Γενικά Καρδερίνες σε μικρό κλουβί, τι θα μπορούσα να κάνω;

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Ένα ς γείτονας εδώ στο χωριό ηεθς από την Αθήνα για να κάνει τις διακοπές του και έφερε μαζί του δυο κλουβακια τα λεγόμενα μεταφοράς με δύο καρδερινες μέσα πιθανότατα πιασμένες δεν έχω δει δακτυλίδι. Με πιάνει η καρδιά μου ρε παιδια οταν τις βλέπω εκεί μέσα. Τι θα μπορούσα να κάνω;
 
Σαν τι να κάνεις Τάσο; Όλοι μας βλέπουμε τέτοιες εικόνες σε καθημερινή βάση. Νομίζεις ότι αν του μιλήσεις θα αλλάξει τίποτα; ίσα ίσα που θα σε περάσει και για "τρελό". Οπότε κάνε υπομονή μέχρι να φύγει για να μην τις βλέπεις και χαλιέσαι.
 
Πραγματικα δεν ξέρω να σου πω τι να κάνεις... Το σωστό είναι να εξηγήσεις στον άνθρωπο και εκείνος να καταλάβει και τα πουλάκια να είναι σε καλή κατάσταση και να τα αφήσει και αν τα καταφέρουν και ξέρουν τι να φάνε και πως να φυλαχτούν, να επιβιώσουν ελεύθερα. Αλλά δεν ξέρουμε και που γεννήθηκαν, σε τι ηλικία αιχμαλωτίστηκαν, πόσον καιρό βρίσκονται εκεί στα κλουβιά κλπ. Προσωπικά όμως το βρίσκω εντελώς απίθανο ο άνθρωπος να κατανοήσει, να συνεργαστεί και να ανταποκριθει. Άλλη λύση, κι εφόσον δεν έχεις αναφερθεί στον ίδιο για τα πουλιά, και αν θα είχες την ευκαιρία και αν οι συνθήκες θα μπορούσαν να ευοδώσουν είναι εσύ να αποσπάσεις... Το λέω ευγενικά τα πουλάκια από τα κλουβιά, με άλλα λόγια είτε να τα απελευθερώσεις ρίχνοντας στη συνέχεια τα κλουβιά κάτω κι ανοίγοντας τις πόρτες τους, είτε να πάρεις τα πουλιά όπως είναι, με τα κλουβιά και να τα δώσεις σε κάποιον έμπιστο άνθρωπο, για παρατήρηση και αν καταλήξετε ότι μπορούν να απελευθερωθούν έχει καλώς, αν πάλι όχι, τους προσφέρετε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Απαράδεκτη βέβαια η λύση αυτή, αλλά πιο απαράδεκτη η στέρηση της ελευθερίας κι ακόμα πιο ανήθικη η σκλαβιά υπό τόσο απάνθρωπες συνθήκες.
Τελικά αν πάντως δεν βρεις άλλον δραστικό τροπο να εξασφαλίσεις στα σίγουρα την ευζωία των πουλιών, δεν μένει άλλη λύση παρά να μιλήσεις στον άνθρωπο, εκτός κι αν το δασαρχείο η το αστυνομικό τμήμα δέχεται και ανώνυμες καταγγελίες.
Εκτιμώ πάντως το νοιάξιμό σου!
 
Αυτή την άλλη λύση που λες την έχω σκεφτεί και εγώ... Αλλά δε ξέρω κατά πόσο είναι και σωστό. Είπα να μπω μέσα όταν λείπουν και ν α πάρω τα ταλαιπωρα πουλάκια τουλάχιστον να τους προσφαιρω κάτι καλύτερο. Αλλά κρατήθηκα προς το παρόν.
Και δεν νομίζω όσα και να του πω να καταλάβει κάτι... Ίσα ίσα μπορεί και να μου την πει κιόλας.
 
Είναι δύσκολη υπόθεση. Δοκίμασε να του πιάσεις την κουβέντα και να γίνεται "φίλοι". Κάποια στιγμή πέταξε του το και άρχισε κουβέντα για αυτο το θεμα. Αν αυτό πάει στραβά τι να πω... Τουλάχιστον μάθε την προέλευση των πουλιων... Και έκτοτε βλέπουμε τι θα κάνουμε
[automerge]1566154138[/automerge]
Δεν υπάρχει περίπτωση αυτά τα πουλια να είναι εκτροφής και απλά να μην έχουν βραχιόλι; Μπορεί να τα έβαλε σε μικρό κλουβί για τις διακοπές και την διαδρομή
 
Τελευταία επεξεργασία:
εκτός κι αν το δασαρχείο η το αστυνομικό τμήμα δέχεται και ανώνυμες καταγγελίες.
Δέχονται και ανώνυμες καταγγελίες αν και στην προκειμένη περίπτωση εγώ προσωπικά θα την έκανα επώνυμα, αφού πριν τους καλέσω, είχα μιλησει και εξηγησει στον τυπο για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στις περιπτώσεις παράνομης αιχμαλωσίας κατοχής και βασανισμού. Εφόσον δεν θα καταλαβει( το πιθανοτερο) με τον πολιτισμένο τρόπο και την κοινή λογική τότε αναλαμβάνει η αστυνομία.

Σε πρόσφατο παρόμοιο περιστατικο-καπατσεδες( κάποιοι γνωρίζουν το θεμα) έκανα ακριβώς αυτό. Η αστυνομία αρκέστηκε σε αυστηρή σύσταση, ο τύπος δεν μου μιλάει πλέον(ποσώς με ενδιαφερει) αλλά οι καπατσεδες εξαφανίστηκαν. Ίσως προς το παρόν.. Αλλά τουλάχιστον δόθηκε ένα μάθημα.. Το μέλλον θα δείξει εάν υπάρχει συμμόρφωση η απλά παύση μέχρι νεωτέρας.. Παρακολουθω..
 
Παιδιά το να πάρει αυτά τα πουλια δεν είναι καθόλου σωστό. Θεωρείτε κλέψιμο...
Εκτός αυτού τι θα τον εμποδίσει να τα αντικαταστήσει γρήγορα με άλλα;
 
Σοβαρά τώρα, αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλες από όσα γράφτηκαν;
Τελικά δε μπορείς να κάνεις και τίποτα. Είναι τρομερό και αυτό.

Δεν μπορείς ή δεν θέλεις; Τι σ' εμποδίζει δηλαδή να κάνεις αυτό:
Καλεσε το δασαρχειο ή ενημερωνεις το αστυνομικο τμημα της περιοχης σου.
Δέχονται και ανώνυμες καταγγελίες
 
Ειναι πολύ εύκολο γι αυτόν να τα αντικαταστήσει.
Τότε τον καταγγέλλεις ξανά.

Το θέμα είναι ότι ενδιαφέρθηκες και μπράβο σου. Δόθηκαν λύσεις, ορισμένες προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά κλείνεις τη συζήτηση μέρα το συμπέρασμα ότι δεν μπορείς να ΚΑΝΕΙΣ τίποτα.

Ίσως να μην έχει και πολύ μεγάλη σημασία το συγκεκριμένο θέμα μόνο του αλλά αυτή η νοοτροπία μας (δεν αναφέρομαι μόνο σε εσένα τώρα Τάσο) μάς κάνει να είμαστε η κοινωνία και η χώρα του "ωχαδερφε". Οι άλλες χώρες, αυτές που εκθειάζουμε σε αντίστοιχες συζητήσεις, είναι αυτό που είναι επειδή οι πολίτες της δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό. Σε μια τέτοια χώρα θα γινόταν καταγγελία και εφόσον ο τύπος αντικαθιστούσε τα πουλιά, θα έκαναν ξανά και ξανά μέχρι να μη μείνει στο συγκεκριμένο άνθρωπο ούτε δεκάρα για να μπορεί να τα αντικαταστήσει πάλι.

αν αξίζει τον κόπο πραγματικά να μπλέξω
Αυτό είναι διαφορετικό θέμα. Όταν σε προβληματίζει δεν ξεκινάς τέτοιες διαδικασίες. Η δημιουργία ενός θέματος σε κάποιο φόρουμ προκειμένου να απαλύνουμε τις τύψεις μας επειδή ίσως δεν σκοπεύαμε ούτως ή άλλως να κάνουμε τίποτα στο τέλος, δεν είναι λύση.
 
Είναι λογικό να αντιμετωπιζεις ένα τέτοιο ηθικό(?) δίλλημα Τάσο.. Όπως είναι λογικό το να σκέφτεσαι "που να μπλέκω τώρα".. Κάνεις μας δεν θέλει να χαλάει την "ζαχαρένια" του.. Θεμιτό!

Όμως, εάν μου επιτρέπεται, θα πω πως πολύ συχνά όλοι μας βλέπουμε πολλά και διάφορα να γράφονται στα forums ή στα social media από αγανακτισμένους επαναστάτες του.. Καναπέ..Άπλα και μόνο για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον, να μεγαλώσουν την συγκομιδή των likes (που καθώς φαίνεται για πολλούς σημαίνει πάρα πολλά αυτό το like) και να βγούνε πρώτοι στον αγώνα του "ποιος θυμώνει περισσότερο(εκ του ασφαλούς πάντα)"..
Θεωρώ όμως Τάσο ότι και εσύ σαν άτομο δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων (προσωπικά τους θεωρώ άρρωστους) και τούτο το forum δεν παρουσιάζει τόσο έντονα αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο (συμβαίνει και εδώ δυστυχώς αλλά σε πολύ μικρό βαθμό ευτυχώς..Φυσικά δεν μέμφομαι το forum. Θέμα χρήστη είναι).

Γιατί τα λέω αυτά. Γιατί εάν είναι να μιλάμε για να γυμνάζουμε την κάτω σιαγόνα μας ή γράφουμε για να γυμνάζουμε τα δάχτυλα μας, δεν πολυβρίσκω και ιδιαίτερο νόημα πέραν του όποιου όφελους έχει η συγκεκριμένη άσκηση για το σώμα μας.. Το θέμα είναι να βγαίνει κάτι.

Εφόσον, φίλε, θίγεις ένα θέμα και εφόσον οι γνώμες είναι να κάνεις κάτι τότε απλά κανε το. Μην φοβάσαι(εάν φοβάσαι).
Θα μου πεις "ναι καλά, εσείς κάθεστε και γράφετε χαλαροί και ωραίοι χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι.. Εγώ θα τρέχω"..Ισχύει 100%! Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.. Εφόσον έχεις το οποιοδήποτε θέμα, εσύ θα το λύσεις..όχι οι άλλοι🙂

Εν κατακλείδι έχεις δυο επιλογές που είτε τις κάνεις και τις δυο είτε κάνεις μια από τις δυο. Εκεί μπαίνει η δική σου κρίση.
Η μια είναι να του μιλήσεις και η άλλη να τον καταγγείλεις. Το τι θα κάνεις στην τελική είναι μια δίκη σου επιλογή σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα και την διάθεση σου.
Μην σκέφτεσαι το αποτέλεσμα. Το ξέρεις το ανέκδοτο με τον τύπο που δεν είχε "γρύλο" αυτοκινήτου;
. Σκέψου ότι μπορεί να είσαι ο πρώτος που θα το κάνει και ότι με αυτόν τον τρόπο μέσα στο υποσυνείδητο του θα μπει ένας προβληματισμός για την πράξη του. Πιθανότατα να μην γίνει τίποτα..όμως η σπίθα θα είναι εκεί κι ας μην την καταλαβαίνει σε πρώτο επίπεδο ο τύπος.. Από το τίποτα λοιπόν θα έχεις κάνει κάτι. Από το απόλυτο μηδέν θα έχεις πάει στο ένα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Ο τόνος και το ύφος μου είναι απολύτως φιλικά εννοείται!👍
 
Back
Top