Ασθένειες Καταπολέμηση του ακάρεως των ποδιών και άλλα χρήσιμα

η Ιβερμεκτίνη σαν προϊόν πωλείται μόνη της
Ναι πωλείται, αλλά πρέπει να κάνεις εσύ μίξεις με έλαια ώστε το πτηνό να πάρει τη σωστή δοσολογία, αλλιώς λόγω του ότι είναι δηλητήριο...χαιρέτα τα πτηνά.
το Pulmosan και το Vetermec είναι τα φάρμακα που περιέχουν Ιβερμεκτίνη που σκοτώνει αυτά τα ακάρεα και η διαφορά τους είναι ότι το μεν ένα είναι μη διαλυτό στο νερό και άρα το εφαρμόζουμε στην πλάτη του πουλιού
Λάθος. Το vetermec είναι ενέσιμο. Απλώς το χρησιμοποιούμε στις ποτίστρες. Στο παρελθόν υπήρχε διαμάχη για το αν διαλύεται στο νερό ή όχι. Περισσότερα θα βρεις εδώ:
https://community.petbirds.gr/threads/Επαναληπτική-χορήγηση-pulmosan.4945/
https://petbirds.gr/product/beaphar-pulmosan/
 
Ναι Κώστα, κατάλαβα! Απλά μάλλον στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα κάτι που να είναι πανάκεια για όλα τα ακάρεα (όπως φαίνεται ότι ειναι το προϊόν scatt που δεν έχουμε ακόμα), εκτός κι αν αυτό είναι η Ιβερμεκτίνη (που συνιστάται σε όλα σχεδόν τα παγκόσμια sites) που παρόλα αυτά όπως αναφέρεται και στην αρχή του άρθρου που έβαλα πρέπει να είναι διαλυμένη. Το Vetermec ναι, αναφέρεται παντού ότι είναι ενέσιμο αλλά παρόλα αυτά αναφέρεται επίσης ότι μπορεί να χορηγηθεί και στο νερό (προφανέστατα προσέχοντας στις δόσεις). Από την άλλη αναρωτιέμαι αν η ύπαρξη του Vetermec και του Pulmosan απλά εξυπηρετεί στο να έχουν οι φαρμακευτικές εταιρίες δυο διαφορετικά σκευάσματα που κάνουν την ίδια δουλειά με διαφορετικό τρόπο εφαρμογής το καθένα μιας και στην απάντηση του Μάκη (mgerom) στις φωτογραφίες που παράθεσε το Pulmosan που παλιότερα ονομαζόταν Antiwindpipemite εξυπηρετούσε το σκοπό της εξόντωσης όχι μόνο των ακάρεων της τραχίας. Εφιστώ επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι στη συκευασία του Pulmosan που κυκλοφορεί στην Ελλάδα αναγράφεται ότι γίνεται χρήση στην τραχία ενώ σε όλες τις άλλες γλώσσες συνίσταται η εφαρμογή στην πλάτη. Εμπειρικά, όταν το είχα εφαρμόσει στην πλάτη μιας κανάρας μου, τα συμπτώματα και του ακάρεως της τραχίας πέρασαν αλλά και πρόβλημα στο πόδι πέρασε με μια ή δυο μόνο παράλληλες εφαρμογές της Epithol (είχα επαναλάβει χρήση Pulmosan μετά από μια εβδομάδα). Στο λαιμό (τραχία) η εφαρμογή σε άλλα πουλιά (εκτός του ότι ήταν πιο επίπονη και δύσκολη) δεν έφερε αποτελέσματα.



To APAGEL SPRAY που αναφέρει ο φίλος μας Δημήτρης ( jk21) είναι μόνο για εξωρική χρήση και είναι ένα φυτικό προϊόν που χρησιμοποιείται δύο φορες τη μέρα στα ενδιαφερόμενα μέρη και καταπολεμά γενικά τους μύκητες
 
Φίλοι, καλή σας ημέρα, είμαι ο Κρητικός (μένω σε ένα εκπληκτικό προάστιο του Ηρακλείου Κρήτης την Λυγαρία), έχω δοκιμάσει το vetermec, και προληπτικά ήταν αρκετά αξιόπιστο, σε ένα όμως καναρίνι μου που είχε ακάρεα και το δοκίμασα, δυστυχώς όμως τη δεύτερη δόση την καθυστέρησα λόγω διακοπών δεν μου την θεράπευσε.
Αν παραγγείλεται το scatt, και όπως λέτε είναι σε λογική τιμή και λύνει το πρόβλημα οριστικά, ενδιαφέρομαι και εγώ.
Καλή σας ημέρα



Φίλοι, ειμαι ο κρητικός και πάλι, επειδή είδα ότι ορισμένοι δεν μπορείτε να βρείτε το vetermec, όσοι θέλετε να to αγοράσετε θα το βρείτε μόνο σε κτηνιατρεία και όχι σε pet shop.
 
στις 09:46 -

To APAGEL SPRAY που αναφέρει ο φίλος μας Δημήτρης ( jk21) είναι μόνο για εξωρική χρήση και είναι ένα φυτικό προϊόν που χρησιμοποιείται δύο φορες τη μέρα στα ενδιαφερόμενα μέρη και καταπολεμά γενικά τους μύκητες

εγω απλα εδωσα στοιχεια για το τι περιεχει το spray που αναφερει ο θεμης. Δεν το εχω χρησιμοποιησει για να ξερω την αποτελεσματικοτητα του και το φασμα δρασης του.

απλα ηθελα να σημειωσω την παρατηρηση μου στη χρηση προπολης στο προιον.
 
Ναι Δημήτρη, καλό είναι να αναφέρονται τα προϊόντα! Το πρόβλημα απλά είναι ότι σε προχωρημένες καταστάσεις αυτά τα ακάρεα είναι εξαιρετικά δύσκολα αντιμετωπίσιμα με spray ή σκόνες. Δυστυχώς σήμερα μόλις έχασα την κανάρα μου από αυτό το πρόβλημα ☹ Δεν την έσωσαν ούτε οι ακαρεοκτόνες σκόνες ούτε οι αλοιφές που έβαλα στα πόδια της ούτε η σχολαστικότατη καθαριότητα (όταν την αγόρασα προφανώς είχε ήδη το πρόβλημα). Το μόνο που δε δοκίμασα ήταν το Vetermec (που κατά ειρωνία της τύχης σήμερα θα μου το φέρουν) και η Ιβερμεκτίνη.
 
που παράθεσε το Pulmosan που παλιότερα ονομαζόταν Antiwindpipemite εξυπηρετούσε το σκοπό της εξόντωσης όχι μόνο των ακάρεων της τραχίας.
Η αλλαγή της ονομασίας αφορά την συγχώνευση Bogena και bephar.
Εφιστώ επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι στη συκευασία του Pulmosan που κυκλοφορεί στην Ελλάδα αναγράφεται ότι γίνεται χρήση στην τραχία ενώ σε όλες τις άλλες γλώσσες συνίσταται η εφαρμογή στην πλάτη.
Είναι δεδομένο από τις συζητήσεις που έχουν γίνει στο φορουμ ότι οι οδηγίες χρήσεως είναι λάθος. ( τρόπος χορήγησης και επαναληπτικές δόσεις).
Το vetermec προσωπικά το χρησιμοποίησα και το ακριβοπλήρωσα. Παρόλα αυτά κατά την προσωπική μου άποψη είναι δυαλυτό στο νερό το πρωτο 6ωρο και μετά συγκεντρώνεται στο πάνω μέρος της ποτίστρας. Υπάρχει περίπτωση να παραμένει δυαλυμένο στο νερό εφόσον χρησιμοποιηθεί ποτίστρα με μπίλια η οποία δεν αφήνει τον αέρα να έρθει σε επαφή με το δυάλυμα. Αυτά είναι προσωπικές διαπιστώσεις και γιαυτό επέστρεψα στο πουλμοσάν και τώρα στο scatt.

Δυστυχώς σήμερα μόλις έχασα την κανάρα μου από αυτό το πρόβλημα
Λυπάμαι γιαυτό. Μπορείς να μας πεις κάθε πότε χορηγούσες το φάρμακο( και τι 😉;
 
To Pulmosan είναι και το μόνο φάρμακο που χρησιμοποίησα αυτή τη φορά και το χρησιμοποίησα μια μόνο φορά (η κανάρα πέθανε μετά από μια εβδομάδα περίπου) με εφαρμογή στην τραχεία. Για τα πόδια χρησιμοποιούσα αρχικά την Epithol (δεν είδα αποτέλεσμα μετά από χρήση 5 ημερών) κι έτσι χρησιμοποίησα τη Celestoderm-V with Garamycin (τις πρώτες 2 μέρες είδα καλυτέρευση αλλά μετά είχε υποτροπή οπότε και για να μην τη φορτώσω με δυνατά φάρμακα επέστρεψα στην Epithol χωρίς κανένα αποτέλεσμα (την εφάρμοζα καθημερινά έως και χθες). Επίσης αρχικά χρησιμοποίησα το spray Milbentod Vitakraft, για τα φτερά, αλλά δεν είδα ούτε εκεί καλυτέρευση αφού συνεχίστηκε και μετά τη δεύτερη φορά εφαρμογής του η φαγούρα στα φτερά κι έτσι χρησιμοποίησα 2 φορές τη σκόνη Pinex pouder οπότε και δεν είδα να ενοχλείται από φαγούρα, απλά ήταν πλέον πολύ αδύναμη μέχρι σήμερα το πρωί που πέθανε

Στο παρελθόν όταν άλλη κανάρα μου παρουσίασε πρόβλημα στο πόδι (αρχικό στάδιο) και παράλληλα φτάρνισμα (δεν ήταν κρυολογημένη) έπλυνα το πάσχον σημείο με betadine, εφάρμοσα epithol και χορήγησα στην πλάτη μια σταγόνα Pulmosan. To Pulmosan το ξαναεφάρμοσα μετά από μια εβδομάδα αφού το περίεργο φτάρνισμα δεν είχε περάσει εντελώς, και όλα τα συμπτώματα (και το πρόβλημα στο πόδι) εξαφανίστηκαν
 
σιγουρο γιωργο ενα δηλητηριο (αλλα αναγκαιο δηλητηριο) σαν την Ιβερμεκτίνη ειναι απορτελεσματικοτερο και πιο αμεσο. Αυτο εννεοειται

ετσι κι αλλιως τελικα το σωστοτερο μαλλον προιον (ισως ο θεμης μπερδεψε τη φωτο απο το σκευασμα) ειναι το


APADERM SPRAY
Indicazioni: Utile per stimolare le naturali funzioni fisiologiche della pelle contro i Parassiti esterni ( pulci, pidocchi, acari, mosche e zanzare). Particolarmente consigliato nei piccoli e nelle madri in allattamento.
Contiene: Neem oil, Citronella (Cymbopogon nardus), Geranio (Pelargonium graveolens), Eucalipto (Eucaliptus globulus), Lavanda (Lavandula vera), Timo (Thimus vulgaris).
Modalità d’impiego e somministrazione:
Nei casi di infestazioni applicare sul pelo e sulla pelle. Lasciare agire il prodotto per 1-2 ore ed eventualmente spazzolare. A scopo preventivo applicare una volta ogni 2-3 settimane.
Confezioni: 150 ml

http://www.farmapointsrl.com/portal/images/stories/prodotti/fitoveterinaria/apaderm.jpg


το οποιο σαν βασικο συστατικο εχει το neem oil που αναφερω εδω

https://community.petbirds.gr/threa...τάθηκε-με-celestoderm-v-with-garamycin.17415/ στο ποστ που ειχες για το ατυχο πουλακι. Το neem αν δεν εχουμε παρα πολυ προχωρημενη κατασταση (που και εκει ισως κανει αλλα δεν βαζω υπογραφη) τα ακαρεα τα αλλα ζει τα φωτα και ας ειναι φυτικο
 
Θα κατέβω αύριο στο κέντρο της Αθήνας που έχω εντοπίσει ένα φαρμακείο με κτηνιατρικά και θα ρωτήσω σχετικά με αποτελσματικά spray. Θέλω να δω αν έχει και το Carbaryl που αναφέρω στο άρθρο
 
Back
Top