Φροντίδα Κοκατίλ και κονούρα στο ίδιο κλουβί

Despina grigo123

PB New Member
Εγγραφή
21 Δεκ 2020
Μηνύματα
191
Πόλη
Περιστέρι
Γεια σας και πάλι αρχικά χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ότι άλλο επιθυμείτε έχω στο ίδιο κλουβί ένα κοκατιλ και μια κονουρα θεωρείται ότι χρειάζεται μεγαλύτερο κλουβί?
[automerge]1608818046[/automerge]
IMG_20201224_155333.webp
[automerge]1608818061[/automerge]
Αυτό είναι το κλουβί ..
 
@Despina grigo123 καλησπέρα και καλές γιορτές! Για ένα κοκατιλ οι ιδανικές διαστάσεις κλουβιου είναι 50.5Χ50.8Χ60.9cm, για μια κονουρα θέλει διαστάσεις κλουβιου 60.9Χ60.9Χ60.9cm. Για εμένα κανεις μια πρόσθεση και βλέπεις τις διαστάσεις. Δεν έχει ξανά τύχει να δω δυο διαφορετικά είδη στο ίδιο κλουβι, αλλά νομίζω πως το καθένα θα θέλει τον χώρο του, μπορεί να είναι στο ίδιο κλουβι αλλά να είναι αρκετά μεγάλο. Έπειτα εξαρτάται από το ποσο συχνά βγαίνουν,για πόσες ώρες κτλ.
 
@Despina grigo123 ναι πιστεύω πως είναι κατάλληλο μόνο για την κονουρα ή μόνο για το κοκατιλ. Κοιτα και εμένα ο δικός μου έχει κλουβι 90x63 μπαίνει μόνο για ύπνο μέσα (καλά εμείς έχουμε και την ουρά😂) αλλά μπορεί να λείψω ας πούμε 2-3 ώρες το πρωί! Ή έτυχε να πρέπει να χειρουργηθώ και δεν έβγαινε όλη μέρα έξω επειδή δεν μπορούσε η μαμα μου να κάθεται όλη μέρα εκεί για να είναι το μικρό έξω.
 
Καλησπέρα, θεωρητικά ναι, οι προτεινόμενες διαστάσεις έχουν κυρίως να κάνουν με το μέγεθος των πουλιών, να μπορούν να κινηθούν άνετα στο χώρο, να ανοίγουν τα φτερά τους χωρίς να τραυματίζονται, να μη σπάνε οι ουρές τους κλπ.

Αν τις περισσότερες ώρες τις ημέρας είναι έξω τότε δε νομίζω να είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξεις κλουβί.
Στη πορεία το βλέπεις, είναι και θέμα χώρου και κόστους... Διαφορετικά όλοι νομίζω θα είχαμε δωμάτια κλούβες :)

Τα έχεις δει να τσακώνονται; Το βράδυ για τη θέση ύπνου για παράδειγμα ; Εγώ όταν πήρα το 3ο κοκατιλακι, και πήγα να το βάλω μαζί με τους άλλους 2 ενώ χώρος υπήρχε , το κλουβί είναι μεγάλο, το βράδυ είχαμε μανούρα, οι θέσεις ύπνου ήταν πιασμένες. Τα χώρισα και ησύχασαν και αυτά και εγώ.
 
@christina07 να σας ζήσει ρικνετ έχετε ..? Ναι και εγώ όσο μπορώ τα αφήνω έξω από το κλουβί δν θέλω να τα περιορίζω..
[automerge]1608820812[/automerge]
@Chrisad η αλήθεια είναι ότι έχω και άλλο ένα κλουβί που είχα μόνο του το κοκατιλ αλλά όταν πείρα την κονουρα ρώτησα τον εκτροφέα αν μπορώ να τα βάλω μαζί για παρέα και μου είπε τώρα που είναι κα τα δύο μικρά μπορείς επειδή από τον ίδιο είχα πάρει και το κοκατιλ αν δω ότι τσακώνονται στην πορεία θα τους χωρίσω και εγώ τώρα η αλήθεια είναι ότι με έπιασε στην περίοδο της καραντίνας η αγορά της κονουρας οπότε δν ξέρω πως θα είναι άμα τους έχω 8 ώρες στο ίδιο κλουβί τι θα γίνει 😂
 
@Despina grigo123 ναι ρικνεκ είναι! Συμφωνω πως δεν επείγει η αγορά νέου κλουβιου, προς το παρόν είναι ενταξει απλά στο μέλλον θα ήταν καλύτερο να αγοράσεις ένα μεγαλύτερο!
 
Η αλήθεια είναι πως δεν συνιστάται να βάζουμε δύο διαφορετικά είδη στο ίδιο κλουβί. Αν πάλι μιλάμε για πουλια΄ίδιου μεγέθους που τα έχουν βρει άψογα μεταξύ τους κι έχουν και παρόμιες διατροφικές απαιτήσεις δεν βλέπω το λόγο γιατί να τα χωρίσεις. Απο άποψη χώρου αυτο το κλουβί δεν δείχνει πολύ άνετο για δύο πουλιά. Ένα μεγαλύτερο με καταλληλότερα ξύλα για πατήθρες θα ήταν ίσως μια σωστότερη λύση. Μια καλή ιδέα για 2 πουλιά στο μέγεθος κοκατίλ https://community.petbirds.gr/threads/Το-καινούριο-κλουβί-των-κοκατίλ-μου.35025/
 
Το θεμα κλουβιού είναι συνάρτηση χρημάτων και χώρου! Αν έχεις και τα δύο τότε προχωράς, αν και όσο μεγαλώνει το κλουβι τόσο μεγαλώνουν και τα διακενα στα κάγκελα
Παντως σε πρώτη φάση δεν το βλέπω μικρό το κλουβι, εφόσον τα πάνε καλά! Αν δεν τα πάνε θα χρειαστεί να τα χωρίσεις!
[automerge]1608829686[/automerge]
Οκ το κλουβι που είπε ο Ανέστης μια χαρά είναι, αλλα και 170€! Οπότε πάμε στην πρώτη παράγραφο που έγραψα
 
Υπάρχουν κλουβιά σε αυτό το μέγεθος με μικρό διάκενο.

Θεωρώ ότι το κλουβί πρέπει να είναι συνάρτηση άνεσης, ασφάλειας και ποιότητας για το πτηνό.
 
@christina07 ναι θα ήθελα αλλά έχω και ένα μικρό πρόβλημα χώρου βέβαια προσπαθώ να το φτιάξω έχω είδη αγοράσει μια κλούβα επειδή περιμένω ένα African grey οπότε στο μεγαλύτερο κλουβί και για αυτά τα δύο μπορεί να δυσκολέψει το καλό είναι ότι προς το παρόν περνάνε πολύ χρόνο έξω από το κλουβί οπότε δν είναι εγκλωβισμένα .. τώρα στην πορεία θα δείξει...
[automerge]1608847546[/automerge]
@Φοίβος είναι ακριβώς στο ίδιο μέγεθος η κονουρα που έχω με το κοκατιλ δν είναι ότι τα πάνε τέλεια ούτε όμως και ότι σκοτώνονται έχουν χωρίσει τα πάντα μέσα στο κλουβί η αλήθεια είναι.. ο καθένας έχει τα δικά του αν πάει πχ το κοκατιλ και φάει τροφή από το μπολ της κονουρας πιου το θεωρεί αυτό δικός της τότε τσακώνονται αλλά η κονουρα δν τον δαγκώνει σκιβει το κεφάλι αυτό μου έχει κάνει εντύπωση μια φορά μόνο είχε γίνει...η κονουρα δν μπορεί χωρίς το κοκατιλ τώρα με το θέμα του κλουβιου έχετε δίκιο απλά μόλις αγόρασα μια κλούβα γτ περιμένω ένα African grey ...αν δω ότι τα πράγματα δυσκολεύουν αναμεταξύ τους η θα τους χωρίσω η θα του αλλάξω κλουβί ...το σκέφτομαι για καινούργιο κλουβί..
[automerge]1608847623[/automerge]
@Helena5 έχετε απόλυτο δίκιο το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τους το αλλάξω..
[automerge]1608847677[/automerge]
@takis1964 ναι προς το παρών τα πάνε καλά στην πορεία μπορεί να τους πάρω μεγαλύτερο για να έχουν περισσότερη άνεση
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο θέμα έχω μια κονουρα και ένα κοκατιλ τα είχα στο ίδιο κλουβί αλλά τα χώρισα τελικά έβαλα το κοκατιλ σε ένα κλουβί που είχα παλιό αλλά σκεφτόμουν να πάρω ένα κλουβί που είναι χωρισμένο στην μέση και για γλυτώσω χώρο εσείς τι λέτε θεωρείται ότι είναι σωστό και αν ναι πιο να επιλέξω να αγοράσω ...?
 
Δέσποινα μέχρι να σου απαντήσουν πιο έμπειρα μέλη, θα σου πω ότι προφανώς είναι καλύτερα να είναι το κάθε πουλί στο κλουβί του και αυτό να είναι όσο πιο ευρύχωρο γίνεται.
 
σε ένα κλουβί που είχα παλιό
Θες να μας δειξεις μια φωτογραφια απο την κατασταση του κλουβιου;

Επισης θελω να σου πω την γνωμη μου πανω σε καποιο θεμα.Ειχα δει οτι προκειται να παρεις ζακο πιστευω να ξερεις οτι ειναι ενας παπαγαλος που θελει πολυ φροντιδα γιατι παρουσιαζουν προβλημα απο τυχον αμελεια.Η γνωμη μου θα ηταν να διασφαλισεις την καλυτερη ζωη τον ηδη υπαρχον πτηνων για την καλυτερευση της ζωης τους και επειτα να βαλεις νεο μελος.
Καλη συνεχεια 😁
 
@giannisvlg όσο αφορά το ζακο ναι το γνωρίζω ..η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο παπαγάλο τον ήθελα χρόνια αλλά δν ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο..αυτό είναι το κλουβί ήταν το παλιό του κλουβί εκεί το είχα βέβαια θα πάω σε πετ σοπ να του πάρω παιχνιδάκια απλά θεωρώ ότι χρειάζεται μεγαλύτερο κλουβί. Για αυτό τον λόγο και έκανα την ερώτηση την αρχική..
[automerge]1609001547[/automerge]
@giannisvlg αυτό το κλουβί είχα πάρει για το κοκατιλ αλλά μετά προέκυψε και η αγορά της κονουρας ο εκτροφέας μου είχε πει να τα βάλω μαζί ...δν είναι ότι τα πάνε άσχημα αλλά υπάρχουν και μερικές φορές που τσακώνονται απλά εγώ τα χώρισα για να Μν υπάρξει κάποιος τραυματισμός..
[automerge]1609001616[/automerge]
@ianos σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμβουλή σου 😁
[automerge]1609001710[/automerge]
Και όσο αφορά το ζακο θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις...
 

Συνημμένα

  • IMG_20201226_184451_557.webp
    IMG_20201226_184451_557.webp
    151,5 KB · Προβολές: 13
  • IMG_20201226_184945_615.webp
    IMG_20201226_184945_615.webp
    154,7 KB · Προβολές: 13
Τελευταία επεξεργασία:
@giannisvlg ναι το μεγάλο κλουβί είναι για το ζακο .. θεωρείς για το κοκατιλ να πάρω μεγαλύτερο κλουβί η αυτό καλό είναι ?

IMG_20201226_185807_276.jpg
[automerge]1609001943[/automerge]
Έκανα καλή επιλογή ..?
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@giannisvlg ναι θα μπορούσα να διαθέσω η αλήθεια είναι ότι δν μου πέρασε στο μυαλό για τέτοιο είδος κλουβιου έλεγα να αγοράσω λίγο πιο μικρό από αυτό που έχω στην κονουρα ...πολύ ωραία σε ευχαριστώ πάρα πολύ
 
@Despina grigo123 Ωραια λοιπον οσο πιο πολυ μηκος τοσο το καλυτερο! Μονο μια μικρη παρατηρησουλα οταν ερθει ο ζακο εκει που ειναι η τηλεοραση και εχει καλωδια προσοχη θα τα φαει ολα συγκεντρωσε τα με καποιο τροπο!
 
Back
Top