Φροντίδα Κλουβί για lovebird

Το κλουβί αυτό δεν το θεωρώ σωστό επειδή δεν έχει σχάρα στον πάτο, δηλαδή ανάμεσα στο κλουβί και το συρταράκι.
Έχεις τρία lovebirds που συμβιώνουν αρμονικά αυτήν την στιγμή; Τι φύλα είναι; Προσωπικά δεν θα έβαζα ποτέ budgie με lovebirds, ειδικότερα σε αναλογία 3 προς 1 επ' ουδενί.
Αν θέλεις πες μας τι προσπαθείς να συνδυάσεις να σου πούμε πιο συγκεκριμένα γνώμες.
 
Έχω 1 ζευγάρι lovebirds και άλλο ένα lovebirds μόνο του και σκέφτομαι μελοντικά να τα ταιριάξω. Μέχρι τώρα τα έχω ξεχωριστά. Και θα μου δοθεί ένα αρσενικο bydgie και σκεφτόμουν εάν έμπαινε με αυτό που είναι μόνο του. Ωστόσο το κλουβί το βρήκα από μία φίλη που το πουλάει και έλεγα να το πάρω.
 
Γνώμη μου, το ζευγάρι lovebirds χωριστά, το μόνο του, μόνο του και το budgie μόνο του. Για το κλουβί σου είπα το ελάττωμα. Κατά τα άλλα καλό είναι, επίσης θέλει προσοχή στις ταίστρες, τα lovebirds, ίσως και το budgie αν είναι δραστήριο, θα κάνουν αποδράσεις από εκεί και είναι επικίνδυνο να τα χάσεις.
 
Καλημέρα, να ρωτησω εάν γνωρίζει κάποιος σε αυτό το κλουβί
(Κλουβιά : IMAC PAGODA EXPORT 50X30X53CM εάν βγουν οι ταίστρες πως καλύπτεται το κενό; Δηλαδή εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις εσωτερική ταίστρα. Γιατί είναι επικύνδυνο να τις αφήσεις για να μην κάνουν απόδραση τα Love birds. Ευχαριστώ!
 
Θα σου πω τι έχω κάνει εγώ στην αντιστοιχη περίπτωση.
Έχω αφαιρέσει την υπαρχουσα τροφοθήκη, έχω αφήσει το καπελάκι της, έτσι ώς εκ περισσού περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους αποτροπής της προσπάθειας.
Στο κενό που μένει όταν αφαιρέσουμε την ταίστρα έχω βάλει ένα κομμάτιι φύλλου αλουμινίου, είναι λεπτό και κόβεται και με ψαλίδι και πάνω σ' αυτό έχω βιδώσει μια μεταλική ταίστρα

114400.webp

Βέβαια οι τροφοθήκες αυτές είναι ακριβούτσικες και αν δεν είχες σκοπό να της αγοράσεις, αγοράζεις άλλο κλουβί με τα λεφτά αυτά.
Βέβαια επίσης, αυτές οι τροφοθήκες δεν χαλάνε σχεδόν ποτέ, οπότε τα αξίζουν τα λεφτά τους.
Άλλη λύση, καταργείς και ασφαλίζεις τις εξόδους για τις μητρικές ταίστρες με ανοξείδωτο σύρμα δια παντός (αφήνεις μόνο τα καπελάκια φυσικά και αφαιρείς τα δοχεία) και βάζεις εντός του κλουβιού, άλλες ταίστρες της αρεσκείας σου.
Έτσι έχουν τα πράγματα, σκέψου και πράξε :)
 
Εάν καταργήσω τις μητρικές ταιστρες και αφήσω τα καπελάκια και βάλω ανοξείδωτο σύρμα, δεν θα έχει κενά; Είναι να το πάρω σήμερα το κλουβί και προβληματίζομαι.

Σε αυτό που θα πάρω έχει 4 ταίστρες. Δεν είναι και λίγες.
 
Όχι το καπελάκι, καλύπτει όλο το άνοιγμα. Το θέμα είναι να το κλείσεις πολύ καλά γιατί τα lovebirds είναι πανούργα πουλιά.
 
οκ. ευχαριστώ πολύ! Εγώ λέω να το πάρω γιατί είναι καλο λόγω να μην σκουριάζει, όπως έπαθα με άλλα! Εσένα ποιά είναι η γνώμη σου;
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι που δεν έχει σχαράκι στον πάτο. Κατά τ' άλλα είναι ωραίο κλουβί.
 
Κοιταζεις σε ακριβα σαιτ κλουβια που δεν αξιζουν τα χρηματα που ζητουν. Ψαξε κι αλλου καλυτερα, εχει "απειρες" επιλογες η αγορα κλουβιου τετοιου μεγεθους.

Ενα παραδειγμα με μια αναζητηση της στιγμης ειναι αυτο, φθηνοτερο, μεγαλυτερο και πιο ευχρηστο. http://www.birdmarket.gr/kloubia-pouliwn/kloybia-papagalvn/Κλουβι -Παπαγαλου- Sonia

Οσο για τον διαμοιρασμο των κλουβιων στα πουλια συμφωνω με τη Μαρια! 😉
 
Back
Top