Κατασκευή καθαριστή σπόρων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bkourou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν τους αποφεύγουμε σώνει και καλά, απλά επειδή είναι απευθείας στα 220V, καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοι! Στα 12 είναι προτιμότερο απλά! Είσαι απαλαγμένος από το άγχος του να φύγει κανένα καλώδιο (π.χ. κακή σύνδεση /πρόχειρη, απότομο τράβηγμα κλπ) και να έχεις "άλλα"! Στα 12V DC δεν παθαίνεις απλά τίποτα! Στο ποστ #17, θα δεις ότι το καλώδιο δεν έχει στερεωθεί (καρφωθεί) ή πιαστεί στο ξύλο, με αποτέλεσμα να έχει ένα βαθμό επικινδυνότητας! Ο άνθρωπος βέβαια έδωσε την ιδέα και τα σχέδια, προς όφελος όλων και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ, αλλά οι υπόλοιποι που θα το φτιάξουν, πρέπει να πάρουν και κάποια... Μέτρα!
 
βασιλη εισαι μερακλης και μπραβο σου! αλλα θα ηθελα να σου πω την γνωμη μου σε κατι. Εαν αδιαζεις ολες τις ταιστρες μαζι στο κουτι ενα αμα εχει αρρωστια θα σου τα κολλησει ολα!
 
Εγώ 220v έχω βάλει. Αν το κάνεις σωστά δεν έχεις κάποιο θέμα. Η διάσταση είναι 120 mm x 120 mm. Θέλει μεγάλη προσοχή στις κλίσης που θα δώσεις στα ξύλα γιατί ο κάθε ανεμιστήρας βγάζει διαφορετικό όγκο αέρα και επίσης έχουν και διαφορετικές στροφές από 1800 έως 2600 το λεπτό. Δηλαδή μπορεί να αντιγράψεις τις διαστάσεις κάποιου καθαριστή και επειδή δεν έβαλες ολόιδιο ανεμιστήρα να μην κάνει δουλειά σωστά
Να διευκρινίσω ότι στην δική μου κατασκευή έγινε πρόχειρα ώστε να την δοκιμάσω.
Η σκέψη μου για το θέμα ασφάλεια είναι να κλείσω με ξύλινο πλαίσιο τον ανεμιστήρα και να προσαρμόσω διακόπτη και ένα τέτοιο βύσμα.
temporary-14.jpg


με το αντίστοιχο καλώδιο τροφοδοσίας. Δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί έμπλεξα με άλλες κατασκευές, μόλις το ολοκληρώσω θα ανεβάσω το τελικό αποτέλεσμα.
 
Back
Top