Γενικά Καρποντάκος κοιμάται τα βράδια μέσα στην ταΐστρα

Στην συγκεκριμενη περιπτωση o στοχος δεν ειναι πως να κανουμε τον καρποντακο να μην μπαινει στις ταιστρες αφαιρωντας τις, αλλα να κατανοησουμε για ποιο λογο συμβαινει αυτο και να κοιμαται σε φυσιολογικη θεση με τις ταιστρες στην θεση τους.
 
@Tony Forpus καλά ναι σίγουρα, ίσως και να μην υπαρχει κανένα πρόβλημα, είχα ένα yorkshire (για καναρινι μιλάμε πάντα) το οποίο έκανε το ίδιο, αλλά εμένα τότε δεν με ένοιαζε ιδιεταιρα το που κοιμάται
 
Λόγω του ότι δεν πρόλαβα να πάρω το διακοσμητικό φυτό και καθαρά από περιέργεια αφαίρεσα τις ταιστρες από το κλουβί.
Επιστρέφοντας σπίτι και εφόσον είχε βραδιάσει τρόμαξα καθώς έψαχνα τον καρποντακο στο κλουβί! Το πουλάκι βρίσκονταν κάτω στο κλουβί και κοιμόταν στη γωνία σα θηλαστικό! Δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο!
 
Τι κλουβί έχεις? Μπορούμε να δούμε φωτο του κλουβιού και της θέσης του στο χώρο που το έχεις?

Τι γνώμη έχετε για την τοποθέτηση ξύλινης εξωτερικής φωλιάς για παπαγαλάκια για να δεις πως συμπεριφέρεται?
 
Τι γνώμη έχετε για την τοποθέτηση ξύλινης εξωτερικής φωλιάς για παπαγαλάκια για να δεις πως συμπεριφέρεται?
Ανέστη, θέλουν να ελέγχουν τον γύρω χώρο ακόμη και όταν είναι προφυλαγμένα. Σε αυτή των εξωτικών ίσως τολμούσε ευκολότερα να μπει.
 
@Φοίβος το κλουβί είναι 40*28 , προσπαθω να σηκώσω φωτογραφία αλλά για κάποιο λόγο δεν με αφήνει λέγοντας πως το αρχείο είναι πολύ μεγάλο 😕
@Stavros μπορείς να βοηθήσεις? Δοκίμασα στην επισυναψη αρχείου και σταματάει το upload στα μισά...
 
Το κλουβί είναι πολύ μικρό για να εφαρμόσεις την πρότασή μου με τα φυτά. Ίσως είναι καλύτερα να δοκιμασίες τη φωλιά των εξωτικών πρώτα.
 

Συνημμένα

  • zebra-nest.webp
    zebra-nest.webp
    13,3 KB · Προβολές: 14
Εγω θα δοκιμαζα να ντυσω την αριστερη πλευρα εξωτερικα με πλαστικο φυτο.

Γενικα τα κλουβια σου ειναι εκτεθειμενα γιατι δεν εχεις γωνιά στο μπαλκονι ωστε να εχουν απο την μια πλευρα του κλουβιου κουρνιασμα.
 
Περα απο την κουβεντα αν και λιγο "ασχετο" να επισημανω και την απαραιτητη αναγκη για προατασια απο τα αρπακτικα!Ειναι αμαρτια να κλαις τα πουλακια σου απο απερισκεψια ή αγνοια.Σου μιλαω εκ πειρας.εχω αντικτυσει αυτο το δυσαρεστο θεαμα.
 
@Tony Forpus περίεργο δεν είναι το γεγονός ότι αριστερά στο μικρό κλουβακι που έχω ένα καρδερινοκαναρο δεν αντιμετωπίζω τέτοια θέματα?! Δλδ το μουλακι κοιμάται κανονικά στη πατηθρα εδώ και 2 χρόνια!
Επίσης γιατί τονιζεις την αριστερή μεριά @Tony Forpus ?
@Stavros μου έδωσαν αυτό το κλουβί στο petshop για μεσαίο-μεγαλο, μετά μου είπαν ότι πάω σε ζευγαρώστρα 🙄
[automerge]1611436024[/automerge]
@Τασος ο καναρινας μένω στο κέντρο της Αθήνας και το μόνο στη γειτονιά που υπάρχει είναι περιστέρια... Να τα φοβάμαι?
 
μένω στο κέντρο της Αθήνας και το μόνο στη γειτονιά που υπάρχει είναι περιστέρια... Να τα φοβάμαι
Έχω χάσει παλιότερα στο κέντρο της Αθήνας καναρίνι από επίθεση αρπακτικού στον τέταρτο όροφο με κατεβασμένες τέντες!καλο θα ήταν να έχεις κάποιο προστατευτικό γύρο από τα κλουβιά για παν ενδεχόμενο.
 
Βλέποντας το κλουβί, τη θέση του και διαβάζοντας το θέμα, αυτά που έχω να προτείνω (βασικά να συνοψίσω τις προτάσεις των άλλων μελών) είναι:
  1. αγοράζεις μια κινέζικη ζευγαρώστρα (περίπου 20 ευρώ)
  2. αγοράζεις ένα προστατευτικό που να περιλαμβάνει τον χώρο και των δύο κλουβιών, αν βάλεις το ένα κάτω από το άλλο (δεν ξέρω τιμή, αλλά μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου)
  3. τυλίγεις είτε το προστατευτικό είτε τα κλουβιά με διαφανές νάυλον ή αυτό με τις φουσκίτσες, αφήνοντας την πρόσοψη χωρίς αυτό, στην περίπτωση που δε φυσάει από μπροστά.
  4. Αγοράζεις ταΐστρες εσωτερικές, κάποιες λέγονται ταΐστρες οικονομίας, που δεν επιτρέπουν στο πουλί να χωθεί μέσα
 
Επαναφέρω το ποστ με κάτι που βρήκα στο νετ και έχουν δοκιμάσει αρκετοί.
Εφόσον δοκίμασα πλαστικό φυτό και δεν είδα αποτέλεσμα μάλιστα κατάλαβα πως το πουλάκι φοβάται περισσότερο, τον τακτοποίησα σε αυτό το λεγόμενο μίνι θερμοκηπίο!
Είναι 1 μέρα που του άλλαξα θέση.
Δεν ξέρω πως σας φαίνεται από άποψη προστασίας, αλλά νομίζω ότι η PVC κουκούλα θα κάνει δουλειά από θέμα κρύου και αέρα...
IMG_20210129_165204_resize_33.webp
 
@ianos όντως λίγο πρίν κουρνιάσει είχε ένα άγχος και έψαχνε που θα κάτσει, πήγαινε εδώ και εκεί για κάνα τέταρτο και φαινόταν αγχωμενος! Παρόλαυτα έκατσε τελικά στην αγαπημένη του θέση στη ταιστρα 😔
Εάν προλάβω αύριο θα τοποθετήσω ταιστρα οικονομίας μπας και το κόψει αυτο
 
@ianos η πλευρά που αφήνω ανοιχτή βλέπει νοτιά, είναι καλό να την αφήνω ανοιχτή διαρκώς? Ομολογώ πως κάποιες φορές φυσάει με κατεύθυνση προς το κλουβί από αυτή τη μεριά.
Αυτό που σκέφτομαι είναι τι θα κάνω το καλοκαίρι.Δε μπορώ να σκεφτώ ότι θα είναι κλεισμένο με νάιλον από παντού το κλουβί 😕
Βέβαια εάν αυτό αποτελεί πρόβλημα ίσως να τοποθετούσα τη κατασκευή με πλάτη στην οριζόντια θέση που είναι τα κάγκελα της βεράντας έτσι ώστε η ανοιχτή θέση να βλέπει το σπίτι
 
Δε μπορώ να σκεφτώ ότι θα είναι κλεισμένο με νάιλον από παντού το κλουβί 😕
το καλοκαίρι καλά θα είναι να μην υπάρχει καθόλου νάυλον, διότι αλλιώς θα συγκεντρώνεται η θερμότητα μέσα στο κλουβί και το πουλάκι μπορεί να πάθει θερμοπληξία.

Σε γενικές γραμμές κράτησε στον νου σου ότι δεν πρέπει να βρίσκεται σε ρεύματα αέρος.
Βέβαια εάν αυτό αποτελεί πρόβλημα ίσως να τοποθετούσα τη κατασκευή με πλάτη στην οριζόντια θέση που είναι τα κάγκελα της βεράντας έτσι ώστε η ανοιχτή θέση να βλέπει το σπίτι
Εξαρτάται από που χτυπάει ο ήλιος το κλουβί. Το καλοκαίρι και γενικά τις φωτεινές ημέρες, η απευθείας έκθεση στον ήλιο είναι δυσμενής ή / και επικίνδυνη για την υγεία του πτηνού.
 
Back
Top