Ασθένειες Καρδερίνα δεν κελαηδάει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης George98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

George98

PB Known Member
Εγγραφή
19 Μαϊ 2015
Μηνύματα
2.599
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Η νέα μου καρδερίνα (η ήμερη που σας έδειξα και στο βίντεο) περίπου 20 μέρες την έχω το πουλί φαίνεται υγιέστατο όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο... αλλα αυτές τις 20 μέρες δεν έκανε ούτε τσίου! Δεν βγάζει καθόλου ήχους απο το στόμα του!

Τι μπορεί να συμβαίνει; υπάρχει περίπτωση να είναι απο την πετρόρροια;(τώρα τελειώνει ή αρχίζει δεν είμαι σίγουρος γιατί αλλάζει μόνο λίγα φτερά)
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Από τη στιγμή που το έχεις μόνο 20 μέρες το κουκλί το μόνο που σκέφτομαι ως αιτία είναι η αλλαγή περιβάλλοντος και το στρες. Δώστης χρόνο και πιστεύω θα ξεκινήσει και να τιτιβίζει και να τραγουδάει. Βλέπω ότι από διατροφή και καθαριότητα σκίζεις οπότε δε θα πω κάτι παραπάνω.. η απότομη αλλαγή φταίει για όλα! 😉
 
υπάρχει περίπτωση να είναι απο την πετρόρροια;(τώρα τελειώνει ή αρχίζει δεν είμαι σίγουρος γιατί αλλάζει μόνο λίγα φτερά)
Που έχεις το κλουβί Γιώργο;

Η διατροφή της ποια είναι;
 
Στο μπαλκόνι σε θέση που το βλέπει ο ήλιος άμεσα μονο δύο ώρες την ημέρα περίπου (10 - 12)

μείγμα για καρδερίνες, μέρα παρα μέρα (κάποιες φορές και κάθε μέρα) φρέσκα χόρτα τριμμένο καρότο ή πιπεριά και 2 φορές την εβδομάδα αυγό ή αυγοτροφή (αυτη της Αλίκης)
 
Κάντο τρεις φορές την εβδομάδα αυγό, μια πολυβιταμίνη στο νερό καθημερινά για δέκα ημέρες και σπόρους φυσικά.
 
ευχαριστώ Σταύρο, έχεις κάτι στο μυαλό σου ή απλά για να ενισχυθεί ο οργανισμός;
 
Νομίζω ότι θα πρέπει να της δώσεις ένα περιθώριο χρόνου μέχρι να καταλάβεις εάν πρόκειται για πτερόρροια ή κάτι άλλο. Αποκλείοντας μια μια τις περιπτώσεις έχεις περισσότερες πιθανότητες να καταλήξεις στο σωστό.

Φρόντισε μόνο να μην στρεσάρεται. Οι λόγοι που μπορούν να το προκαλέσουν είναι πολλοί και κάποιοι από αυτούς μπορεί να μοιάζουν εντελώς απίθανοι. Παρόλα αυτά συμβαίνει πολλές φορές να στρεσάρονται τα πουλιά επί μακρόν από κάτι ή μια κατάσταση την οποία δεν μπορούμε εμείς να αντιληφθούμε και όλο αυτό δημιουργεί τελικά προβλήματα στην υγεία των πουλιών. Διακριτική παρατήρηση και βλέπουμε.
 
Multivit ή της beaphar ή της cede. Της beaphar ειναι σε μαλακη τροφη, οχι στο νερο.
 
έχετε να προτείνεται κάποια;
Ψάξε κάποιο που να περιέχει και αμινοξέα. Υπάρχουν καναδυό στο tag πτερόρροια, και υπάρχουν περισσότερα στην αγορά που περιέχουν και αμινοξέα. Διάβασε και τα υπόλοιπα θέματα που υπάρχουν στη σελίδα, θα βοηθήσουν.
 
μα φυσικά και είναι το ίδιο! Μια καρδερίνα έχω (και ένα μικρό που τώρα ντύνεται)
Σε διαφορετικό κλουβί αλλά το ίδιο πουλί με την ίδια κάμερα!
 
Back
Top