασιτβση εγινε λοιπον και θα ξαναγινει σε 10 μερες απο σημερα. Μου εδωσε δυο μικρα πλαστικα μποθκαλακια οπου εβαλα μεσα κουτσυλιες του Νιονιου (1 καθε μερα)και τις πηγε για εξεταση ωστε να δουμε αν εχει παρασιτα. Μου εξηγησε οτι αυτο που εκανε ο πρωτος γιατρος ο Αδαμης (να βαλει επιτοπου την κουτσουλια στο μικροσκοπιο και να δει αν εχει παρασιτα)ναι μεν ειναι μια σωστη μεθοδος αλλα δεν μας δειχνει με σιγουρια αν οντως εχει παρασιτα. Μου εξηγησε οτι πρεπει να παρουμε δειγμα οχι μονο μιας ημερας αλλα πολλων ημερων και στο εργαστηριο τα βαζουν σε διαφορα διαλθματα, με αυτον τον τροπο βλεπουν τι ειδους παρασιτα μπορει να υπαρχουν γτ ειναι απειρα... Προχτες ελαβα την απαντηση απο την εξεταση.
Αυτο που γανηκε λοιπον ηταν ΑΠΕΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ !
Μου ειπε οτι οπωσδηποτε πρεπει να στρωσουμε την πεψη του και γι αυτο τον λογο το πουλακι αδυνατιζει γτ δεν χωνευει σωστα την τροφη του.Απο αυριο λοιπον θα ξεκινησω προβιοτικα, συνεχιζω καρινα στοπ οπως επισης τροφη κρεμα για νεοσσους. Μου ειπε οτι ενω το πουλακι πςιναει εχει ορεξη για φαγητο δεν την χωνευει σωστα. Με ενημερωσε πως εχει παρει αρετη σντιβιωση και αν ηταν ασπεργιλωση θα ειχε καταπολεμηθει.Αυτο που θα κανουμε την επομενη φορα ειναι μια ακτινογραφια ωστε να δουμε τα πνευμονια αν και μου ειπε οτι θα το δουμε ισως και να μην τον βαλουμε σε αυτη την διαδικασια. Θα το δουμε με τις μερες πως θα παει. Μπορω να πω πως μετα την αποπαρασιτβση οι κουτσουλιες ειναι πολυ καλυτερες αλλσ δεν εχει αρκετη ορεξη ουτε για παιχνιδια ουτε για τραγυδια. Μου ειπε να αγορασω ενα σκευασμα για το ασθμα το antiasmatico που ειναι βρογχοδιασταλτκικο και θα τον ηρεμισει στην αναπνοη. Μεχρι στιγμης αυτα τα νεα...
Συνοψιζοντας αυτα πουμου ειπε ειναι οτι
1. Ειναι αδυνατος αρκετα και χρειαζεται τροφη με κρεμα αυγο και ταισμα πολλες φορες μεσα στην ημερα.
2. Εχε απεπτα στοιχεια και εντονους ζωντανους μικροοργανισμους με αποτελεσμα να χρειαστει οπωσδηποτε προβιοτικα και ο λογος που αδυνατιζει ειναι αυτος.
3. Η ανασα του (ταχυπνοια)προερχεται απο ασθμα το πιο πιθανι η απο μυκητα στους πνευμονες και ξεκιναμε με antiasmatico ωστε να ανοιξει λιγο η αναπνοη του.
Περιμενω με ανυπομονησια τις απαντησεις σας!
 
@cnom είναι πολύ καλύτερα ο Νιόνιος μου! Κάναμε αποπαρασιτωση άρχισε να τρώει ακομη περισσότερο και πάμε καλύτερα ευτυχως. η ταχύπνοια δενε χει φύγει τελείως αλλά δεν θα φύγει και πότε. εχει ταχύπνοια από μύκητες που έχουν κάτσει στα πνευμονία του. αυτό δεν διορθώνεται αλλά το παρακολουθούμε και με καλή διατροφή και βιταμίνες πάει καλύτερα αλλά ποτέ δεν θα φύγει.
 
Καλησπέρα στην όμορφη ομάδα! Πέρασε καιρός και ήθελα ν ενημερώσω την δημοσίευση μου.Ο Νιονιος από τότε που σας έστειλα το τελευταίο μήνυμα ήταν αρκετά καλύτερα.Οταν τον άφησα και σταμάτησα να του δίνω κρέμες και να τον ζοριζω άρχισε να νιώθει αρκετά πιο άνετα και η διάθεση του ήταν εμφανώς πολύ καλύτερη.Τωρα όμως που άρχισαν οι ζέστες η ταχύπνοια πάλι εμφανίστηκε πιο έντονα (δεν είχε εξαφανιστεί βέβαια ποτέ τελείως)αλλά με τις ζεστές έχει επιδεινωθεί αρκετά και δεν έχει την όρεξη που είχε.Από βάρος δεν έχει πάρει δυδτηχως αν και έτρωγε αλλά αυτό που μου είπε και η γιατρός είναι ότι χρειάζεται υπομονή γτντο βάρος δεν μπορεί να το πάρει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Back
Top