Φροντίδα Καραντίνα parrotlet σε "μικρό" σπίτι

tselehub

PB New Member
Εγγραφή
28 Αυγ 2017
Μηνύματα
121
Πόλη
Βόλος
Καλημέρα, αυτες τις μερες σκεφτομαι να παρω το δευτερο παρροτλετ για παρεα στο αλλο π εχω. Το πρωτο ειναι 6 μηνων τώρα και αυτο π θα παρω ειναι 2. Πρωτον εχουν μεγαλη διαφορα ηλικιας για να μονιασουν η ειναι ενταξει? Και δευτερο και μεγαλυτερο προβλημα τωρα... Μένω σε 3αρι σπιτι. 1 σαλονι και 2 δωμάτια. Το παροτλετ μου μενει στο σαλονι, και το βραδυ κοιμαται στο 1 υπνοδωματιο για ησυχια και σκοταδι γιατι κοιμομαστε αργά (12 ωρα). Πως μπορω να κανω την καραντινα με αυτες τις συνθήκες? Να το εβαζα στο αλλο δωματιο? Ειναι δικο μ πολλες φορές δουλευω ως αργα στον υπολογιστη και δεν θα υπαρχει ησυχια και σκοταδι αρκετες φορές... 😞
 
Καταρχάς το πουλάκι σας είναι πάρα πολύ γλυκό, αυτό πρέπει να το πω! Να προσθέσω επίσης ότι δεν έχω καμία εμπειρια από parrotlet, οπότε δεν ξέρω αν χρειάζονται κάτι ειδικό. Επειδή όμως κι εγώ έχω παρόμοιες δυσκολίες λόγω αρχιτεκτονικής του σπιτιού και των τρελών ωραρίων των ενοίκων, μπορώ να σας πω την δική μου εμπειρία με τα μπάτζι. Η Ίριδα (ήρθε πρώτη, μπήκε από το παράθυρο) μένει μόνιμα στο δωμάτιό μου, κάτι που δεν είναι ιδανικό, αλλά δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Κι εγώ συχνά διαβάζω μέχρι τη μία, δύο τα ξημερώματα. Αν είμαι στον υπολογιστή αποκλειστικά, είναι απλό, χαμηλώνει κανείς την φωτεινότητα και με το ύφασμα πάνω από το κλουβί δεν καταλαβαίνει τίπτα, πάει μόνη της για ύπνο μεταξύ 8 και 9, και ξυπνά πριν από εμένα, αλλά είναι πολύ υπομονετική και περιμένει να ξυπνήσω συνήθως προτού αρχίσει τις φωνές για σαλάτα και τραγούδι. Αν χρειάζομαι φως γιατί γράφω, μπορεί να την ενοχλήσει λίγο στην αρχή, περισσότερο γιατί την εξιτάσει και θέλει να παίξει, αλλά τελικά το πανί κάνει την δουλειά του και κοιμάται κανονικά. Απλώς θέλει προσοχή όταν επιτέλους πάω για ύπνο να μην σκοντάψω πουθενά, οπότε μάζεμα του δωματίου πριν την δύση.
Η Αυγή κοντεύει την μέση της καραντίνας της και την έχω στην τραπεζαρία. Η μία ακούει την άλλη και αλλη και έτσι μπορούν να συνηθίσουν και να αναγνωρίσουν τα καλέσματά τους (διάβασα ότι τα μπάτζι μπορούν), αλλά δεν έχουν άμεση επαφή. Ούτε η θέση της Αυγής είναι ιδανική. Βρίσκεται κοντά σε παράθυρο, στο οποίο έχω κολλήσει πολύχρωμα χαρτόνια στο ύψος της για να μην της βγάζει ο ήλιος το μάτι, βρίσκεται κοντά μας όταν τρώμε και το πιο πιθανό να υπάρχει κόσμος στο σαλόνι δίπλα, που δεν χωρίζεται από τοίχο, μέχρι αργά. Για τον λόγο αυτό, την βάζω για ύπνο πιο νωρίς, με την ελπίδα ότι θα κοιμηθεί καλά για κάποιες ωρες και μετά ίσως ξυπνήσει και ξαναπάει για ύπνο. Προς το παρόν φαίνεται υγιής και δραστήρια, χωρίς να την επηρεάζει το κακό πρόγραμμα ύπνου. Σαφώς δεν είναι ιδανικό και δεν βλέπω την ώρα να μοιράζονται τον χώρο, αλλά τι να κάνουμε. Θέλουν και αρκετή δουλεια από μέρους μας οι μέρες της καραντίνας, πολύ πλύσιμο χεριών κλπ, αλλά παλευεται.
 
. Πως μπορω να κανω την καραντινα με αυτες τις συνθήκες? Να το εβαζα στο αλλο δωματιο?
Είναι η μόνη λύση, αλλιώς δεν έχει νόημα η καραντίνα.
Τα πουλιά δεν πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο και να αναπνέουν τον ίδιο αέρα, όπως και η καθαριότητα τους θα πρέπει να γίνεται με διαφορετικά σφουγγάρια, και τα σκεύη της τροφής να μην ανακατεύονται μεταξύ τους.
Η διασπορά κάποιος πιθανής ασθένειας σε πουλιά που συχνωτiζονται είναι μεγάλη.
Thread 'Καραντίνα στα πτηνά' https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/
 
Το πρωτο ειναι 6 μηνων τώρα και αυτο π θα παρω ειναι 2. Πρωτον εχουν μεγαλη διαφορα ηλικιας για να μονιασουν η ειναι ενταξει?
Η διαφορά των τεσσάρων μηνών είναι ιδανική, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 
Οποτε μπαινει στο κενο δωματιο και κοιμαται οποτε ναναι? Εγω μπαινω βγαινω 100 φορες το βραδυ και πραγματικα δεν γινεται να αλλαξει αυτο...Επισης δεν ειναι οτι θελω με το ζορι να παρω αλλο αλλα θελω να εχει παρεα οταν λειπουμε απο το σπιτι...Συμπερασμα? 😕😕
 
Άρα δεν μπορώ να αποκτήσω δεύτερο επειδή δν μπορώ να τηρησω την καραντίνα 🤦‍♂️. Αν την τηρησω, το πουλάκι δεν θα έχει σταθερό πρόγραμμα ύπνου.
 
Κοιτα για 40 ημερες δεν υπαρχει προβλημα.
Η καραντινα προτείνεται για την ασφαλεια και των 2 πτηνων.
Αν μπουν στο ιδιο δωματιο δυνητικά αυξανεις τις πιθανότητες να παει κατι στραβα.
 
Αν κοιμάται κανένα 6ωρο(σερί) το βράδυ όπως το κόβω, θα κοιμάται και την μέρα καθόλου μόνο του ή θα το έχω έννοια όλη μέρα στην δουλειά? 😅
 
Θα ξεκουραζεται και την ημερα αναγκαστικά γιατι 6 ωρες ειναι λίγες.
Το δωματιο που εχεις το αλλο το πουλακι ποσο μεγαλο ειναι?
Το νεο πουλακι θα το παρεις απο καποιον γνωστο εκτροφεα?
 
Το πουλάκι θα το πάρω από εκτροφεα δεν νμζω να είναι γνωστός αλλά έχω παρακολουθήσει λίγο την "πορεία" του. Το δωμάτιο που κοιμάται είναι ένα κανονικό υπνοδωμάτιο που κοιμάται άνθρωπος βέβαια μαζί κάθε βράδυ. Αυτό που είναι Μόνιμα είναι στο σαλόνι.
 
Το σαλόνι ποσο μεγαλο ειναι,δηλαδη ποια η μεγιστη αποσταση που μπορουν να εχουν τα κλουβια και αν υπαρχει η δυνατοτητα αερισμου του χωρου.
 
@tselehub όπως τα περιγράφεις θα πρέπει να ταλαιπωρηθεί ή το πουλάκι με την φασαρία-φώτα ή εσείς να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις για να έχει την ησυχία του.
Είναι εφικτό να αφήσεις τον Γκάρι στο σαλόνι για υπνο και το καινούργιο πουλάκι να μείνει στο υπνοδωμάτιο; Εφόσον υπάρχει και άλλο δωμάτιο, για αυτό το διάστημα να μένατε εκεί ξύπνιοι μέχρι τις 12. Λέω ιδέες 🤔
 
@Tony Forpus το πρόβλημα που προκύπτει είναι οτι θα πρέπει να μεταφερθούν το βράδυ στο υπνοδωμάτιο ετσι και αλλιώς γιατί στο σαλόνι έχει φασαρία μέχρι αργά. Όλο το πήγαινε έλα δεν ξέρω αν ειναι λυση για την καραντίνα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Darina

Ειναι και αυτο ενα θεμα αλλα αν δεν υπαρχει αλλη "βιωσιμη" λυση θα πρεπει αναγκαστικα να μπουν στο ιδιο δωματιο για τις ωρες του υπνου τουλαχιστον.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Darina
Back
Top