Φροντίδα Κινδυνεύουν τα καναρίνια απο τους ελεύθερους παπαγάλους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikfree
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τι ειδους δίχτυ προστασίας; Δεν μπορώ να φανταστώ...
Πλαστικο διχτι θα το στερεοσω σε καρφια στον τοιχο που θα μπαινοβγαινει φυσικα για να εχω προσβαση στη κλουβα
 
Ναι, αλλά το δίχτυ δεν θα πρεπει να ειναι σε καποια απόσταση απο την κλούβα; Και μάλιστα επειδή το δίχτυ εμφανίζει ελαστικότητα δεν θα πρεπει να υπολογιστεί και αυτή ( στην απόσταση ) ώστε αν πέσει ένα γεράκι επάνω στο δίχτυ με δύναμη ή μια καρακάξα που εχει μακρύ Ράμφος, να μην φτάνουν στο κλουβι;

Α! Κι εφόσον έχεις κλούβα, αν το ταβάνι της ειναι επίπεδο, σκέψου να βάλεις κατι απο πάνω σαν τριγωνική σκεπή, ώστε να αποτρέπει σε άγρια πουλιά να κάθονται επάνω προς αποφυγή μολύνσεων.
 
Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα με το δίχτυ, μπλέκουν τα νύχια των αρπακτικών και κοπανιούνται να ξεφύγουν, με αποτέλεσμα πρώτον να τραυματίζονται αυτά, κάτι που δεν θέλουμε φυσικά αλλά και τα πουλιά μας, γλιτώνουν μεν από τα νύχια αλλά από το τρομαχτικό χτύπημα των φτερών σοκάρονται και πολλά παθαίνουν ανακοπή. Καλύτερα στέρεη κάλυψη.
 
Εγώ προσωπικά έχω βάλει το πλαστικό πράσινο δίχτυ που μπαίνει στα μπαλκόνια. Αλλά τα κλουβιά τα έχω σε σημείο που το έχω βάλει από απόσταση από τα κλουβιά. Θα δείξω φώτο με την πρώτη ευκαιρία.
 
Ναι, αλλά και το πλέγμα το πράσινο έχει κάποια ευκαμψία, όποτε χρειάζεται να αυξηθεί η απόσταση από το κλουβί και φυσικά να στηριχτεί πολύ σταθερα
 
Ναι, αλλά και το πλέγμα το πράσινο έχει κάποια ευκαμψία, όποτε χρειάζεται να αυξηθεί η απόσταση από το κλουβί και φυσικά να στηριχτεί πολύ σταθερα
Σωστά! Εγώ τα κλουβιά τα έχω μέσα σε χώρο που περιμμετρικά τους έχουν τοίχο και έτσι το πλέγμα (πολύ σωστή διόρθωση @maria p σ ευχαριστώ πολύ! ) έχει απόσταση από τα κλουβιά. Η σταθερότητα είναι δύσκολο να επιτευχθεί λόγω της ευκαμπτότητας (δε ξέρω αν υπάρχει αυτή η λέξη η αλήθεια είναι 😛 ) του υλικού. Αν υπάρχει μια κάποια απόσταση από τα κλουβιά θεωρώ πως θα είναι οκ. Για όσους τα κρεμάνε στον τοίχο η ιδανική λύση είναι τα έτοιμα προστατευτικά που πουλάνε τα pet Shops.
 
Η σταθερότητα είναι δύσκολο να επιτευχθεί λόγω της ευκαμπτότητας (δε ξέρω αν υπάρχει αυτή η λέξη η αλήθεια είναι 😛 ) του υλικού.
Εάν το τεντώσουμε δεν θα είναι πιο σταθερό;
Όσο πιο πολύ τεντωμένο είναι πιστεύω τόσο πιο μικρή "ευκαμπτότητα" έχει.
 
Εάν το τεντώσουμε δεν θα είναι πιο σταθερό;
Πολύ σωστά Γιώργο! Γενικά θα πρότεινα επειδή είναι φτηνό υλικό και το βρίσκεις παντού, μπορείτε να το προμηθευτείτε και να παίξετε με αυτό, ο καθένας αναλόγως τον χώρο που έχει και τι μπορεί να κάνει με αυτό. Αλλά γενικά είναι μια καλή λύση ενάντια στα αρπακτικά.
 
Πολύ σωστά Γιώργο! Γενικά θα πρότεινα επειδή είναι φτηνό υλικό και το βρίσκεις παντού, μπορείτε να το προμηθευτείτε και να παίξετε με αυτό, ο καθένας αναλόγως τον χώρο που έχει και τι μπορεί να κάνει με αυτό. Αλλά γενικά είναι μια καλή λύση ενάντια στα αρπακτικά.
Έχω μπόλικο και μάλλον θα φτιάξω κάτι, γιατί μόλις φτιάξει ο καιρός λέω να βγάλω έξω τα καναρίνια!
 
Θα δείξω φώτο με την πρώτη ευκαιρία.
Και ήρθε η μεγάλη ώρα!

Ο χώρος μπάρμπεκιου χωρίς το προστατευτικό
16117335_1254872754607345_1151448680_n.webp 16118389_1254872747940679_149336245_n.webp

Και με το πλέγμα
16117553_1254872797940674_537501831_n.webp 16111658_1254872794607341_685877320_n.webp

Και μια ολοκληρωμένη εικόνα
16111990_1254872854607335_1209898524_n.webp
 
Αλίκη, το πλέγμα στα κλουβιά μέσα στο μπάρμπεκιου νομιζω επιτρέπει σε ενα σπουργίτι να καθίσει στο πάνω τμήμα, κοντά στο ταβάνι και να... Κουτσουλήσει. Αν ειναι πράγματι έτσι, προσπάθησε να αλλάξεις τη διάταξη του πλέγματος, αποκλείοντας όλον τον εσωτερικό χώρο του μπάρμπεκιου.
 
Αν ειναι πράγματι έτσι, προσπάθησε να αλλάξεις τη διάταξη του πλέγματος, αποκλείοντας όλον τον εσωτερικό χώρο του μπάρμπεκιου.
Και που να τα βάλω βρε Γιάννη;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Και που να τα βάλω βρε Γιάννη;
Πιασε το πλεγμα εντελως εξωτερικα του μπαρμπεκιο, ωστε να αποκλεισεις εισοδο των επισκεπτων μεσα.
 
Σ' αυτόν τον χώρο όπως τον βλέπω, αν έχετε γνωστό πολυμάστορα για τα μερεμέτια του σπιτιού, μπορείς να φτιάξεις πλαίσιο από σίδερο, με δύο μεγάλες πόρτες μπροστά που όταν ανοίγουν θα ελευθερώνουν όλη την πρόσοψη. Θα βάλεις σήτα για τα κουνούπια και θα βάψεις τα σίδερα.
Ακόμα και αν αποφασίσεις να βγάλεις τα κλουβιά από εκεί στο μέλλον, δεν ακυρώνεται το μπάρμπεκιου, αντιθέτως, έχεις προστατευμένα κάποια πράγματα εντός του πλαισίου, όπως σχάρες, τσιμπίδες, λάδια, μπαχαρικά κτλ.
Και σου λέω πολυμάστορα γιατί οι σιδεράδες θα σου κοστίσουν ακριβότερα κατά την γνώμη μου.
Είχα κάνει κάτι ανάλογο στο μπαλκόνι των γονιών μου όταν ζούσα μαζί τους, υπερυψωμένο βέβαια και με μεγάλο μήκος όμως, άνω των 3 μέτρων. Ήταν πολύ βολικό, έβαζε κι η μάνα μου τα χαλιά της από κάτω :)
 
Συμπληρωματικά προς τα 2 προηγούμενα μηνύματα, θα σου έλεγα απλώς να πάρεις:
  1. 4 βίδες - γάτζους ή γάμμα με ούπα
  2. Κουνελόσυρμα γαλβανιζέ (ή ας μας πει κάποιος καθότι άσχετος εντελώς με την ορολογία γαλβανιζέ...), βρόγχου 2χ1cm, διαστάσεων λίγο παραπάνω από την είσοδο - πρόσοψη του μπάρμπεκιου.
Τρυπάς στην περίμετρο του ανοίγματος (το μέγεθος του τρυπανιού εξαρτάται από το μέγεθος της ούπας και θα στο πουν εκεί που θα την αγοράσεις), τρυπάνια και το μηχάνημα έχω να σου δανείσω, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να την κάνω ο ίδιος τη δουλειά, διότι δεν θα έχετε ούτε μπάρμπεκιου, μπορεί, ούτε και ταράτσα!
Βάζεις τις ούπες, βιδώνεις τις βίδες γάμα (φρόντισε το μικρό τμήμα τους, αυτό δλδ που δεν είναι βίδα, να είναι τόσο μικρό, ώστε να βάζεις και να βγάζεις το κουνελόσυρμα σε 1 δευτερόλεπτο), και φοράς το κουνελόσυρμα και είσαι έτοιμη!
Προφανώς χαμηλό έως και εξεφτελιστικό κόστος έχουν αυτά που σου προτείνω.
ΑΛΛΑ, αν το αποφασίσεις, ρώτα και κάποιους άλλους, διότι δεν ξέρω τί πάχος θα πρέπει να έχει το σύρμα ώστε να μην λυγίζει (αυτό το βλέπεις κι επιτόπου). Και επίσης συζήτησε με κάποιον, αν το υλικό πέριξ του μπάρμπεκιου αντέχει τις τρύπες ή θα σπάσει.
Επάνω στο σύρμα, αν θέλεις, βάζεις σήτα, τούλι κλπ, αρκεί να μην μπορούν να μπουν κουνούπια από κάπου αλλού, πχ την καμινάδα του μπάρμπεκιου, γιατί τότε δεν έχει νόημα.
 
@ianos @maria p & @Myra σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας! Έχετε δίκιο! Πρέπει να φτιαχτεί κι άλλο ο χώρος, αλλά επειδή πρόκειται να βάλουμε πλακάκι σε όλο το μπάρμπεκιου όσονουπω (πιθανότατα μέσα στο Φλεβάρη) τα πουλιά θα μεταφερθούν από εκεί για κάποιες μέρες και το μπάρμπεκιου θα αλλάξει εμφάνιση. Οπότε αναμένετε νέο Θέμα με φώτο και προτάσεις για να είναι ακόμα πιο ασφαλή εκεί τα καναρινάκια μου!
 
Back
Top