Ασθένειες Καραφλό σημείο δίπλα στο ράμφος με από χρήση epithol

Πόλη
Αθηνα
Όνομα
Μαρια
Καλημέρα σας,
μετα απο τις θεραπειες για το ραμφος του Τουιτυ αποπαρασιτωσεις epithol κλπ
στο σημειο που ειχε το προβλημα με τα ακαρεα στο ραμφος του εφυγαν τα πουπουλα στο μαγουλακι του, του εβαλα epithol για τρεις μέρες και πλεον αρχιζει και κιτρινιζει το σημειο σιγα- σιγα ,βγαζει δηλαδη πουπουλακια και θελω να ρωτησω:
1. να ειναι απο το στρεσαρισμα να ειδος τοπικης πτεροροιας:; πλεον σημερα δεν ειδα αλλα πουπουλα. Ο κτηνιατρος μου μου ειπε οτι μπορει να τα χασει σε αυτο το σημείο που είχε την πάθηση με τα ακαρεα.
2. Aπό την στιγμη που βγαινουν πουπουλακι και επανερχονται σιγα σιγα , σταματαω την epithol;
Η λογικη μου λέει οτι επειδη στην ουσια δημιουργει ενα στρωμα μηπως μπλοκαρει να το πω ετσι την εμφανιση των πουπουλων.
να σημειωσω οτι δεν κελαιδαει και ειναι επόμενο οσο να ναι πιασε πιασε το πουλακι και δεν θελω αλλο να το στρεσαρω και να επανελθει .
του βαζω βιταμινεσ που αγορασα απο εδω τις evia Parrots super vit
Εννοειτε καθαριοτητα στο φουλ, δεν το συζηταω, τα σπορακια του , τα λαχανικα του το φρουτακι του τα
παντα οπως πρεπει.

Η απώλεια πούπουλων σε σημείο όπου υπήρξε προσβολή από ακάρεα και έγιναν παρεμβάσεις είναι κάτι που μπορεί να εμφανιστεί τοπικά. Το σημαντικό είναι ότι αυτή τη στιγμή βλέπετε νέο χνούδι να βγαίνει, οπότε το σημείο δείχνει να επανέρχεται.

Από τη στιγμή που ξεκινά η ανανέωση του πτερώματος, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η Epithol. Σε αυτή τη φάση βοηθά περισσότερο να μείνει το δέρμα καθαρό και να μην το αγγίζετε άλλο, ώστε να μη στρεσάρεται το πουλί. Το κελάηδημα συχνά μειώνεται όταν έχουν προηγηθεί συνεχόμενοι χειρισμοί, οπότε είναι αναμενόμενο.

Οι βιταμίνες που χρησιμοποιείτε είναι επαρκείς ως υποστήριξη και μαζί με την καθαριότητα, τους σπόρους και τα λαχανικά δημιουργείτε τις σωστές συνθήκες για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.

Αν υπάρξει νέος ερεθισμός ή σταματήσει να προχωρά η επανέκφυση, καλό είναι να το ξαναδεί ο γιατρός σας.

@Stavros καλημέρα και ευχαριστω για την απαντηση.,επανερχετε! ήδη, το σημειο κιτρινισε μια και ο μικρος ειναι κατακιτρινος! ειχα σταματησει την epithol ήδη από την στιγμη που είδα να επανερχεται το πτερωμα. ΔΕΝ τον ενοχλω ετσι κια αλλιως άλλο το καημενουλι και ευχομαι σιγα σιγα να τον ξανακουσω να με ξεκουφαινει!

Back