Διατροφή Κοκατίλ και απογαλακτισμός

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Chrisad
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αναφέρεστε συχνά στο πόσο "κακό" ή "επικίνδυνο" είναι το παίρνει κανείς πουλάκια που είναι ακόμα στην κρέμα και θέλουν τάισμα στο χέρι πλήρως αντιληπτό από μέρους μου αλλά και αρκετά "υποκριτικό" όταν γνωρίζουμε όλοι πως λειτουργεί η αγορά, "συνάδελφοι" σου εκτροφείς, pet shopαδες κλπ. μεγάλη κουβέντα και δεν είναι ούτε η ώρα ούτε ο χώρος να το συζητήσουμε αυτό εδώ.

Αναφερόμαστε γιατί είναι επικίνδυνο ακόμα κι αν δε το παραδέχονται πολλοί, μαζί και εσύ αυτή τη στιγμή. Και προσπάθησα να στο εξηγήσω παραπάνω... λέγοντας σου οτι ένα πουλάκι που αλλάζει χέρια καθώς ταΐζεται με κρέμα αλλάζει μαζί ο τρόπος και η διαδικασία που ταΐζεται...Άκρως επικίνδυνο...ακόμα κι αν δε το δέχεσαι εσύ. Πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει ακόμα κι ένας εκτροφέας που ο ίδιος ταίζει ένα πουλάκι αν συνεχώς δεν δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και την ακρίβεια.Λίγο παραπάνω ζεστή να είναι η κρέμα μπορεί να του προκαλέσει έγκαυμα...Αν είναι λίγο πιο κρύα μπορεί να του προκαλέσει αργή πέψη με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν μύκητες... Αν τοποθετηθεί με λάθος τρόπο και λάθος κατεύθυνση η η σύριγγα μπορεί να επέλθει πνιγμός...
Αν εσύ δε πιστευεις ότι δεν υπάρχει πιθανότητα αλλάζοντας χέρια ένα πουλάκι (αρα και όλα τα παραπάνω) να συμβεί λάθος και να είναι επικίνδυνο όλο αυτό... Επέτρεψε μου να σου πω οτι είσαι ριψοκίνδυνος ή έχεις παντελή άγνοια κινδύνου,όσων αφορά το τάισμα νεοσσών.
Που βλέπεις λοιπόν σε όλα τα παραπάνω το υποκριτικό στην άποψη μου και τη σκέψη μου;
Πιστεύεις ότι θέλω να σου βγάλω λάθος τον "εκτροφέα" και στη συνέχεια το πωλητή του πετ σοπ,. Για να σου πουλήσω εγώ πουλάκι; Μα δε θα σου πουλήσω έτσι κι αλλιώς πουλί που δεν συντηρείται μόνο του και δεν έχει μάθει να τρώει σωστά τις περισσότερες τροφές.
Όντως μεγάλη κουβέντα που πολύ ευχαρίστως να συζητηθεί οπου και όπως θέλετε.


Θεωρώ επίσης ότι η "περιπτωσιολογίες" και οι "συνταγογραφήσεις" τις οποίες διαβάζω σε αρκετά νήματα είναι ή θα μπορούσαν να γίνουν εξίσου επικίνδυνες αλλά σε αυτό δεν βλέπω την ίδια αυστηρότητα.

Στο δικό σου νήμα που είδες τη συνταγογράφηση;
Αν δεις παραπάνω τονισμένα σου γράφω..
πιθανολογώ...
Τίποτα από αυτά δε στο λέω με σιγουριά...

Απλά σου λέω τι πιστεύω. Γιατι ΕΣΥ ρώτησες ανοίγοντας το θέμα αυτό.Αν δεν ήθελες απαντήσεις,την εμπειρία μας γιατί μας έβαλες στη διαδικασία να χάσουμε χρόνο από το απόγευμα-βράδυ μας και να σου γράψουμε;
Επίσης που μπορεί να γίνει ένα πόστ επικίνδυνο όταν σου λέει να επισκεφτείς έναν γιατρό για να αποκλείσεις ή να ανακαλύψεις πιθανή ασθένεια στα πουλιά σου; Ο μόνος "κίνδυνος" που διακρίνω εγω στα λόγια μου φίλε, είναι οτι θα μπει το χέρι σου στη τσέπη και θα πρέπει να πληρώσεις την επίσκεψη και την ίσως αγωγή που θα σου δώσει ο γιατρός.




Όπως ανέφερα και σε προηγούμενη απάντηση, το πουλάκι - Δεν τρώει καθημερινά την ίδια ποσότητα - αλλά τρώει ακόμα κρέμα και την ζητάει επίμονα.

Παρόλα αυτά, το βιολί του, ζήταγε κρέμα. έφαγε λιγότερο από 10 ml αλλά έφαγε...

Τώρα άμα πρέπει να τον πάω σε γιατρό επειδή τρώει πολύ το βρίσκω υπερβολικό σαν σκέψη... αν συνηγορούν και άλλοι παράγοντες προς αυτή την κατεύθυνση να το κάνω.
Αν το πουλάκι ήταν 1,5 μηνών και είχε τη συμπεριφορά που περιγράφεις δε σου έλεγα τίποτα... Αντίθετα θα σε έλεγα εγω υπερβολικό που άνοιξες το θέμα. Μιλάμε όμως για ένα πουλάκι που Πιθανόν(γιατί δε ξέρεις ακριβή ημερομηνία γέννησης του) είναι 3,5 μηνών,κάτι μη φυσιολογικό και για αυτό ψάχνουμε τι μπορεί να συμβαίνει.

Οι μύκητες που αναφέρεις δεν θα έπρεπε να έχουν και άλλα σημάδια όπως για παράδειγμα ανορεξία, διαφοροποίηση στο χρώμα των κουτσουλιών, το μόνο που βλέπω να διαφοροποιείται στις κουτσουλιές του είναι η ποσότητα τους και όχι η ποιότητα τους.

Ο "ξεχειλωμένος" προλοβός δεν θα είχε κάποια εμφανή χαλάρωση ακόμα και όταν είναι άδειος, το πρωί για παράδειγμα;
Δε σου απαντήσω εγώ σε αυτό, αρμόδιος είναι ο γιατρός που μπορεί να πας. Εγώ την άποψη μου στην είπα παραπάνω, μήπως δε τη διάβασες σωστά;
Αν κατάλαβες, μόνος σου μου ζητάς να κινδυνολογήσω και να πάρω τη δουλειά του επιστήμονα.

Συμπέρασμα δικό μου... Τα πουλάκια σου πιθανόν έχουν πρόβλημα και προτείνω να το ψάξεις... Και εσύ δε θέλεις να το παραδεχτείς για πιστεύεις οτι είμαστε υπερβολικοί.
Εύχομαι τα καλύτερα για τα πουλάκια σου και όλα αυτά που σου είπα να είναι μόνο υπερβολές.
 
Μα δε καταλαβαινω τι θες να πεις με αυτα που εγραψες σε ενα θεμα που μονο συμβουλες σου εδωσαν ολοι!
Τα δικα σου λεγομενα σχολιασα.
Εσυ δε τα εγραψες;τι θες να καταλαβει καποιος οταν μετα απο καποια ποστ με συμβουλες πας και γραφεις αυτα;
Αλλιως ηθελες να τα γραψεις και αλλιως σου βγηκαν; Δε ξερω! Αλλα τα θεωρω ακυρα τα συγκεκριμενα γραφομενα!

Τα δικά μου λεγόμενα είχαν να κάνουν με την προηγούμενη απάντηση που πήρα και δεν ήταν αυθαίρετα, Όπως ήταν δυστυχώς τα δικά σου συμπεράσματα, όπου έσπευσες να υπερασπιστείς ζητήματα που δεν εθίγησαν καν, όπως πιθανόν η προσωπική σου επαγγελματική συνείδηση ή η αγορά του φόρουμ.

Με αφορμή λοιπόν την απάντηση του vagelis76 αναφέρθηκα σε μια γενικότερη εικόνα που όσο και να μη θέλεις να τη δεις υπάρχει. Επισήμανα επίσης ότι δεν είναι ούτε ο χρόνος ούτε ο χώρος για να ανοίξει μια τόσο μεγάλη συζήτηση.

Δε σου απαντήσω εγώ σε αυτό, αρμόδιος είναι ο γιατρός που μπορεί να πας. Εγώ την άποψη μου στην είπα παραπάνω, μήπως δε τη διάβασες σωστά;
Αν κατάλαβες, μόνος σου μου ζητάς να κινδυνολογήσω και να πάρω τη δουλειά του επιστήμονα.

Βαγγέλη δεν σου ζητάω να κινδυνολογήσεις σου ζήτησα να ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ με επιπλέον πληροφορίες ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, αφού λοιπόν μπήκες στη διαδικασία της περιπτωσιολογίας και αναφέρεις 2 πιθανές κατά την άποψη - εμπειρία σου αιτίες του προβλήματος σε ρωτάω, μήπως οι 2 περιπτώσεις που αναφέρεις θα έπρεπε να συνοδεύονται και από επιπλέον συμπτώματα προκειμένου να δικαιολογηθεί η επίσκεψη στον γιατρό οι εξετάσεις που θα ακολουθήσουν και το όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται... Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι θέμα ταλαιπωρίας ή βαρεμάρας αλλά σε ένα ουσιαστικά ασυμπτωματικό πουλί θα πρέπει να μπω στη διαδικασία να το πάω για εξετάσεις και καλά να έχει κάτι και να το προλάβω δεν το συζητώ καθόλου ούτε το κόστος ούτε τίποτα εννοείται, αλλά είναι μια διαδικασία που μπαίνεις έτσι απλά χωρίς δεύτερη σκέψη;

Και απαντάς, ότι σου ζητάω να πάρεις τη δουλειά του επιστήμονα... και ότι έχασες το χρόνο σου.

Στο δικό σου νήμα που είδες τη συνταγογράφηση;
Αν δεις παραπάνω τονισμένα σου γράφω..
πιθανολογώ...
Τίποτα από αυτά δε στο λέω με σιγουριά...

Απλά σου λέω τι πιστεύω. Γιατι ΕΣΥ ρώτησες ανοίγοντας το θέμα αυτό.Αν δεν ήθελες απαντήσεις,την εμπειρία μας γιατί μας έβαλες στη διαδικασία να χάσουμε χρόνο από το απόγευμα-βράδυ μας και να σου γράψουμε;
Επίσης που μπορεί να γίνει ένα πόστ επικίνδυνο όταν σου λέει να επισκεφτείς έναν γιατρό για να αποκλείσεις ή να ανακαλύψεις πιθανή ασθένεια στα πουλιά σου; Ο μόνος "κίνδυνος" που διακρίνω εγω στα λόγια μου φίλε, είναι οτι θα μπει το χέρι σου στη τσέπη και θα πρέπει να πληρώσεις την επίσκεψη και την ίσως αγωγή που θα σου δώσει ο γιατρός.

Με αφορμή αυτή σου την απάντηση, αναφέρθηκα σε μια γενικότερη εικόνα την οποία και εσύ ηθελημένα αγνοείς. Το προσωποποίησες όπως και ο Ζαχαρίας και αισθανθήκατε την ανάγκη να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας - χωρίς να σας έχει κατηγορήσει κανείς για κάτι -

Ο αμελητέος "κίνδυνος" που διακρίνεις φίλε μου για κάποιους άλλους μπορεί και να μην είναι τόσο αμελητέος μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Αν όντως χρειάζεται κάτι το πουλάκι θα το κάνω με όποιο κόστος αλλά δεν έχω την πολυτέλεια να πετάω χρήματα από το παράθυρο.

Τα πουλάκια θα πάνε άμεσα στο γιατρό, μόλις έχω διάγνωση θα ενημερώσω.
 
Τα πουλάκια θα πάνε άμεσα στο γιατρό, μόλις έχω διάγνωση θα ενημερώσω.
Κατ' αρχήν εύχομαι και πιστεύω πως τα πουλάκια σου είναι υγιή και χαίρομαι που θα τα πας σε γιατρό.
Ωστόσο η πολυφαγία είναι σύνηθες σύμπτωμα προβλημάτων υγείας, ένα καμπανάκι ανησυχίας. Όχι συνήθως τόσο ακαριαίας ασθένειας όπως οι μολύνσεις αλλά κυρίως ορμονικής φύσης, όπως ανέφερε ο Ανέστης Φοίβος .
Παρατήρησε λιγάκι, για να ξέρεις να αναφέρεις και στο γιατρό, αν συνοδεύεται και από πολυδιψία.
Έτσι κι αλλιώς, το ιδανικό είναι κάθε νέο πουλί που έρχεται στα χέρια μας, να περνάει από μια αρχική επίσκεψη ρουτίνας στον κτηνίατρο, εφόσον αυτό είναι εφικτό λόγω τόπου διαμονής μας και οικονομικών μας.
Οι συζητήσεις μας και οι συμβουλές μας δεν είναι, δεν πρέπει τουλάχιστον να είναι αυστηρές, εδώ κουβέντα κάνουμε εθελοντικά κι ο καθένας επιλέγει ποιες τους ταιριάζουν κι αποφασίζει μόνος τελικά.
Υπάρχει και ένα παλαιότερο θέμα, που αφορά στον ετήσιο ιατρικό έλεγχο των παπαγάλων μας, που είναι ό,τι το καλύτερο για την σωστή φροντίδα τους
https://community.petbirds.gr/threads/Κάνετε-ετήσιο-check-up-στα-πουλιά-σας.10567/
 
Αναφέρεστε συχνά στο πόσο "κακό" ή "επικίνδυνο" είναι το παίρνει κανείς πουλάκια που είναι ακόμα στην κρέμα και θέλουν τάισμα στο χέρι πλήρως αντιληπτό από μέρους μου αλλά και αρκετά "υποκριτικό" όταν γνωρίζουμε όλοι πως λειτουργεί η αγορά, "συνάδελφοι" σου εκτροφείς, pet shopαδες κλπ
Και βέβαια γνωρίζουμε και είναι υποχρέωσή μας να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα και κυρίως τις επικίνδυνες πρακτικές για τα πουλιά. Όχι μόνο στην περίπτωση σου αλλά σε κάθε περίπτωση, κάθε φορά ξεχωριστά.

Σε παρακαλώ, μην κάνεις το θέμα προσωπικό με κανέναν. Αν θέλεις, άνοιξε ένα καινούργιο για να συζητήσουμε ότι σε απασχολεί. Να μη συνεχιστεί σας παρακαλώ η εκτός θέματος συζήτηση.
 
Την Παρασκευή έχω ραντεβού 10 η ώρα το πρωί (Patricia Gray), η ποσότητα που τρώει έχει μειωθεί στα 8-9 ml / τάισμα αλλά εξακολουθεί και τη ζητάει. Θα ενημερώσω μετά την επίσκεψη.
 
Γυρίσαμε από τη Γιατρό μας από την οποία έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις. (Θα αφήσω review σχετικά.), Ευτυχώς τα νέα είναι καλά.
Τα πουλάκια τα έλεγξε σχολαστικά και τα 2 και πήρε δείγμα από τις κουτσουλιές για μύκητες.

Μύκητες δεν έχουμε ευτυχώς!

Ο Kiss (γκρι) είναι 90 γραμμάρια και ο Angel (κίτρινος) 96 γραμμάρια, χωρίς να δώσει σημασία ιδιαίτερη στους αριθμούς μου είπε ότι ο kiss είναι αδυνατούλης και θα πρέπει να το δούμε ξανά 2 μήνες περίπου για το αν εξελίσσεται το βάρος του σωστά.

Επίσης ο Angel είχε βακτήρια στο στόμα, πράγμα που κατά τη γνώμη της είναι πιθανόν από την υγρασία της κρέμας, στο οποίο θα γίνει επίσης επανέλεγχος σε 2 μήνες.

Στο επίμαχο θέμα τώρα της κρέμας και του απογαλακτισμού του Angel. Δεν την ανησύχησε, από τη στιγμή που δεν υπήρχαν άλλα στοιχεία που να υποδηλώνουν κάποια πάθηση. Συμβαίνει μου είπε και είναι θέμα πουλιού. Μου συνέστησε τα πελετ που συνέστησε και ο vagelis76 και να τους τα βάζω σαν κύρια τροφή μέρα παρά μέρα αντί για σπόρους προκειμένου να τα "αναγκάσω" να τα φάνε, από τη στιγμή που τα δω ότι είναι δεκτικά και τους αρέσουν και τα τρώνε, τότε μπορώ να τα έχω μαζί με σπόρους στο κλουβί τους.

Επίσης μου είπε να μην τους βάζω αυγό! Πράγμα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, παρά μόνο αυγοτροφή αναμεμειγμένη με διάφορα λαχανικά (Καρότο τριμμένο, μπρόκολο, πιπεριές) για να μάθουν να τα τρώνε.

Η άποψη της για το αυγό είναι ότι περισσότερα προβλήματα προκαλεί παρά τα οφέλη που παρέχει στα πουλιά.

Ουσιαστικά και την αυγοτροφή μου είπε να την αφήσω γιατί ο kiss είναι πιο αδύνατος προκειμένου να τρώει και να βάλει βάρος.

Διάρκεια επίσκεψής 1 ώρα και 20 λεπτά, κόστος (μαζί με ένα σακουλάκι πέλετ) 55 ευρώ.

Επίσης πήρε και δείγμα φτερών για τεστ dna κόστος ήταν 15/πουλάκι.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους - ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ - για το ενδιαφέρων σας, και αν με κάποιους "παρεξηγηθήκαμε" από την πλευρά μου ζητάω συγνώμη, πιστεύω να αντιλαμβάνεσθε ότι ένα βασικό ελάττωμα του γραπτού λόγου δυστυχώς είναι τέτοιες παρερμηνείες και μικρο παρεξηγήσεις.
 
Εγω χαιρομαι που ειναι ευχαριστα τα νεα πραγματικα! Ο angel ειναι το μικρο που θελει ακομα κρεμα; τα συγκεκριμενα πελλετ τα δικα μου τρελαινονται να τα τρωνε, μολις τους τα βαλω ορμανε! Εγω τα συνδυαζω με ετοιμη αυγοτροφη και τους τα βαζω σε μπολακι! Κοιτα αυγο θεωρω οτι δε χρειαζεται και συνεχεια, Στην αυγοτροφη ναι να βαζεις αλλα που κ που μπορεις να τυς δινεις κι ετσι σκετο. Δοκιμασε αυτο που σου ειπε μερα παρα μερα με τα πελλετ αν και γνωμη μυ ειναι να μη βγαζεις εντελω τη βασικη τους τροφη, παρολα αυταδοκιμασε το να δεις πως παει. Απλα να βλεπεις οτι τρωνε!
Αφου εκανες και dna μια χαρα για να ξερεις τι σου γινεται. Για τα βακτηρια στο στομα σου συνεντισε κατι; Η απλα σε 2 μηνες θα το ξαναδειτε μηπω εχουν μειωθει;
 
Ναι o Angel είναι το βάσανο με την κρέμα, χαριτολογόντας μου είπε ότι μάλλον είναι αρσενικό ( σσ οι Άντρες είμαστε περισσότερο καιρό μωρά από τα κορίτσια).

Για τα βακτηρια στο στομα σου συνεντισε κατι; Η απλα σε 2 μηνες θα το ξαναδειτε μηπω εχουν μειωθει;

Δεν είναι ανησυχητικό - για την ώρα - θεωρεί ότι είναι από την κρέμα (είχε φάει εχτές το βράδυ) δεν μου έδωσε καμία αγωγή η φάρμακο, σε 2 μήνες το τσεκάρουμε πάλι (λογικά θα έχει κόψει την κρέμα μέχρι τότε...) οπότε θεωρεί ότι δεν θα υπάρχουν, αν παρ ελπίδα βρεθούν και τότε το αντιμετωπίζουμε αναλόγως.
 
Καλά νέα, ωραία νέα. Ελπίζω να λυθούν και όσα μικροπροβληματάκια υπάρχουν ακόμα.
Να πω κι εγώ εδώ πέρα ότι η δρ. Γκρει (αν δεν κάνω λάθος σε αυτήν αναφέρθηκες) μου έχει πει ακριβώς το ίδιο όσον αφορά το αυγό.
Το κόστος επίσκεψης όσο και το δικό μας όταν αγοράσαμε πρώτη φορά κροκέτες. Χωρίς την αγορά αυτή μειώνεται περισσότερο.
 
Εγω χαίρομαι που διαψεύστηκα και τα πουλάκια σου είναι καλά στην υγεία τους και πλέον το ξέρεις με σιγουριά !
Επίσης αποδεικνύεται γι ακόμα μια φορά οτι η παρέα εδώ προσπαθεί για το καλύτερο όλων των φτερωτών μας φίλων και ακομα και με τις "υπερβολές" μας καταφέρνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Για το γραπτό λόγο δε θα το αναλύσω... Πολλές φορές εχω παρεξηγηθεί και το έχω συνηθίσει:):D:)

Να χαίρεσαι τα μικρά σου και να έχετε μια τέλεια ζωή μαζί !
 
Σταμάτησε να ζητάει τελείως;

Φοίβο δεν βάζω και στοίχημα ότι δε θα φάει έστω και λίγο άμα του δώσω για να πω την αλήθεια, αλλά πλέον δεν το κάνει τόσο απαιτητικά όσο πριν, που ακόμα και με σκεπασμένο το κλουβί ζήταγε κρέμα. Είναι πολύ λαίμαργος σε σχέση με τον άλλον που τρώει κυριολεκτικά λίγο από όλα σαν πουλάκι. Οπότε το εκμεταλλεύομαι κατά τη διάρκεια της ημέρας και του δίνω μπρόκολο, σέλινο και αχλάδι που το τρώει σαν τρελός. Αυτό το πουλάκι μου δίνει την αίσθηση ότι θα μπορούσε να τρώει κρέμα για επιδόρπιο για πάντα.
 
Back
Top