Γενικά Καρδερινοκαναρο στο μπαλκόνι

Αμβρόσιε σε ευχαριστώ πολύ!
Να είσαι καλά! Μην με ευχαριστείς!

Όντως είμαστε τυχερή που βρήκαμε ο ένας τον άλλον, από χθες έχει ζωηρεψει και κελαιδαει συνέχεια, και ελπίζω να είναι πάντα ετσι🙂
Τέλεια! Έξοχα! Πολύ ευχάριστα νέα! Δυνάμωσε και προσαρμόστηκε αμέσως!😎👍
 
Να βγάλεις αν μπορείς μια πιο καθαρή φωτογραφία ώστε να σε βοηθήσουν τα μέλη που γνωρίζουν. Αυτή είναι πολύ θολή για να μπορεσει κάποιος να καταλάβει με βεβαιότητα περί τίνος πρόκειται.
 
Πανέμορφο κι από κοντά.
Καλή διατροφή και είμαι απόλυτα σίγουρος πως σύντομα θα χαλάει τον κόσμο από το τραγούδι του.
Επί της ουσίας τώρα...
Δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό και αν θέλεις τη γνώμη μου κακώς βάζουμε ένα ταλαιπωρημένο πουλάκι στη διαδικασία πιάσε- τράβα φωτογραφίες - άστο για το συγκεκριμένο "πρόβλημα".
Προσωπικά θα απόφευγα να το πιάνω από δω και πέρα γενικά.
 
Θα συμφωνήσω ως προς το πρωτο σκελος με τον @misalouris , απο τις τελευταιες φωτο δεν φαινεται να ειναι κατι που να σε ανησυχει στην παρούσα φαση. Δεν δειχνει για απωλεια πτερωματος.

Απο την αλλη οταν ενα πουλακι ερχεται στο κουμασι μας καλο θα ειναι να γινεται ενας ελεγχος ιδιατερως οταν οπτικα εχουμε μια ενδειξη.
Ειδικότερα οταν προκειται για αρσενικό καρδερινοκαναρο μιας και αν ηταν θηλυκο θα ξεραμε πως και γιατι βρεθηκε ελευθερο.

Γενικα δεν δινει εικόνα πουλιου που εχει υποστει ιδιαιτερη ταλαιπωρια, δειχνει εύρωστο.
Παρακολουθεις το σημαδακι και αν αλλαξει κατι μας λες :)
 
Εντάξει δεν θα το ταλαιπωρώ αποδω και πέρα☹
Αν χειροτερέψει που χτυπά ξύλο... Θα σας ενημερώσω αμέσως.. Μέχρι τότε, θα του δίνω πολλά και διάφορα φρούτα και λαχανικά όπως δίνω και στα καναρινια, ελπίζω να πάμε καλά:)
 
Εντάξει δεν θα το ταλαιπωρώ αποδω και πέρα☹
Αν χειροτερέψει που χτυπά ξύλο... Θα σας ενημερώσω αμέσως.. Μέχρι τότε, θα του δίνω πολλά και διάφορα φρούτα και λαχανικά όπως δίνω και στα καναρινια, ελπίζω να πάμε καλά:)


Απο το ποστ #8 και μετα

Φαινεται να ειναι το ιδιο, το μονο που εκανα ηταν αν τον βαλω σε μικρο κλουβι και να εχει αμεση επαφη με τον ηλιο. Επισης οσο τον ειχα απομονωσει, του εδινα και σκευασμα με d3 . Μπορο να πω οτι οταν αρχισαν να βγαινουν "καρφακια" στο γυμνο του δερμα, τον ξαναεβαλα με το ταιρι του, την επομενη αρχισε και να κελαηδαει. Σου ευχομαι να μην ειναι τιποτα οπως το δικο μου. Κρατα ομως και καραντινα διοτι δεν ξερεις απο που ερχεται.
 
Μακάρι να μην έχει τίποτα... Να το κρατάω στον ήλιο για καλό και για κακο η δεν θα αλλάξει κατι;
Χαίρομαι παντως πουεγινε καλα και ξανάρχισε να κελαιδαει η Καρδερίνα σου🙂
 
Σου εύχομαι Κλάους να μην έχει τίποτα! Να συμπληρώσω ότι η φροντίδα του είναι παρόμοια με των καναρινιών. Μπορείς να του πάρεις ένα σουπιοκοκαλο καθώς και τριμμένα όστρακα (grit) ώστε να είναι καλυμμένο διατροφικά από ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο κτλ. Η τροφή θα πρέπει να είναι συσκευασμένη και πότε χύμα! Είμαι βέβαιος πως θα του πάρεις την καλύτερη. Ενισχύεις την διατροφή του με λαχανικά και βότανα και λιγότερο με φρούτα αυτή την εποχή. Μπορείς να του πάρεις και λίγο βιολογικό μηλοξυδο και να προσθέτεις λίγες σταγόνες στην ποτίστρα του. Μπορείς να του βάζεις και μπανιέρα 2-3 φορές την εβδομάδα και εάν αυτό θελήσει θα την δοκιμάσει. Σε περίπτωση που δεν δοκιμάζει κάτι καινούργιο εσύ θα δείχνεις επιμονή και υπομονή και κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς. Είμαι σίγουρος πως θα του παρέχεις την καλύτερη δυνατή φροντίδα 😉🙂
 
Φυσικά και έχω συσκευασμένη, οντως δεν πρέπει να περνούμε ΠΟΤΕ χύμα... Ειχα επεισόδια όταν είχα προτοπαρη καναρινια και έδινα χύμα τροφή. Για την ακρίβεια δίνω σπόρους της Manitoba:)
Σουπιοκοκαλο έχω πάντα στα κλουβιά μου και θα δοκιμάσω σε καμία βδομάδα να τον βάλω να κανει μπάνιο, μέχρι να συνηθίσει τον χώρο.
Δεν ήξερα όμως πως πρέπει να δίνω παραπάνω λαχανικά πάρα για φρούτα αυτήν την εποχή... Τέλος πάντων, πάντα θα μαθαίνουμε πράγματα αμα το θέλουμε:)
Σε ευχαριστώ παντως Γιάννη!
 
Μην με ευχαριστείς Κλάους. Προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορώ.
Σου πρότεινα να δίνεις παραπάνω λαχανικά και βότανα αυτή την εποχή επειδή υπάρχουν σε αφθονία. Τα φρούτα θα τα βρίσκεις όλο τον χρόνο. Τα λαχανικά όμως όχι. Τουλάχιστον χωρίς φυτοφάρμακα. Οπότε πράττεις ανάλογα τα πιστεύω σου.
 
Back
Top