Γενικά Καρδερίνα κερασλού ή κερασούλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mortis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όταν λες κατακκόκινο μιλάς για ολόκληρο το σβέρκο; Όχι βόυλες;
εχει ενας φιλος μου 4 κερασουλες με κατακοκκινο σβερκο. Οχι βουλες αλλα ολοκληρο το σβερκο κοκκινο.
κελαιδανε παρα πολυ εντονα κ συνεχομενα.
σε λιγο καιρο που θα μπουν σε πτερορια ειμαι περιεργος να δω αν θα ξανακοκκινησει ο σβερκος τους.
 
φανταζομαι θα ειναι θεικη με ολο το κεφαλι κοκκινο... Αν μπορεσεις βαλε καμια φωτο τους...
 
Εννοείται Τάκη ότι θα ξανακοκκινήσει. Η κερασούλες φωνητικά βγάζουν ένα μοναδικό δυνατό μέταλλο. Με κατακόκκινο σβέρκο δεν έχω δει ποτέ.Αν μπορέσεις ανέβασε καμμιά φωτο να δούμε πως είναι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
μηπως ξερει κανενας το ονομα της στα αγγλικα;η την επιστημονικη της ονομασια; Γιατι θελω να ψαξω να βρω πραγματα γι αυτην και να δω και φωτο!
 
Δεν λεγεται κερασουλα. Εμεις τον λεμε Κερασιτη.

Μιλαμε για ενα σπανιο ειδος γαρδελιου. Ο μυθος λεει οτι αν εχεις στην κατοχη σου εναν κερασιτη ειναι ευλογια θεου.Αυτα μας τα εμαθαν οι παλιοι.

Δυστηχως σημερα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις ενα κερασιτη στα 15 χρονια που ασχολουμε με καρδερινες δεν εχει τυχει να πεσει στα χερια. Περασανε πουλια που μπορει να ηταν μικρα στο δεμας αλλα στο κελαιδιμα σκιζανε.

Τεσπα διατηρω τις επιφυλαξεις μου αν το συγκεκριμενο πουλι αν ειναι κερασιτης.
 
φανταζομαι θα ειναι θεικη με ολο το κεφαλι κοκκινο... Αν μπορεσεις βαλε καμια φωτο τους...
πηγα προχτες στο φιλο μου κ τις ειδα. τα πουλια δεν εχουν ντυθει ακομα κανονικα κ το κοκκινο εχει εξελιχθει σε πορτοκαλι χρωμα.
φωτο θα ανεβασω οταν ξαναπαω κ εχουν τελειωσει την πτερωροια.
 
πηγα προχτες στο φιλο μου κ τις ειδα. τα πουλια δεν εχουν ντυθει ακομα κανονικα κ το κοκκινο εχει εξελιχθει σε πορτοκαλι χρωμα.
φωτο θα ανεβασω οταν ξαναπαω κ εχουν τελειωσει την πτερωροια.

οκ! Θα ναι τελειες φανταζομαι! Μην μας ξεχασεις...)
 
Σε πολύ μεγάλο ποσοστό μόνο οι καρδερίνες οι οποίες είναι ελεύθερες στην φύση διατηρούν το κόκκινο στη μάσκα τους, για το κοκκίνισμα της μάσκας θα πρέπει τα πουλιά να τα βλέπει συχνά ο ήλιος, η τσουκνίδα, το μπρόκολο, το σπανάκι αλλά και το καρότο μπορούν να βοηθήσουν στο κοκκίνισμα.
Υπάρχει βέβαια και η Σπιρουλίνα η οποία βοηθάει αρκετά καθώς και ο σπόρος Bella Di Notte ο οποίος περιέχει κόκκινη χρωστική (αυτή την περίοδο τον έχω μόνο του σε κουπάκι σε καθημερινή βάση), υπάρχει και ένα σκεύασμα το Red Mask γνωστής εταιρείας το οποίο στα χαρακτηριστικά του αναφέρει ‘Ειδικά σχεδιασμένο για πουλιά κλουβιού και κλούβας’.
Βασικά τα παραπάνω θα πρέπει να δίνονται πριν άλλα και κατά την διάρκεια της πτερόροιας για καλύτερα αποτελέσματα καθώς και μεγάλα κλουβιά ή κλούβες ώστε να υπάρχει χώρος για να πετάνε, ένα πλούσιο μείγμα σπόρων απαιτείται.
Ανυπομονώ όπως και οι φίλοι μας να δώ τις φωτογραφίες
 
Όσο είναι μύθος ότι οι εξαρες είναι καλύτερες από τις τεσσάρες όσο είναι μύθος ότι οι γυφτοκαρδερίνες κελαηδάνε καλύτερα από τις εμφανίσιμες, όσο είναι μύθος ότι τις καρδερίνες πρέπει να τις δίνουμε του κόσμου τα σκευάσματα και τέλος όσο είναι μύθος ότι όλες οι δαχτυλιδωμένες καρδερίνες που υπάρχουν είναι γεννημενες σε κλουβί και όλες οι αδαχτυλίδωτες είναι πιασμένες, άλλο τόσο είναι μύθος και η καρδερίνα κερασούλα.
ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ❤️️️️
 
Back
Top