Γενικά Καταλάθος συνάντηση καναρινιών

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης meniam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@meniam οι λογοι που σε οδηγησαν σε αυτη την επιλογη ειναι κατανοητοι και απολυτα σεβαστοι. Αλλωστε ασχολεισαι πολλα χρονια και εχεις εμπειρια πολυ περισσοτερη απο εμενα αδιαμφισβητητα
Ενα τεχνικο θεμα ομως
Στην εξηνταρα με τοποθετημενο το χωρισμα μενουν περιπου 29 εκατοστα στην καθε πλευρα. Την καθε πατηθρα οπως εχει αναφερθει πολλακις εδω την τοποθετουμε ετσι ωστε να μην τραυματιζεται η ουρα κατα την περιστροφη τους.αρα η αποσταση τωρα μεταξυ των δυο πατηθρων ειναι περιπου 10 εκατοστα ή λιγο παραπανω αν ειναι σε διαφορετικο υψος. Απλα πηδανε απο το ενα κλαδι στο αλλο με ελαχιστη υποβοηθηση απο τα φτερα τους.

Στην εξηνταρα ειναι σιγουρα καλυτερα αλλα και παλι δεν νομιζω οτι ζοριζονται ωστε να γυμναστουν.
Στην 90αρα που ειναι ενα απο τα κλουβια που εχω ειναι το μονο που τα χαιρομαι να πετανε και να γυμναζονται καπως
Το καταλαβαινεις και απο οτι το ακους το πεταγμα

Παραθετω ενα βιντεακι απο italgabie που ειναι διαφημιση προιοντος τους αλλα φαινεται σε αργη κινηση το ιδανικο θα ελεγα για κλουβι που βεβαια δεν εχω αλλα σκοπευω μελλοντικα (αρκετα μελλοντικα :-) να αποκτησω. Το max που εχω αφησει ελευθερα σε δωματιο ειναι 4 μικρα που μολις μαθαιναν τι κανουν τα φτερα τους. Ειναι πολυ του κυνηγητου οταν ειναι ελευθερα.Πολυ χαλαρωτικα για μενα να τα χαζευω να παιζουν :-)

View attachment ITALGABBIEvoloWEB.m4v

@meniam οι λογοι που σε οδηγησαν σε αυτη την επιλογη ειναι κατανοητοι και απολυτα σεβαστοι. Αλλωστε ασχολεισαι πολλα χρονια και εχεις εμπειρια πολυ περισσοτερη απο εμενα αδιαμφισβητητα
Ενα τεχνικο θεμα ομως
Στην εξηνταρα με τοποθετημενο το χωρισμα μενουν περιπου 29 εκατοστα στην καθε πλευρα. Την καθε πατηθρα οπως εχει αναφερθει πολλακις εδω την τοποθετουμε ετσι ωστε να μην τραυματιζεται η ουρα κατα την περιστροφη τους.αρα η αποσταση τωρα μεταξυ των δυο πατηθρων ειναι περιπου 10 εκατοστα ή λιγο παραπανω αν ειναι σε διαφορετικο υψος. Απλα πηδανε απο το ενα κλαδι στο αλλο με ελαχιστη υποβοηθηση απο τα φτερα τους.

Στην εξηνταρα ειναι σιγουρα καλυτερα αλλα και παλι δεν νομιζω οτι ζοριζονται ωστε να γυμναστουν.
Στην 90αρα που ειναι ενα απο τα κλουβια που εχω ειναι το μονο που τα χαιρομαι να πετανε και να γυμναζονται καπως

Παραθετω ενα βιντεακι απο italgabie που ειναι διαφημιση προιοντος τους αλλα φαινεται σε αργη κινηση το ιδανικο θα ελεγα για κλουβι που βεβαια δεν εχω αλλα σκοπευω μελλοντικα (αρκετα μελλοντικα :-) να αποκτησω. Το max που εχω αφησει ελευθερα σε δωματιο ειναι 4 μικρα που μολις μαθαιναν τι κανουν τα φτερα τους. Ειναι πολυ του κυνηγητου οταν ειναι ελευθερα.Πολυ χαλαρωτικα για μενα να τα χαζευω να παιζουν :-)

View attachment 92209

Δεν χρειάζεται ολόκληρη ανάλυση για την χωρητικότητα του κλουβίου και μάτια έχω και μυαλό! Είναι στο κατώτερο επιτρεπτό. Οι 90αρες είναι για ανθρώπους που έχουν ένα καναρίνι και δυνατότητα χώρου ή για κάποιον εκτροφέα να βάζει πολλά θηλυκά εκεί. Για κάποιον που ασχολείται ερασιτεχνικά με λίγα ζευγαράκια είναι πραγματικά αστείο να σκεφτεί να έχει από ένα κλουβί τέτοιου τεράστιου όγκου για το κάθε ένα, θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα δωμάτιο. Εφόσον λοιπόν το κλουβί είναι στα επιτρεπτά όρια δεν τίθεται θέμα. Όταν θα έρθει η περίοδος αναπαραγωγής και το αρσενικό θα χρειαστεί περισσότερο φως μπορώ απλά να ανοίξω το προστατευτικό από την πλευρά του αρσενικού. Άλλωστε τα καναρινάκια περνάνε χρόνο και έξω από το κλουβί συχνά πυκνά μέχρι κάποια στιγμή που θα τα αφήσω να συγκεντρωθούν στην προετοιμασία τους

Λύση στο πρόβλημα δόθηκε και ευχαριστώ πολύ τα παιδιά 🙏🏻 Κώστα θα χρησιμοποιήσω πλαστική επιφάνεια που ήδη έχω

Συνημμένα

• received_629766531806648.webp
    received_629766531806648.webp
    106,8 KB · Προβολές: 14
Ενα τεχνικο θεμα ομως

View attachment 92209

Πολύ ενδιαφέρον!!

• Like
Αντιδράσεις: ianos
@meniam
Στην ενενηνταρα εχω τωρα τρια θηλυκα και πριν απο λιγο καιρο ηταν 4.Το ενα μικρο το εβγαλα γιατι ειναι αρσενικο
Στα υπολοιπα κλουβια στην βεραντα (60+40+35) ειναι τα υπολοιπα απο τα 14 καναρινια.
Θα ηταν αστειο οπως λες να ειχα μια ενηνανταρα για καθε ενα καναρινι απο τα 14..Αλλα δεν ειπα ποτε κατι τετοιο :-)

Δεν αμφισβητησα οτι εχεις και μυαλο και ματια αλλα αμφισβητησα οτι πετανε σε τοσο λιγο χωρο επειδη ανοιγουν απλα τα φτερα τους.

@meniam
Στην ενενηνταρα εχω τωρα τρια θηλυκα και πριν απο λιγο καιρο ηταν 4.Το ενα μικρο το εβγαλα γιατι ειναι αρσενικο
Στα υπολοιπα κλουβια στην βεραντα (60+40+35) ειναι τα υπολοιπα απο τα 14 καναρινια.
Θα ηταν αστειο οπως λες να ειχα μια ενηνανταρα για καθε ενα καναρινι απο τα 14..Αλλα δεν ειπα ποτε κατι τετοιο :-)

Δεν αμφισβητησα οτι εχεις και μυαλο και ματια αλλα αμφισβητησα οτι πετανε σε τοσο λιγο χωρο επειδη ανοιγουν απλα τα φτερα τους.
Την ενενηντάρα την έχεις δηλαδή σαν κλούβα πτήσης αν κατάλαβα σωστά για τα μικρά και για τα θηλυκά για εκγύμναση λίγο πριν την αναπαραγωγή όπως λένε και οι παλιοί. Σωστά; Επίσης τα 14 πως τα έχεις μοιράσει σε κλουβιά;

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Γιατί δεν ανοίγεται ένα θέμα σχετικό με τα κλουβιά καναρινιών να πούνε πολλοί την γνώμη τους;; Η απάντηση στο θέμα δόθηκε από το δεύτερο μήνυμα και φτάσαμε στις δύο σελίδες

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
@φιλομαθης @Kostas Pyl δεν πειράζει εύκολα παρασέρνεσαι απλά επειδή είναι ενδιαφέρον αν κάποιος κάνει αναζήτηση κατάλληλα κλουβιά δεν θα βγάλει αυτό το ποστ αντίθετα κάποιος που θα είχε παρόμοιο πρόβλημα δεν θα ενδιαφέρεται για την υπόλοιπη συζήτηση

Back