Φροντίδα Κλαδιά ελιάς για σταντ

ΛΙΤΣΑ

PB Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2008
Μηνύματα
105
Πόλη
Πειραιάς
Καλημέρα στην παρέα.
Θέλω την βοηθειά σας. Κατω απο το σπίτι μου, έκοψαν τα κλαδια απο μια ελια. Το σχημα κάποιων μου φάινετε καταληλο για την κατασκευη σταντ για τον μικρούλη μου. Κάνει που το ξύλο ειναι ελιά; Απο την άλλη σκέφτομαι μήπως τα αδέσποτα της γειτονιάς κανοντας την βόλτα τους έκαναν και την ανάγκη τους και δεν πρέπει τελικα να τα χρησιμοποιήσω 🙄
Τι λέτε;
 
Καλημέρα Λιτσάκι!
Δυστυχώς δε ξέρω. Είχα βρει κάποτε στο ιντερνετ ένα site που έλεγε για δέντρα που είναι δηλητηριώδη. Αν το πετύχω θα σου στείλω. Τώρα για δηλητηριώδη ούρα αδέσποτων δε ξέρω! Το πολύ πολύ πλένεις, ξεπλένεις, στεγνώνεις! Δε πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα.
 
Λιτσα δυστυχως η λιστα που εχω δεν εχει την ελια καθολου ουτε στα ασφαλη ουτε στα μη ασφαλη! Εγω θα σου προτεινα παντως να το αντικαταστησεις με καποιο αλλο αν και δε μου ακουγεται επικινδυνο το ξυλο της ελιας. Αλλα καλυτερα φυλαγε τα ρουχα σου λεει η παροιμια... 😉
 
Νομίζω ότι είναι κατάλληλο Λίτσα. Με μια έρευνα που έκανα είδα ότι είναι κατάλληλη η ρώσικη και η φθινοπωρινή ελιά. Δεν ξέρω τι δέντρα είναι αυτά αλλά λογικά και η δικιά μας ελιά θα είναι εντάξει.
 
Ta kladia apo tin Elia einai asfalis. Den exoune kanena problima ta poulia me tis elies. Boris na xrisiomopeis xoris fobo.

Omos na eisai siguri na min exeis problima apo koutsoulies agrion poulion ( Arosties ) kai psires i kapio ala mikra zooa pou den areseis, tha baleis ta kladia pou xrisiomopeis stin baniera kai tha katharisis poli kala me sesto nero kai Xidi. Meta exeis tis kaliteres patistres pou iparxoun.

Alexandros
 
Aλεξανδρε τα κλαδια απο ελια κανουν και για καναρίνια - καρδερίνες;

Αν και ρωτάς τον Αλέξανδρο θα σου πω εγώ ότι στο χωριό μου που είναι τίγκα στις ελιές υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές καρδερίνες πάνω τους.
 
I erotisi :
Aλεξανδρε τα κλαδια απο ελια κανουν και για καναρίνια - καρδερίνες;

I apantisi :
Αν και ρωτάς τον Αλέξανδρο θα σου πω εγώ ότι στο χωριό μου που είναι τίγκα στις ελιές υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές καρδερίνες πάνω τους.


Ta kaladia elies kanoune gai ola ta poulia.
Omos afou einai apo tin fisi, seloune panta poli kala katharisi se sesto nero me xidi.

Alexandros
 
τι αλλα κλαδακια μπορουμε να χρησιμοποιησουμε εκτος απο ελια;απο ποια αλλα δεντρα;
 
Εδώ έχει μια λίστα με κατάλληλα και μη δέντρα για παπαγάλους. Δεν ξέρω για άλλα πουλιά αν υπάρχει διαφορά αλλά δεν νομίζω. Δυστυχώς είναι στα αγγλικά οπότε ψάξε το λίγο με μεταφραστές. mdvaden.com/bird_page.shtml
 
  • Like
Αντιδράσεις: zxvt
Λευτερη τη βερικοκια και την λεμονια την εχει στα τοξικα, δεν ξερω γιατι ουτε και εγω το ηξερα ριξε μια ματια και εσυ:)

mdvaden.com/bird_page.shtml
 
ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Μάλλον θα το κάνω. Θα το πλύνω καλα με νερό και ξύδι, και μόλις ετοιμαστεί θα βάλω φωτο.
 
εγω εχω βαλει κα ιδεν εχουν παθει τιποτα, μαλλον επειδη εκκρινει ενα ειδος ρετρσινιου τι να πω
 
Και την πορτοκαλιά αλλά δεν είναι και σίγουροι. Την πορτοκαλιά μάλιστα την έχουν και στις 2 στήλες.
 
α τοσο καλα, ας μας ενημερωσει καποιος πιο εμπειρος ισως καποιος να ξερει...
μηπως να τα βγαλεις βρε λευτερη ξερω κι εγω μη γινει και τιποτα ποσο καιρο τους εχεις τα κλαδακια απο τη λεμονια😕
 
απο βερυκοκια ειπαμε,τα εχω κανα διμηνο περιπου,τι να πω για καλο και για καο ας βαλουν ελια ολοι που εινα κα ιευκολη στην προσβαση
 
Ola ta kladia apo dentra pou exoune fruta, pou trome, boroume na dinoume sta poulia.

Sta mikra polia etsi kai alios den exeis problima. Ala ta papagalakia trone poles fores to floios.

To mono pou den einai kala, den pethenoune ala exoune problima me to metabolismo einai kladia apo amigsala.

Alexandros
 
Επίσης προσοχή σε δέντρα που είναι πάνω σε δρόμους. Ο μόλυβδος από τα αυτοκίνητα αποροφάται από το φυτό. Αν το βάλουμε σε παπαγάλο θα περάσει και σε αυτόν λόγο του ότι τσιμπάει τα κλαδιά.
 
Back
Top