Αναπαραγωγή Υπάρχει κίνδυνος αν τα βάλουμε μια μόνο γέννα;

Πιστεύω οτι οι θηλυκές μπορούν απο μόνες τους να μεγαλώσουν τα μικρά, αλλά ποτε δεν μπορεις να εισαι σίγουρη 100% για τιποτα.
 
τα αρσενικα μου θα τα βαλω και με δυο θηλυκα μαζι.
Αν δεν υπάρχει η απαραίτητα μεγάλη εμπειρία θα έλεγα ΟΧΙ.
Υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε αναπαραγωγή ενός αρσενικού με πολλά θηλυκά αλλά προαπαιτούνται γνώσεις και εμπειρία. Διαφορετικά θα έχουμε φωλιές με αυγά αλλά... Πολύ δύσκολα θα δούμε πουλάκια.
Υπάρχει κάτι σχετικό άρθρο με την πολυγαμική αναπαραγωγή που δοκίμασα https://community.petbirds.gr/threads/Πολυγαμική-αναπαραγωγή-καναρινιών.25987/ ... Το έκανα για ειδικούς λόγους και για πρώτη και θέλω να ελπίζω και για τελευταία φορά.
Συνεπώς δε το συνιστώ για πάρα πολλούς λόγους.
 
Αρα κ. Γιαννη δεν το δοκιμαζω.. Ευχαριστω για τις συμβουλες!

Μια μονο γεννα για 5 μαλλον ζευγαρια, ποσα περιπου μωρα βγαζει; Τι να περιμενω;
 
Μια μονο γεννα για 5 μαλλον ζευγαρια, ποσα περιπου μωρα βγαζει;
Από κανένα μέχρι και 30+
Προσωπικά όμως πιστεύω πως είναι απόλυτα λάθος τέτοια σκέψη.
Βάζουμε τα ζευγάρια μας σε αναπαραγωγή και δεχόμαστε τα δώρα της φύσης χωρίς υπολογισμούς και νούμερα.
Φροντίζουμε μόνο οι αριθμοί των "δώρων" να μπορούν αρχικά να φιλοξενηθούν στο χώρο μας και να υπάρχουν ανάδοχοι για τη συνέχεια.
 
Αρα κ. Γιαννη δεν το δοκιμαζω.. Ευχαριστω για τις συμβουλες!

Μια μονο γεννα για 5 μαλλον ζευγαρια, ποσα περιπου μωρα βγαζει; Τι να περιμενω;
Γιατί Κατερίνα, μονο 5 αρσενικά πουλιά εχεις;
 
Αρσενικα εχω 10(ισως και 11, γιατι μαλλον και το λευκο ειναι αρσενικο, γιατι μου κελαηδαει), ομως καθαροαιμα τιμπραντο 6(ειπαμε ή 7), βεβαια θα βαλω τα καθαροαιμα μονο. Και επειδη τα παιδια μου λενε να συγκρατηθω, ειπα να βαλω πεντε. Δεν ξερω,ισως πρεπει και λιγοτερα.
 
Αρα κ. Γιαννη δεν το δοκιμαζω.. Ευχαριστω για τις συμβουλες!
Αν και δεν το έχω κάνει ποτέ, στην περίπτωση που ήθελα τους απογόνους, θα το επιχειρούσα σε πρώτη φάση ως εξής.
  1. Θα επέλεγα τα διπλά ζευγάρια (1 αρσενικό - 2 θηλυκά) και τη σειρά των θηλυκών ως προς το ζευγάρωμα
  2. Θα χώριζα τα θηλυκά μάλιστα με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει εναλλακτική όταν κάτι θα στράβωνε π.χ. ετοιμασία φωλιάς ενώ το αρσενικό είναι ανέτοιμο.
  3. Η ομάδα (2) των δεύτερων θηλυκών σε σειρά, θα πήγαινε σε άλλο δωμάτιο, με περισσότερο κρύο, και ίσως πιο χοντρές κουρτίνες -> η γενική αρχή θα ήταν λιγότερη διάρκεια φωτός, πιο φτωχή διατροφή, θα αργούσα να ξεκινήσω προετοιμασία διατροφική τουλάχιστον ένα μήνα
  4. Για την ομάδα (1) των θηλυκών θα ξεκινούσα στο πιο φωτεινό δωμάτιο, παρουσία αρσενικών την προετοιμασία νωρίς, δλδ, σε εσωτερική εκτροφή μέσα Φεβρουαρίου ενώ
  5. Για την ομάδα των αρσενικών αρχή Φεβρουαρίου.
  6. Το αργότερο μέσα Μαρτίου θα είχα σε ζεύγη αρσενικά + θηλυκά (1) στην ίδια ζευγαρώστρα, χωρίς το ένα θηλυκό να βλέπει τα άλλα αρσενικά πέραν του ζευγαριού του, με φωλιά και συναφή υλικά
  7. Από την στιγμή της ολοκλήρωσης της ωοτοκίας σε αυτά τα ζευγάρια (σε όσα θα είχαν όμως από 3 αυγά και πάνω), θα προετοίμαζα τα αντίστοιχα θηλυκά της Ομάδας (2), φέρνοντάς τα στον ίδιο χώρο, σε δικές τους ζευγαρώστρες, και όταν θα έβλεπα τα σημάδια θα έβαζα μέσα τα αρσενικά. Αυτό μπορεί βέβαια να το έκανα και στο άλλο δωμάτιο, ώστε να μην ταράζονται τα θηλυκά της Ομάδας (1) που θα άκουγαν τους αρσενικούς τους συντρόφους εκεί κοντά και μπορεί και να τους αναζητούσαν.
Σε γενικές γραμμές, κάπως έτσι θα πορευόμουν, ίσως με τροποποιήσεις των χρόνων που προτείνω παραπάνω για εσωτερική εκτροφή, κρατώντας πολύ καλό αρχείο για το ποιος είναι ο πατέρας ποιού και έχοντας υπόψη μου στον αρχικό σχεδιασμό σκοπιμότητες χρωματικές απογόνων, κελαηδήματος, και κυρίως στο μέλλον τίνος τα παιδιά μπορούν να ζευγαρώσουν μεταξύ τους την επομένη χρονιά. Με άλλα λόγια δεν θα έκανα ταυτόχρονη αναπαραγωγή, δεδομένου ότι δεν σε ενδιαφέρει πολύ το να πάρεις τους διπλάσιους απογόνους.
Από 5 ζευγάρια μπορείς να βγάλεις έως και 30 νεοσσούς, αλλά υπολόγισε 20-30 για να είσαι μέσα (ανά γέννα ζευγαριού)
 
Βασια για το ιδιο πουλακι μιλαμε με τον Γιαννη.Αυτον τον κυριο τον πηρα εγω!

Γιαννη ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες-ιδεες, με βοηθας παρα πολυ! 🙂
 
Αυτον τον κυριο τον πηρα εγω!
Κατερίνα, παρόλα αυτά, ακόμα κι όταν τον / την επέστρεψα στον εκτροφέα και το έπιασε και το φύσηξε από κάτω το πουλάκι, επέμεινε ότι είναι στα σίγουρα θηλυκό. Και δεν είχε λόγο, δεν προσπάθησε δλδ, να με πείσει να το κρατήσω. Οπότε, σαφέστατα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι είναι, αλλά αυτό θα φανεί, στο χειροκρότημα!
Χαίρομαι πάντως που το πήρες εσύ το πουλάκι, υπό την έννοια ότι θα μαθαίνω νέα του. Τη φώναζα Λουσίντα - πως σου ακούγεται σαν όνομα; :)

Κατερίνα υπάρχει και κάτι ακόμα, που ίσως θα πρέπει να συζητηθεί... Τα άλλα πουλάκια που έχεις - όχι τα Τιμπράντο, δεν πρέπει να ακούγονται από τα αρσενικά της ράτσας, διότι, καθώς λέγεται, το κελάηδημα των τελευταίων θα πάρει και. Αρνητικές νότες ή ξένες προς τη ράτσα φωνές.
 
Μακαρι να ειναι θηλυκο, αλλα κελαηδαει σαν αρσενικο.. Οσο για τα αλλα πουλακια που εχω, δεν υπαρχει καμμια ανησυχια, γιατι δεν κελαηδουν καθολου, αρα τα τιμπραντακια μου δεν θα εχουν αλλα ακουσματα. Οσο για το ονομα μου αρεσει πολυ! Θα συνεχισει λοιπον να ειναι η Λουσιντα! 🙂
 
Back
Top