Φροντίδα Κλεισαμε εβδομαδα με τον Φωτακο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Joy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Joy

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2014
Μηνύματα
48
Πόλη
Καματερό
Τον αγαπω! Τον φωτακο! Κλεισαμε εβδομαδα! Τωρα κεαηδαει στο μπαλκονι! Τρελαινεται για το νερο της βρυσης! Αρχιζει τα τραγουδια! Και με την ηλεκτρικη σκουπα! Χα χα χ α! Ειναι πιτσιρικας! Η εμοιασε στη μανα του που ειναι υπερκινητικη;! Ειναι λες και δεν το χωραει το κλουβι! Περα δωθε ολη μερα φαι και τραγουδι! Εκανα δοκιμεσ με τα κλαρακια και οσα και να του βαλεις τα χρησιμοποιει... Ειναι καλυτερα να εχει λιγοτερα ωστε να πεταει;η γυμναζεται ουτως η αλλως!; Ουτε μωρο να ειχα! Τι σας ρωταω... Τα παντα θα ακουσετε! Επισης παρατηρησα οτι δεν προτιμαει την συσκευασμενη τροφη με ονομασια king premium ειναι σωστο να την ανακατευω με το αυγο που του βραζω που ουτως η αλλως το τρωει;να μην ξεχασω, δεν τον ψεκασα! Ειμαι με το φαρμακο στο χερι και το αποφευγω, σημερα θα τον πιασω και θα ψεκασω στην ραχη του πουλιου... Θα τον ταλαιπωρησω!; Γελαστε ελευθερα! Καλημερααα!
 
😀 χαίρομαι που τον αγαπάς και τον φροντίζεις τόσο πολύ!
Λοιπόν πρώτον εφόσον τον έχεις μόνιμα στο μπαλκόνι βάλε κάποιο δυχτι ή κάτι για να τον προστατέψεις από τα αρπακτικά και από τα καιρικά φαινόμενα (βροχή, ρεύματα αέρα κτλ).
Δεύτερον, αν έχεις το απλό ατομικό κλουβί 2 κλαδάκια είναι υπέρ αρκετά.. Κάθετα στην πόρτα, το ένα πιο κάτω από το άλλο και όχι δίπλα δίπλα, να έχουν μια απόσταση.. Όσο το λιγότερο τόσο καλύτερα ώστε να πετάει και αν μπορείς βαλτου κλαδάκια από φυσικό ξύλο.. Κάνουν πολύ καλό στα ποδαράκια του.
Τρίτον, μην ανακατεύεις την τροφή με τα σποράκια με το αυγό γιατί η τροφή δε χαλάει όσο το αυγό... Αν δεν την τρώει πάρτου άλλη μάρκα.. Η κορυφαία είναι της versele-laga αλλά και πανάκριβη.. Αν αλλάξεις τροφή να την αλλάζεις σταδιακά δλδ να βάζεις λίγο από την καινούργια και κάθε φορά να αυξάνεις την ποσότητα της νέας τροφής που βάζεις μέχρι να δίνεις μόνο αυτή..
Τέλος, ναι η αλήθεια δε θα απολαύσει την εμπειρία αλλά θα του κάνει καλό! Με προσοχή καντο μέσα στο σπίτι με κλειστά παράθυρο και πόρτες. Μη σου φύγει και τρέχεις μετά...

Ελπίζω να σε βοήθησα!
 
Οχι δεν τον εχω μονιμα εξω! Τον βγαζω μπαλκοναδα τις ζεστες ωρες, και μετα το απογευματακι πριν πεσει ο ηλιος στο παραθυρο διπλα απο το μπαλκον παλι! Την ωρα του υπνου τον μετακινω-αναγκαστικα μονο του σε ενα υσηχο μερος του σπιτιου ψηλα σκεπασμενο και το πρωι κατα τις εξι ξανα παρθυρο μεχρι να ζεστανει η μερα για εξω! Σημερα γιαπαραδειγμα φυσουσε πολυ και δεν ημουνα σιγουρη οτι ηταν προστατευμενος και ας ειχε ηλιο! Παιδια μολις τον ψεκασα! Και του εδωσα λιγο αγγουρακι χα χα χα χα για να τον γλυκανω! Περασα μια ημερα να τον παρατηρω μα τον θεο σας μιλαω!

δια βασα να αποφευγω τις μετακινησεις μα στο τελος θα με βγαλουν εμενα στο μπαλκονι!ζωα παντου! Ενα ενοιαιο χωροκουζινα σαλονι εχω με ενα χωρο ενδιαμεσο- εκει κοιμαται ο φωτης που χωριζει τουαλετα κρεβατοκαμαρα! Που να τον παω;θα ανεβασω φωτογραφιες!
 
Πολλές μετακινήσεις.. Μην τον μπαινοβγαζεις.. Μπορεί να σου κρυώσει στην καλύτερη... Βάλτο σε ένα ήσυχο μέρος χωρίς φασαρία αλλά να κοιμάται με τη δύση του ήλιου και να ξυπνάει με την ανατολή, χωρίς καπνούς και μακριά από την κουζίνα και το μπάνιο.. Έτσι μόνο θα είναι υγιές και θα σου τραγουδάει χαρούμενο όλη μέρα! :D
 
εκει που κοιμαται δεν μπορει να ειναι μονιμα ειναι ενας χωρος σκοτεινος! Στο παραθυρο που τον βαζω οταν ξυπναει ειναι ολο κι ολο το σπιτι μου σαλονι-κουζινα και δεν μπορωνα τον εχω συνεχεια που θα ζω;! Χα χα χα χ ανα παω εγω μηπως στο ενδιαμεσο;! Οταν εχει ζεστη μερα να μην τον βγαζω;η μου λετε να τον εχω μονιμα εξω; Κατι δυσκολο μιας και ειμαι κοντα στο παρκο του τριτση και εχω πολλα πουλια μεχρι και παπαγαλους!
 
Φυσικά και μπορείς να τον έχεις μόνιμα έξω αρκεί να είναι προστατευμενος από τα αρπακτικά και τα καιρικά φαινόμενα (βροχή, ρεύματα αέρα κτλ).. Ένα δυχτι σαν αυτό που βάζουμε στα μπαλκόνια για τα μικρά παιδιά και ένα μέρος που να μη φυσάει είναι ο,τι πρέπει για τον μικρό σου! Πιστεύω πως έξω θα είναι πιο ευτυχισμένος από ότι μέσα... Ειδικά τώρα που ανοίγει και ο καιρός θα του κάνεις και πολύ παρέα! 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Joy
Ευχαριστω εδω θα ειμαστε και θα μοιραζομαστε! Το σκεφτηκα και πρεπει να φροντισω το κλουβι ωστε να μπορω να τον εχω εξω μονιμα τουλαχιστον τωρα που καλοκαιριαζει ωστε να μην τον μετακινω! Καθε μερα και μια νεα απορια εχω και δειλιαζω να ρωτησω... Καναροπαιδα! Η καινουρια απορια ειναι η εξης-ποσο φαι να του βαζω καθημερινα ενω τα καθαριζω και τα γεμιζω,θα ηθελα να ξερω την ποσοτητα και αν ειναι σωστοο να βαζω και στα δυο πιατακια!?ολη την μερα τσιμπολογαει! Τον εχω παραμυθιασει και του λεω οτι ειναι βασιλικος αετος! Αετοπουλο μου του φωναζω και αυτος κελαηδαεικαι ο ηχος τελειωνει με ενα χου χου περιστεριου! Χα χα χα χα! Σαν κοτοπουλακι ειναι και πανω στις φτερουγες εμφανιζεται πορτοκαλι!Για να δουμε!
 
Εγώ θα σου έλεγα να γεμίζεις την μία ταιστρα του κλουβιού και καθημερινά να φύσης τα φλουδια ώστε να τρώει όλα τα σποράκια και όχι μόνο αυτά που του αρέσουν... Κάποια στιγμή(μια φορά την εβδομάδα περίπου) δε θα έχει άλλα σποράκια οπότε πετάς ο,τι έχει μείνει, πλένεις την ταιστρα με λίγο νερό την στεγνώνεις καλά καλά και βάζεις φρέσκια τροφή! 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Joy
Αλικη! τον εβγαλα εξω και προσωρινα του εβαλα ενα πλαστικο διαφανη που αποθηκευουμε τις κουβερτες, οχι ναυλον σακουλες, αλλα αυριο θα παω για αγορες... Ποιο διχτυ μου λες να παρω; 🙄θα ηθελα να με οδηγησεις στην καταληλη συζητηση στο forum για να δω οτι μπορω να κανω καλυτερο! Η πλατη του κλουβιου ειναι στον τοιχο στο κεντρο του μπαλκονιου αλλα δεξια και αριστερα ευτυχως υπαρχει τεντα και μπροστα.
 
Αυτό το πλαστικό βγάλτο πρωί πρωί γιατί αν πιάσουν οι ζέστες ή το πιάσει ο ήλιος δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει.. Δεν έχω καταλάβει τι πλαστικό είναι αυτό που έβαλες...

Εγώ τους έχω βάλει αυτό:
91033.jpg

8 ευρώ από τα Jumbo και το έχω κόψει και το έχω βάλει μπροστά από τα κλουβιά...

Οι τέντες σίγουρα προστατεύουν αλλά τα αρπακτικά είναι πανέξυπνα! ☹
 
Μπορω να μην το τοποθετησω πανω κολημμενο στο κλουβι αλλα απλα να το γυρναω γυρω απο το κλουβι;
 
Δεν κατάλαβα τι εννοείς... Επειδή είναι μαλακά και εύκαμπτο μπορείς να κάνεις κατασκευή ώστε να 'αγκαλιάζει' το κλουβί.. Πρέπει όμως να είναι σταθερό ώστε να αντέξει τυχόν επίθεση...
 
να το προσαρμοσω δηλαδη πανω στο κλουβι και οταν θελω να το πλυνω θα το βγαζω, αχ Αλικηηη διαβαζω θεματα σου και ενημερωνομαι!:Dαπο τα κουνουπια πως θα προστατευτει;χα χα χα! Μαλλον θα τα βρω ολα μπροστα μου μην σε ζαλιζω... Θα σε διαβασω αλλωστε! Καθε απαντηση σου και μα νεα ερωτηση! Οι αποριες δεν εχουν τελειωμο!
 
Για τα κουνούπια ή βασιλικό ή σίτα! Μπορείς να προσαρμόσεις πάνω στο δίχτυ τη σίτα! 😉 Και μένα τώρα μου ήρθε 😛

Δεν με ζαλίζεις! Απλά διαβάζοντας τα άλλα θέματα θα βρεις σίγουρα και άλλες λύσεις και άλλες επιλογές που μπορεί να σε διευκολύνουν περισσότερο! Χαίρομαι να απαντάω σε κάθε ερώτησή σου! 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: Joy
μπορείς να κάνεις ένα κουτί με πλαίσιο από πηχάκια που θα καρφώσεις σήτα και να το κρεμάσεις γύρω από το κλουβί. Εύκολη κατασκευή, φθηνή, γίνεται και από γυναίκα. Μόνο τα πηχάκια, την σήτα, τα καρφάκια, δύο ή τρία κρεμαστάρια ανάλογα το μήκος και τα αντίστοιχα ούπα σε σχήμα Γ ή στρογγυλά στον τοίχο.
Να έχει αρκετό περιθώριο γύρω από το κλουβί. Είναι ελαφριά κατασκευή και όταν θα είσαι παρούσα στο μπαλκόνι θα μπορείς να την αφαιρείς εύκολα. Επίσης σ' αυτήν θα μπορείς τον χειμώνα να προσαρμόζεις νάυλον. Όχι σήτα εντελώς λεπτή και όχι πολύ πυκνή να μην είναι αποπνικτική η ατμόσφαιρα εντός της κατασκευής.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Joy
Γειά σας παιδιά! Περάσανε δυο μέρες και ώς συνήθως τα ερωτήματα είναι πολλά!(Καλό το ίντερνετ και τόσο χρήσιμο, αλλά τι ωραία να εχεις και ανθρώπους γύρω σου με μεράκι και αγάπη με ότι ασχοληθούν)Λοιπόν. Έχουμε και λέμε! Δεν τρώει την αυγοτροφή, παρά μόνο δοκιμάζει κανά δυό φορές. Δεν ξύνει την μύτη του ούτε στο σουπιοκόκκαλο ούτε στην καρδούλα! Τρώει απο την άμμο. Όταν είχα την εφημερίδα δεν κατέβαινε κάτω! Τέλος, με μεγάλη μου χαρά τον είδα να κάνει το πρώτο του μπάνιο!Όμορφος! Πούπουλιάρης! Χα! Χα! 😛
Αγόρασα σίτα δεν την εχω προσαρμόσει ακόμα στο κλούβι ήθελα να μου πείτε αν είναι χρειάζζεται, γιατί σκεφτόμουνα να την πιάνω με πιαστράκια ώστε να έχω την δυνατότητα να την βγάζω! Αλλιώς πώς; Μαζί με το δίχτυ; Το δίχτυ ειναι αναγκαίο προφανώς...όπως και η σίτα.🙄Βιταμίνες δεν έχω αγοράσει... Διάβασα άρθρα και είδα ότι κακώς! Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Υ. Γ1 Ετοίμαζω σπόρους απο φακή! Αντε και στην δική μου αυγοτροφή και όλα αυτά απο το φόρουμ!
 
Σου είπα το σχέδιο που έχω στο μυαλό μου για να είναι και λειτουργικό και να μην είναι το μπαλκόνι τσίρκουλο. Αν δεν κατάλαβες, ρώτα με. Πρόσεχε για τους σπόρους τα ξεβγάλματα με νερό μην σου πιάσουν μύκητες. Για το σουπιοκόκκαλο, όταν το χρειαστεί ο οργανισμός του θα το χρησιμοποιήσει.
Πάρε ένα πολυβιταμινούχο, βάλε τώρα την άνοιξη όχι το καλοκαίρι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Joy
Back
Top