Γενικά Καύσωνας, υπάρχει κίνδυνος αν ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mlt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mlt

PB Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2008
Μηνύματα
410
Πόλη
Βόλος
Ο Τιραμόλας 2 ώρες τώρα, με ορθάνοιχτα τα φτερά του, πίνει συνέχεια νερό.
Η Τζιτζίκα βρήκε καταφύγιο μέσα στην ταΐστρα.
Η Ασπρούλα ανοιγοκλείνει συνέχεια το ράμφος και αυτή με ανοιχτά φτερά.
Το μωρό μας (Ιβάν, ή Ιβάνα) έχει βάλει το κεφαλάκι του μέσα στο καμπανάκι και μένει εκεί ακίνητο σαν απολιθωμένο.
Και όμως είναι στην βεράντα, και ήλιος δεν τα βλέπει όλη την ημέρα.
Το κατάβρεγμα δεν αρέσει σε κανένα.
Μπανιέρα έχουν, αλλά μπάνιο δεν κάνουν.
Υπάρχει κίνδυνος άν ανέβει και άλλο η θερμοκρασία;
 
Φυσικα κ υπαρχει, μπορει να παθουν θερμοπληξια!
Αν δεν μπορεις να τα βαλεις καπου πιο δροσερα, τοτε ισως πρεπει να τα ψεκασεις κ ας μην θελουν, τουλαχιστον εγω ετσι κανω!
Σημερα π.χ. τα εβαλα κ μπανιερα κ ψεκασα τα πιο διστακτικα!
Υποφερουν οσο κ οι ανθρωποι, μην τα αφηνεις ετσι, αυτη ειναι η δικια μου ταπεινη γνωμη!
 
Μιλτιαδη δεν ξερω σε ποσους βαθμους συγκεκριμενα παθαινουν θερμοπληξια, υπαρχει μελος που εχει υιοθετησει λαβ που επαθε θερμοπληξια κ εχει προβλημα με το κεφαλακι του!

Τωρα αν εσυ πιστευεις οτι δεν κινδυνευουν τα παπαγαλακια σου, δεν ξερω τι να σου πω, εσυ ρωτησες εγω απαντησα αυτο που ξερω:)
 
Όταν είχα τα κουνέλια και τα χάμστερ έβαζα στα κλουβιά τους μπουκαλάκια με νερό που είχα παγώσει στην κατάψυξη. Αυτά όταν ζεσταίνονταν πήγαιναν κοντά στα μπουκάλια όπου ο αέρας ήταν πιο δροσερός. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται αυτό στα πουλιά αλλά εγώ αν έβλεπα τα δικά μου σε τέτοια άσχημη κατάσταση θα το δοκίμαζα.
 
μιλτιαδη εκιε στην πατριδα μου εχεται και υψηλη υγρασια που κανει τη ζεστη πιο αισθητη.φροντιζε να αλλαζεις συχνα το νερο του μπανιου αφηνοντας την βρυση να βγαλει πρωτα δροσερο νερο γιατι αλλιως δεν μπαινουν ευκολα τα ατιμα, το καταλαβαινουν πανε και πινουν πρωτα. Επισης και το νερο στις ποτιστρες. Αν εχεις ανεμιστηρα βαλτον στο μπαλκονη αλλα οχι κατα πανω τους το ρευμα του. Απλα να δροσιζει λιγο
 
μιλτιαδη εκιε στην πατριδα μου εχεται και υψηλη υγρασια που κανει τη ζεστη πιο αισθητη.φροντιζε να αλλαζεις συχνα το νερο του μπανιου αφηνοντας την βρυση να βγαλει πρωτα δροσερο νερο...
Δημήτρη, το νερό που τους βάζω στις ποτίστρες και στις μπανιέρες είναι εμφιαλωμένο και στην θερμοκρασία της βεράντας.
Το να το κρυώσω, βάζοντας το μπουκάλι για λίγο στο ψυγείο, με φοβίζει, επειδή δεν μπορώ να ξέρω μετά, αν είναι πολύ κρύο για τα πουλιά.
Μάλλον θα αρχίσω να τα βρέχω, έστω και με το ζόρι και πάλι με εμφιαλωμένο νερό
 
Τωρα αν εσυ πιστευεις οτι δεν κινδυνευουν τα παπαγαλακια σου, δεν ξερω τι να σου πω, εσυ ρωτησες εγω απαντησα αυτο που ξερω:)
Και εγώ σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, απλά η δεύτερη ερώτησή μου ήταν διευκρινιστική και δεν είχε χαρακτήρα αποδοκιμαστικό...όπως πιθανόν να σου φάνηκε.
 
δεν ξερω για την δικια σου βεραντα αλλα στη δικια μου με τεντα και τον ηλιο να φευγει μετα τις 12 το μεσημερι, το νερο (το ξερω επειδη κραταω για τα λουλουδια μου σε ποτηστηρι για να εχει εξατμιστει το χλωριο-> ειναι ιδανικο για τις γαρδενιες πατριωτη😉παρα ειναι θερμο.σκεψου οτι η θερμοκρασια στη θαλασσα ειναι 20 με 25 το καλοκαιρι... Αν τους βαλεις 33-35 σιγα μην μπουνε:Dεναλλακτικα μπορεις να εχεις το νερο στο σπιτι μεσα σε δροσερο χωρο ή να εχεις ενα μπουκαλι στο ψυγειο (ψηλα ειναι πιο ζεστα γυρω στους 8-9 βαθμους) και να το αναμιγνυεις με το εξωτερικο μπουκαλι 😉
 
Μιλτιάδη σε χαιρετώ προσωπικά πιστεύω ότι και 3-4 βαθμούς κάτω από την θερμοκρασία περηβαλοντος είναι πολύ καλή και θα τα δροσίσει
 
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Θα ακολουθήσω μάλλον την πρόταση του Δημήτρη, δηλαδή ανάμειξη νερού από το μπουκάλι της βεράντας με νερό από μπουκάλι που θα έχω στο ψυγείο.
 
Στο καυσωνα το καλυτερο που μπορεις να κανεις εφοσον δεν τους αρεσει το ψεκασμα να τα βαζεις μεσα στο σπιτι σε ενα δροσερο μερος, ολο και καποιος χωρος θα υπαρχει δεν μπορει.
Μην ρισκαρεις να τα αφηνεις εξω με τετοια ζεστη, ειναι επικινδυνο.
 
Κι εγώ τους βάζω την μπανιέρα, τους αλλάζω συχνά το νερό βέβαια, γιατί λερώνεται με σπόρους και φτερά. άσε που τα Lovebirds είναι πολύ καθαρά και δεν μπαίνουν σε "βρόμικο" νερό... επίσης τα ψεκάζω. Στη μεγάλη ζέστη τα βάζω σε δροσερό μέρος της βεράντας ή μέσα στο σπίτι με ανεμιστήρα. εδώ υποφέρουμε εμείς, πόσο μάλλον αυτά.

- Post added at 11:53 AM - Previous post was at 11:52 AM -

Επίσης προσέξτε μην είναι κοντά τα κλουβιά σε εξωτερικές μονάδες air condition. Ο ζεστός αέρας που εκπέμπουν είναι επικίνδυνος για τα πουλιά αν είναι κοντά, ανεβαίνει η θερμοκρασία δραματικά.

- Post added at 11:55 AM - Previous post was at 11:53 AM -

Μία φίλη μου άφησε τα πουλιά έξω με τη ζέστη και πέθαναν. Τα βρήκε κάτω από το φύλλο εφημερίδας που είχε στρώσει στον πάτο του κλουβιού. Προσπαθούσαν να προστατευθούν από τη ζέστη...
 
Εγω με αυτη τη ζεστη τα εχω μεσα στο σπιτι σε δροσερο δωματιο χωρις κλιματιστικο. Κανουν και το μπανακι τους στη μπανιερα ή τα ψεκαζω μερικες φορες. Το νερο στην ποτιστρα το αλλαζω 2-3 φορες τη μερα!
 
Back
Top