Κλουβιά Κλουβί για καναρίνι

Γεια σας, θελω να αγορασω ενα καναρινακι. Σκεφτομαι ενα θηλυκο καθως μενω σε πολυκατοικια με περιεργους γειτονες και δε θελω να επιβαρυνω με το κελαηδημα. Ειμαι στη διαδικασια αναζήτησης καταλληλου κλουβιου αρχικα. Επειδη θα το εχω μεσα θελω να εχει και μια αισθητικη για να ταιριαξει στο χωρο που ειναι ηδη μοντερνος. Σκεφτομουν αυτο το κλουβι https://www.ferplast.com/products/giulietta-6 που εχει μηκος 81 εκατοστα (θα το βαλω στο μπουφε μου που ειναι ψηλος). Θεωρω πως για ενα μικρο πουλακι ειναι ανετο? Πιστευετε πρεπει να βρω κατι σε μεγαλυτερο μεγεθος? Δε θελω σε καμια περιπτωση να το στριμωχνω σε μικρα κλουβια, αλλα να εχει οσο το δυνατο καλυτερη ποιοτητα ζωης.

Επισης διαβαζω για ξυλινες πατηθρες και εχω μπερδευτει τι να αγορασω ακριβως. Ρωταω το ΑΙ και μου δειχνει επιλογες αλλα δεν ξερω αν ειναι καταλληλες απο αποψη διαμετρου. Υπαρχει καποια πατηθρα ξυλινη, οσο το δυνατον πιο κοντα στο φυσικο τους περιβαλλον δηλαδη, που να ειναι εγγυημενη για την ευζωια του? Ευχαριστω πολυ

@Effie1991 καλώς ήρθες κ με το καλό να αποκτήσεις το καναρινάκι σου.
Λοιπόν, το κλουβί μου φαίνεται ότι είναι περισσότερο για παπαγάλους παρά για καναρίνια γιατί έχει οριζόντια κάγκελα. Υπάρχουν κινέζικες ζευγαρώστρες με αποσπώμενο συρτάρι και σχάρα (για ευκολία στο καθάρισμα) των 60 εκ μήκος ή ακόμα καλύτερα αφού έχεις τον χώρο και των 90 εκ μήκος. Πχ.
Υπάρχει κ αυτή που είναι πολύ ποιοτική αλλά δεν νομίζω να βγαίνει σε 90 εκ.
Επίσης ένας γνωστός μου έχει vision κλουβί για το καναρίνι του 60 εκ κ εκείνος έχει μείνει ευχαριστημένος. Θεωρούνται πολύ όμορφα από αισθητική άποψη αλλά από την άλλη, είναι πολύ ακριβά κ δεν μπορείς να τα κρεμάσεις σε τοίχο, αν ποτέ το θελήσεις. Επίσης, παρότι διαφημίζουν ότι είναι εύκολο να τα καθαρίσεις, επειδή σηκώνεις το κλουβί, για να καθαρίσεις σχάρα κ λεκάνη, κατά την γνώμη μου, πάλι υπάρχει ο κίνδυνος να δραπετεύσει.
Με 90εκ ζευγαρώστρα , μπορείς να βάλεις 3 ξύλινες πατηθρες (δύο ψηλά, κοντά στις άκρες του κλουβιού (στο όγδοο ή ένατο κενό από την κάθε άκρη, πρόσεχε μην βρίσκει η ουρά του στα κάγκελα όταν κάθεται εκεί) κ μια στην μέση χαμηλά. Οι δύο ξύλινες πατηθρες να είναι των 8-10 " διάμετρο κ μια των 10-12 " για να έχει ποικιλία στα πατήματα του.
Ανεξάρτητα από το θέμα, στο φόρουμ μπορείς να βρεις τον πλήρη οδηγό για την φροντίδα καναρίνιου κ για ειδικότερα θέματα. Ότι θες κ έχεις απορία, την διαρρύθμιση του κλουβιού, την διατροφή, κλπ επέλεξε την κατάλληλη ενότητα κ μην διστάσεις να ρωτήσεις. Θα το λατρέψεις αυτό το πλασματάκι.
Υγ. Κρίμα που οι γείτονες σου έχουν περίεργα ακουστικά γούστα.

Τελευταία επεξεργασία:
@Effie1991 καλώς ήρθες κ με το καλό να αποκτήσεις το καναρινάκι σου.
Λοιπόν, το κλουβί μου φαίνεται ότι είναι περισσότερο για παπαγάλους παρά για καναρίνια γιατί έχει οριζόντια κάγκελα. Υπάρχουν κινέζικες ζευγαρώστρες με αποσπώμενο συρτάρι και σχάρα (για ευκολία στο καθάρισμα) των 60 εκ μήκος ή ακόμα καλύτερα αφού έχεις τον χώρο και των 90 εκ μήκος. Πχ.
Υπάρχει κ αυτή που είναι πολύ ποιοτική αλλά δεν νομίζω να βγαίνει σε 90 εκ.
Επίσης ένας γνωστός μου έχει vision κλουβί για το καναρίνι του 60 εκ κ εκείνος έχει μείνει ευχαριστημένος. Θεωρούνται πολύ όμορφα από αισθητική άποψη αλλά από την άλλη, είναι πολύ ακριβά κ δεν μπορείς να τα κρεμάσεις σε τοίχο, αν ποτέ το θελήσεις. Επίσης, παρότι διαφημίζουν ότι είναι εύκολο να τα καθαρίσεις, επειδή σηκώνεις το κλουβί, για να καθαρίσεις σχάρα κ λεκάνη, κατά την γνώμη μου, πάλι υπάρχει ο κίνδυνος να δραπετεύσει.
Με 90εκ ζευγαρώστρα , μπορείς να βάλεις 3 ξύλινες πατηθρες (δύο ψηλά, κοντά στις άκρες του κλουβιού (στο όγδοο ή ένατο κενό από την κάθε άκρη, πρόσεχε μην βρίσκει η ουρά του στα κάγκελα όταν κάθεται εκεί) κ μια στην μέση χαμηλά. Οι δύο ξύλινες πατηθρες να είναι των 8-10 " διάμετρο κ μια των 10-12 " για να έχει ποικιλία στα πατήματα του.
Ανεξάρτητα από το θέμα, στο φόρουμ μπορείς να βρεις τον πλήρη οδηγό για την φροντίδα καναρίνιου κ για ειδικότερα θέματα. Ότι θες κ έχεις απορία, την διαρρύθμιση του κλουβιού, την διατροφή, κλπ επέλεξε την κατάλληλη ενότητα κ μην διστάσεις να ρωτήσεις. Θα το λατρέψεις αυτό το πλασματάκι.
Υγ. Κρίμα που οι γείτονες σου έχουν περίεργα ακουστικά γούστα.
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση, πολυ χρησιμες πληροφοριες❤️❤️

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλημέρα , θα βρεις καλύτερα κλουβιά σε πιο καλές και προσιτές τιμές . Το συγκεκριμένο είναι ακατάλληλο για καναρίνι . Καλή συνέχεια .

• Συμφωνώ
Αντιδράσεις: MARY58
Back