Γενικά Καρδερίνες σε μικρό κλουβί, τι θα μπορούσα να κάνω;

@GreekMan72 να σια καλά. Καταλαβαίνω απόλυτα τα λεγόμενα σου. Έχεις και δίκιο απόλυτο. Έγραψα το θέμα μιας και λυπάμαι πραγματικά τα κακόμοιρα τα πλάσματα. Για αρχή λέω να του μιλήσω και βλέπουμε στη συνέχεια.
 
Για αρχή λέω να του μιλήσω και βλέπουμε στη συνέχεια.

Ωραίος! 👍

Ήρεμα, πολιτισμένα και ελαφρώς αυστηρά.. Πάτα στο επιχείρημα ότι τα βασανίζει έτσι όπως τα έχει.
(Μην του πεις "τα βασανίζεις".. Πες του "βασανίζονται". Έχει διάφορα στο λεκτικό παιχνίδι. Δεν τον κατηγορείς ευθέως)
Όχι νταηλίκια και μαγκιές.. Έτσι μάλλον θα παίξεις στο γήπεδο του και θα νικήσει λόγο εμπειρίας😊
 
O Stavros έχει απόλυτο δίκιο, είμαστε όλοι του 《ωχ αδερφε》(μην μπλεξω) και άλλα τέτοια, αν αλλάξουμε εμείς σαν άνθρωποι και σαν λαός τους όλα θα είναι πολύ καλύτερα.
Αλλά ανοίγουμε άλλη συζήτηση που δεν είναι για το forum.
Μιλάω καλοπροαίρετα χωρίς να
 
@GreekMan72 ναι και εγώ έτσι το έχω στο μυαλό μου. Ήρεμα και κάτι μπορεί να γίνει.
@Johnkoukou έχεις δίκιο αλλά μερικά πράγματα δεν είναι και ακριβώς έτσι. Λες προκειμένου να τσακωθω να μπλέξω και στο τέλος να μη γίνει και τίποτα;

@tasioskis δακτυλίδι δεν φοράν στα σίγουρα το έχω κοιτάξει. Για τις φωτογραφίες δεν σας υπόσχομαι τίποτα αν και θα προσπαθήσω. Ααα και τις ταΐζει μόνο καναβουρι...
[automerge]1566202066[/automerge]
Τέτοια είναι και τα δύο κλουβια. Και τα έχει για μόνιμη κατοικία. 1293l[1]-500x500.webp
 
Για αρχή λέω να του μιλήσω και βλέπουμε στη συνέχεια.
Τάσο, πάντα να ξεκινάς τέτοιες συζητήσεις με τη σκέψη ότι υπάρχει η πιθανότητα αυτός στον οποίο απευθύνεσαι να μην έχει πραγματικά ιδέα ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Μου έχει τύχει περίπτωση ανθρώπου που απάντησε "ηρέμησε ρε φίλε, πώς κάνεις έτσι, δεν είχα ιδέα" και στη συνέχεια μου ζητούσε επί μέρες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει.
 
O Stavros έχει απόλυτο δίκιο, είμαστε όλοι του 《ωχ αδερφε》(μην μπλεξω) και άλλα τέτοια, αν αλλάξουμε εμείς σαν άνθρωποι και σαν λαός τους όλα θα είναι πολύ καλύτερα.
Αλλά ανοίγουμε άλλη συζήτηση που δεν είναι για το forum.
Μιλάω καλοπροαίρετα χωρίς να
Εχει δικαιο ο Σταυρος αλλα υπενθυμίζω οτι στην Ελλαδα ζουμε, αυριο ο καταγγελομενος μπορει να σου την φυλαει, μια καταγγελια για πολεοδομικη παραβαση κλπ κλπ και εσυ τρεχεις μετα!
Νομιζω ο καλυτερος τροπος ειναι να του μιλησει οπως ειπε και ο Δημητρης και ο σπορος ισως μπει 🙂
 
Καλησπέρα. Πιάσαμε την κουβέντα σήμερα και πήγα το θέμα στα πουλιά. Είπαμε μερικά πράγματα. Πιασμένα τα πουλακια και μπαουλιασμενα σε κλουβι πάνω από δύο χρόνια.
[automerge]1566390909[/automerge]
Εξήγησα μερικά πράματα για διατροφή φροντιδα διαβίωση κλπ. Αλλά και αναφέρθηκα στην ελευθερία των πουλιων αυτών. Δεν αλλάζουν τα μυαλά τόσο εύκολα.
 
Δείξε του αυτά Τάσο:

Περιληπτικά άλλα περιεκτικά η νομοθεσία:

Αναλυτικά από την "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως":

Και το δικό μας εκτενές άρθρο:
 
@GreekMan72 σε ευχαριστώ που τα συγκεντρώσες όλα μαζί. Ευχαριστώ για τον χρόνο που ξοδέψες.

@Giorgos_finches και βέβαια του το είπα. Αλλά λες ένας άνθρωπος που έχει "εθιστεί" στα πιασμενα αγρια που ειναι φτηνά να είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πάρει ένα πουλί εκτροφής;
 
Giorgos_finches και βέβαια του το είπα. Αλλά λες ένας άνθρωπος που έχει "εθιστεί" στα πιασμενα αγρια που ειναι φτηνά να είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πάρει ένα πουλί εκτροφής;


Η απαντηση ειναι ναι. Διοτι αν του εξηγησεις οτι με τα φθηνα πιασμενα, πραγματικα πεταει τα λεφτα του, διοτι ουτε τραγουδι θα ακουσει, ουτε χρονια θα ζησει, ουτε απογονους θα καταφερει να βγαλει. Σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις, κλλα ο κανονας μενει.
 
Συνονόματε αλήθεια τα λεγόμενα σου έχουν μια λογική κι μια βάση. Απλώς θεωρώ πως όταν ακούς μια τιμή 10€ πχ δίνεις τα λεφτά πιο εύκολα από ότι αν ακούσεις μια τιμή 100€ πχ. Λάθος αλλά ισχύει. Ακούγοντας μικρότερες τιμές δίνεις τα χρήματα πιο εύκολα ακόμη και αν στο τέλος βγαίνεις χαμένος αλλά δύσκολα βλέπεις το σωστό και το συμφέρον σου στο κάτω κάτω.
 
Τασε, ακριβως εκει ειναι το θεμα. Ακους τιμη 10 ευρω βουνισια και 100 ευρω εκτροφης. Και ο ποιο ανιδεος θα καταλαβει την διαφορα. Διοτι δινεις 10 ευρω, αν οχι στον μηνα πανω, θα σου πω στο 6μηνο, θα σου φουσκωσει, δίνεις Χ ποσο για την αντιβιωση,θα δωσεις και Ψ ποσο για τις ειδικες βιταμινες μετα την αντιβιωση, αν τελικα επιβιωσει θα εχεις ενα "ζομπι" που πετα απο πατηθρα σε πατηθρα. Θα το ταιζεις μια ζωη χωρις στην ουσια να σου προσφερει αυτα που θα επρεπε να σου προσφερει.
Σκας 100 (ακριβα νομιζω ειναι τα 100) και αν εισαι σωστος, θα εχεις ενα πουλι με υγεια και ευτυχία. Μακροπροθεσμα σου βγαινει πιο φθηνα η εκτροφης.
 
Αυτοι που φέρονται ετσι στα πουλια δεν ειναι φιλοζωοι ουτε τους ενδιαφερουν αν θα πεθανουν η αν θα πανε γιατρο, ειναι κατι αναλώσιμο, αν πεθανει θα πιασουν αλλο σαν σπορ η θα βρουνε αντικαταστατη απο τις πηγες τους!
 
Back
Top