Φροντίδα Κλουβιά για καναρίνια

Μάθετε ποιο είναι το ιδανικό κλουβί για να φιλοξενήσει καναρίνια, είτε μόνα τους, είτε σε ζευγάρι κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής.

Ποιο είναι το ιδανικό κλουβί για καναρίνι;​

Κλουβί καναρινιώνΠροτιμότερη και σωστότερη επιλογή ενός κλουβιού για καναρίνια είναι ένα ορθογώνιο, μεταλλικό κλουβί, με ίσιες γραμμές, ελάχιστων διαστάσεων 40 Χ 30 Χ 30 (Μήκος Χ Βάθος Χ Ύψος) κατά άτομο. Μπορεί να φιλοξενήσει και 2 πουλιά την αναπαραγωγική περίοδο.

Αποφεύγουμε την τοποθέτηση κούνιας στα κλουβιά καναρινιών επειδή περιορίζει τον ωφέλιμο χώρο του κλουβιού. Τοποθετούμε 2 πατήθρες, ίσιες κατά προτίμηση. Ποτίστρα, 2 τουλάχιστον ταΐστρες και 2 αυγοθήκες θεωρούνται απαραίτητα αξεσουάρ.

Χρήσιμη είναι η επιλογή κλουβιού με πλαϊνές πόρτες για την τοποθέτηση εξωτερικής μπανιέρας ή εξωτερικής φωλιάς. Η επιλογή μας όσον αφορά τον πάτο του κλουβιού με ενσωματωμένο πλέγμα ή όχι, αποτελεί προσωπική μας επιλογή που αφορά τους κανόνες και τις συνθήκες υγιεινής που έχουμε επιλέξει.

Επιλέξτε μεταλλικό κλουβί σε ίσιες γραμμές με ευθεία και όχι τριγωνική ή καμπύλη οροφή. Σημαντικό πλεονέκτημα των κλουβιών αυτών είναι, εκτός του σημαντικού ωφέλιμου χώρου για το πουλί, ότι οι ιδιοκτήτες έχουν την δυνατότητα να τοποθετήσουν 3-4 κλουβιά το ένα πάνω στο άλλο για να μην καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στο σπίτι, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με τα άλλα σχέδια.

Τοποθετούμε το κλουβί πάντα με την μια μεριά στον τοίχο, σε ευήλιο και ευάερο μέρος, μακριά όμως από ρεύματα αέρα.

Δείτε ακόμη​

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά ενός κλουβιού
Σκεύη κλουβιών και αξεσουάρ

Media gallery κλουβιών​

 
Παίζει ρόλο για το καναρίνι, αν είναι άσπρο ή μαύρο το κλουβί του?
 
Back
Top