Αναπαραγωγή Καρδερίνες με φωλιά και αυγά αρχές Φλεβάρη

IMG_1534_zps50f55401.jpg



3a_zps7764b122.mp4 Video by dim9223 | Photobucket
 
Τα νεότερα από την φωλιά με τις καρδερίνες, από 5 αυγά, 4 πουλιά και ένα άσπορο.
Έχω μιά ανησυχία σχετικά το τάισμα. Ίσως το απόγευμα τα μεταφέρω σε παραμάνα, αν και δεν θα το ήθελα!
 
Μην βιαστείς Δημήτρη.

Παρακολούθα αν ταίζει η θηλυκιά, από αύριο.
 
Μην βιαστείς Δημήτρη.

Παρακολούθα αν ταίζει η θηλυκιά, από αύριο.

Είδα πριν δύο ώρες κάτι που με προβλημάτισε. Τα πουλιά σχεδόν ατάιστα και την θηλυκιά να παίρνει κλωστές από την φωλιά και να κόβει βόλτες. Μου έδωσε την εντύπωση ότι θέλει να φτιάξει άλλη φωλιά! Εν το μεταξύ σήμερα κάνει αρκετό κρύο και βρέχει, φοβάμαι μήπως παγώσουν. Παρακολουθώ για να δω τι πρέπει να κάνω. Ευτυχώς που έχω έτοιμη παραμάνα.
 
Ρίξτα στην παραμάνα Δημήτρη.Μην το ρισκάρεις, θα στην κάνει..

Αυτό μάλλον θα κάνω. Την παρακολουθώ με κάμερα. Κάθεται στην φωλιά 5-6 λεπτά και στριφογυρίζει τραβώντας κλωστές, και μετά βγαίνει και κάνει βόλτες! Την τελευταία φορά ήταν έξω για 25 λεπτά!
 
Εχουμε νεότερα από την αλανιάρα μάνα; Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την εξέλιξη του "θρίλερ" και περιμένω με αγωνια τα νεότερα...
 
Georgina τα γαρδελάκια τα έσωσα στο παρά ένα. Τα μετέφερα σχεδόν παγωμένα στην κανάρα, η οποία ευτυχώς τα αποδέχτηκε αμέσως και τώρα ταΐζονται και αναπτύσσονται κανονικά. Η μάνα τους έβαλε λίγο υλικό στην δεύτερη φωλιά που είχα μέσα στην κλούβα... Και "σταμάτησε να ξεκουραστεί"! Τώρα δεν κάνει τίποτα.

Η άλλη καρδερίνα της οποίας τα πουλιά ψόφησαν μέσα στο αυγό όπως θα έχεις δει σε προηγούμενο ποστ.. Έχει την νέα της φωλιά σχεδόν έτοιμη.
 
Τελικά από τα 4 γαρδελάκια... Δυστυχώς επέζησε μόνον ένα, για την ώρα τουλάχιστον είναι μιά χαρά...

photobucket-image-anavailable.png


και μερικά αρσενικά μουλάκια που έχουν βγει ως τώρα

photobucket-image-anavailable.png


και ένα που μου αρέσει πολύ

photobucket-image-anavailable.png
 
Ομορφα τα μουλακια αρσενικα να ειναι ολα!
Τα υπολοιπα καρδερινακια τι εγινε και δεν σωθηκαν παγωσαν;
 
Ομορφα τα μουλακια αρσενικα να ειναι ολα!
Τα υπολοιπα καρδερινακια τι εγινε και δεν σωθηκαν παγωσαν;
Γιάννη δεν έχω σίγουρη εξήγηση...
Τα είχα μεταφέρει στην κανάρα και όλα έδειχναν να είναι καλά. Την τρίτη μέρα το πρωί βρήκα ένα νεκρό, κοίταξα τα άλλα τρία για κάποιο μαύρισμα στην κοιλιά, δεν είδα κάτι παράξενο ή ύποπτο.
Το βράδυ τα ξανακοίταξα όλα οκ, "ταϊσμένα μέχρι σκασμού". Την άλλη μέρα το πρωί άλλο νεκρό... Και πάλι τα ίδια.. Έχανα από ένα κατά την διάρκεια της νύχτας... Μέχρι που έμεινε ένα. Τελικά αυτό το ένα το μετέφερα σε άλλη φωλιά με μουλάκια... Και είναι το μοναδικό που έζησε.
Πιθανολογώ ως αιτία τις καιρικές συνθήκες, γιατί εκείνες τις μέρες έβρεχε και έκανε πολύ κρύο. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι το γαρδελάκι που επέζησε όπως και τα μουλάκια που το είχα μαζί, άργησαν να αναπτυχθούν.
Τέλος πάντων... Να δούμε τι εκπλήξεις θα έχω στην συνέχεια...
Τα μουλάκια που έβαλα στις φωτό είναι από δύο φωλιές και είναι αυτά που θεωρώ αρσενικά... Μόνο για το ένα έχω μιά αμφιβολία...
Καλή συνέχεια και σε σένα.. Έχω δει τα καναρίνια σου...υπέροχα!
 
Back
Top