Αναπαραγωγή Κλωσάνε οι πέρδικες;

prinaris stelios

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
42
Πόλη
Ηράκλειο
Μήπως ξέρει κανείς αν οι πέρδικες κλωσσάνε στην αιχμαλωσία;
Έχω ένα ζευγάρι αλλά η θηλυκιά μόνο αυγά γεννάει και από 2-3 την εδβομάδα όχι κάθε μέρα αλλά δεν την βέπω να θέλει να κλωσσήσει. Το κλουβί που τις έχω είναι 1,20mx1mx1m (δεν είναι δα και τεράστιο) και τις ταΐζω καλαμπόκι κριθάρι και φύραμα μακαρονάκι για κότες ωοτοκίας, την πρασινάδα δεν την προτιμάνε. Τους πήρα 5 αυγά και τα έβαλα σε εκκολαπτική μηχανή και έχω τώρα 4 περδικάκια, δεν μπορούσα να πάρω παραπάνω αυγά γιατί καθυστερούσε να τα κάνει και άρχισαν τα παλιώνουν τα πρώτα αυγά. Έχω και ένα νανάκι που μου κλωσσάει κάθε χρόνο αλλά φέτος δεν έχει πυρώσει ακόμα για να του βάλω τα αυγά της πέρδικάς. Επειδή λοιπόν δεν θέλω να ξαναμπαίνω στην διαδικασία της μηχανής θέλω μόνο να μάθω αν υπάρχει περίπτωση να κλωσσήσει η ίδια η πέρδικα.
 
φιλε ειχα πολλα χρονια ορτυκια και μου γεννουσανε αλλα ποτε δε κλωσσησανε. Εν ολιγοις ειχαν μετατραπει σε κοτες. Εμαθα οτι ο λογος ηταν το γεγονος οτι ειχαν αναπαραχθει για πολλες γεννιες με τη χρηση εκκολαπτικων μηχανων. τα ενστικτα πηγαν περιπατο. Το ιδιο λογικα γινεται και με τα δικα σου πουλια. Πιστευω πως αν φετος βαλεις σε κλωσσα νανακι να σου βγαλει τα μικρα περδικακια τοτε θα επανερθει το ενστικτο τους.
 
Το ξέρω, γι 'αυτό ελπίζω μήπως πυρώσει το νανάκι και καταφέρω κάτι. Σε άλλες χώρες όμως όπως το Αφγανιστάν και εκεί γύρω δεν ξέρω ακριβώς, εκτρέφουν χρόνια πέρδικες και έχουν καταφέρει να κλωσσάνε οι πέρδικες μόνες τους καθώς επίσης και να εκτρέφουν μεταλλάξεις πέρδικας όπως αλμπίνο και κάτι άλλο σαν οπάλ.
σ'ευχαριστώ πολύ
 
λοιπον χθες εβλεπα ενα ντοκιμαντερ στον σκαι. Τι θα πει οι μανες βγηκαν απο μηχανη και χαθηκαν τα ενστικτα; Ειναι μεγαλο λαθος αυτο που νομιζετε. Ολα τα ζωα ακομα και πουλια δεν χρειαζεται να μαθουν κατι(να το δουν) βρισκεται στο γονιδιο τους πχτα πουλια δεν χρειαζεται να δουν καποιο αλλο να φτιαχνει φωλια για να φτιαξουν την δικια τους,τοχουν μεσα τους, στο γονιδιο τους, αλλοι ειναι οπι παραγοντες που δεν κλωσσανε, δεν προσεχουν τα μικρα κτλπ, μονο ενα ειδος μαθαινει απο το περιβαλλον ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
 
Δηλαδή η πέρδικα θα καταφέρει να κάνει πουλιά σε ένα παρόμοιο κλουβί;
 
Back
Top