Φροντίδα Καρδερινες καναρινια σε μια κλουβα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης paoki72
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

paoki72

PB Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2007
Μηνύματα
245
Πόλη
Πολύχρονο
Φιλαρακια μου χαθηκαμε αυτες τις μερες λογω του μικρου βεβαια και οχι για κανενα αλλο λογο.Αγορασα χθες αυτη τη κλουβα για να βαλω μεσα ολα τα πουλια(καρδερινες-καναρινια)αρσενικα και θηλυκα μαζι. Επειδη δεν θελω να εχω αυτη τη στιγμη πολλα κλουβια, διασκορπισμενα στο μπαλκονι μου, σκεφτηκα να τα βαλω ολα μεσα σ αυτη την κλουβα. Η ερωτηση μου ειναι αν κανει να ειναι ολα μαζι μεσα η αν θα υπαρξει καποιο προβλημα.Αυη τη στιγμη εχω καποια πουλια μεσα τα οποια απ οτι βλεπω ζουν αρμονικα
 

Συνημμένα

  • klouva1.webp
    klouva1.webp
    11 KB · Προβολές: 4.699
.

Δεν νομιζω να υπαρχουν τσακωμοι. Αυτο που ισως πρεπει να προσεξεις ειναι η διατροφη(διαφορετικη για αγριοπουλια-καναρινια) και οι ασθενειες που μπορει να μεταφερθουν απο το ενα ειδος στο αλλο.
 
.

Eχω μια απορία και ελπιζω να με βοηθήσετε να την λύσω. Γνωριζουμε οτι τα πουλιά κελαηδουν προκειμενου να πρσελκύσουν το ταίρι τους ή για να εδραιώσουν την "περιοχή " τους. Σε πολλα ποστ αναφέρεται οτι για να κελαηδησουν τα αρσενικα πρέπει να μην βλέπονται. Οταν συνεβρισκονται πουλιά διαφορετικων ειδών μεσα στον ιδιο χώρο, κελαηδουν; Εχω δει φωτογραφιες που πολλα πουλιά συμβιωνουν σε μεγαλο χωρο, ομως κελαηδουν οταν βρισκονται ολα μαζι; Και αν ναι, γιατι δεν πρεπει να βλεπονται σε αλλες περιπτωσεις; 😕

Δημήτρη, στην ιδια κλουβα ειναι ήμερα, αγρια, αρσενικα, θυληκα όλα μαζι; Πραγματικα οι παρατηρησεις σου θα ειναι πολυ χρησιμες!
 
.

Κι εγώ έχω τα πουλιά όλα μαζί σε μια κλούβα. Καναρίνια, καρδερίνες, σκαθιά, φλώρους και τελευταία πήρα και φανέτα. Όλοι μου έχουν πει ότι δεν είναι καλό να είναι όλα μαζί αλλά δε μπορώ να κάνω τόσες κλούβες, άλλη για άγρια, άλλη για αρσενικά, θηλυκά, μικρά, γέρικα, όπως έχουν κάποιοι, και έτσι τα έχω όλα μαζί. Δεν είδα ποτέ να τσακώνονται τα άγρια με κάποιο καναρίνι ή μεταξύ τους. Μόνο μερικές φορές είδα αρσενικά καναρίνια να μαλώνουν. Για τις αρρώστιες δε ξέρω να σου απαντήσω αλλά από όταν έφτιαξα την καινούρια κλούβα έχω πάρα πολύ λίγες απώλιες.
Δε καταλαβαίνω γιατί τα αρσενικά πρέπει να είναι μόνα τους για να κελαηδήσουν. Φυσικά και κελαηδάνε στην κλούβα. Το καλύτερο είναι όταν κελαηδάνε όλα μαζί!
 
.

Λοιπον φιλοι μου και εγω το κανω αυτο καθε χρονο στην περιοδο που ριχνουν τα φτερα τους, οτι εχω και δεν εχω τα ριχνω στην κλουβα μου, τα βοηθαει πολυ αυτο στην αλαγη!Η διατροφη τους θελει λιγο μεγαλυτερη προσοχη! Οσ΄αναφορα το οτι βρισκονται τοσα πολλα πουλια στο ιδιο χορο δεν υπαρχει κανενα προβλημα αν δεν μαλωνουν! Το μονο προβλημα που θα εχεις αν θελεις θα ειναι πως δεν θα κελαηδουν τοσο πολυ! Αν δεν σε πειραζει εσενε αυτο τοτε ευγεεεεεεεεεε φιλε μου! 🙂
 
.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ,ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ ΚΑΝΑΡΙΑ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 2-3 ΚΑΛΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΛΑΙΔΑΝΕ! ΣΠΑΝΙΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ!
ΜΟΝΟ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ! ΤΗΝ ΕΔΩΣΑ ΣΕ ΕΝΑ PET ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΑ!
ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΙΣ ΖΕΥΓΑΡΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΟΣΟΥΣ ΚΑΙ 3-4 ΘΥΛΗΚΑ!
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΟΥΣ,ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΥΛΗΚΑ ΜΕΣΑ!

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!
 
.

Μπορείς να καλύψεις την κλούβα με φελιζόλ αφήνοντας ένα σημείο για να μπαίνει φως. Το σημείο αυτό μπορείς να το καλύψεις με νάυλον ή διαφανές πλαστικό.
Τις πολύ κρύες μέρες μπορείς να χρησιμοποιείς λάμπα.
 
.

Εγω τα καναρινια που εχω στα κλουβια τα βαζω σε μεσα σε ενα αποθηκακι.
Για την κλουβα πηρα μετρα και πηγα και εκοψα faberglassκαι το εφαρμοσα σε τρεις απο τις τεσσερις μεριες της κλουβας με σκρις σκρατς (το υλικο που εχουν τα αθλητικα που δεν εχουν κορδονια)
 
.

καλημερα δημητρη να σε ρωτησω κατι;σε βολεβει αυτη η κλουβα στο χιρισμο της; Και κατα ποσο γερη ειναι σαν κατασκευη;
 
.

Φιλε Γιαννη(mutho)η κλουβα ειναι πλαστικη στο πανω μερος, η σκεπη της δηλαδη, καθως και η βαση της. Εχει ενα μεγαλο συρταρι κατω το οποιο βγαινει και καθαριζεται. Επισης εχει ροδακια οπου μπορεις να μεταφερεις την κλουβα σε οποιο σημειο θελεις. Εμφανισιακα ειναι παρα πολυ ομορφη και η τιμη της 69 ευρω απο τα carrefour. Πιστευω οτι αξιζει τα λεφτα της. Ηδη εχω βαλει ολα τα πουλια μεσα και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
 
.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΗΝ ΚΛΟΥΒΑ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗ ΒΡΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ CARFOUR. EIMAI AΠΟ ΑΘΗΝΑ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 
Back
Top