Ασθένειες Κοκατίλ φτερνίζεται σποράκια

RafaelK2017

PB New Member
Εγγραφή
2 Οκτ 2017
Μηνύματα
14
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά πριν απο λίγη ωρα το κοκατιλ μου τιναξε τα φτερά του φτερνιστηκε και έπειτα γέμισαν γύρω γύρω σπορακια τα οποία σαν να τα έβγαλε απο μέσα του κάπως.. Έμοιαζε περισσότερο με μεγαλο φτερνισμα με ταρακουνημα.. Και το εκανε 2 φορες κιόλας.. Και ανησυχω μήπως υπάρχει πρόβλημα... Τι έγινε μπορείς κάποιος να με βοηθήσει
Ευχαριστώ πολύ
 
Τώρα συμπεριφέρεται φυσιολογικά και ευτυχώς δεν το ξανά έκανε... Και ναι μιλάω για εμετο... Νομιζω ..ήτανε σαν φτερνισμα μόνο που εφτυνε σπόρια.. Δεν ξέρω απο που τα έβγαλε αλλα ανησυχησα αρκετά.. Έτσι όπως φτερνιζοτανε τινάχτηκε κιόλας ( όπως κάνουνε συνήθως στο πτέρωμα τους ) και επειτε βρήκαν κάποια σπορακια... Παιδιά αυτά γνωρίζω δεν είμαι και έμπειρος για να μπορω να το ανά λύσω πιο πολύ.. Τι συμβαίνει; Είναι ή πρώτη φορά που κανει κάτι τέτοιο επίσης...
 
Ποσο καιρο το εχεις;. Αυτα τα κανει και ο δικος μου (μπαντζι) μετα ομως απο επισκεψη στοον κτηνιατρο και συμβουλες εδω στο φορουμ καταληξαμε πως ειναι τα "ψυχολογικα του" που θελει να ζευγαρωσει και με βλεπει σαν ταιρι και ειναι αγαρμπος στο "ταισμα".
 
Πολλές φορές... όλα τα ζώα είτε από υπερκατανάλωση τροφής (το ένστικτο τα οδηγεί να φάνε πολύ περισσότερη τροφή) είτε από πολλούς άλλους λόγους αποβάλουν την ποσότητα τροφής που πρόσφατα έφαγαν.
Αυτό σα γεγονός αν γίνει για μια μόνο φορά... Δεν αποτελεί ιδιαίτερη πηγή ανησυχίας.
Αν όμως συνεχίζεται ή είναι τακτική η παρουσία του απαιτείται διερεύνηση και κυρίως προσοχή από μας.
 
Αν έχει καλή διάθεση τότε το έκανε για να σε ταΐσει, αλλιώς έχει πρόβλημα...
Πάρε ένα καρβουνακι καλού κακού και βάλτο σε ένα μπολάκι μόνιμα..images.webp
ΥΓ:τέτοιες ώρες πρέπει να κοιμούνται τα πουλάκια... Με το που νυχτώνει δηλ... καλή συνέχεια :)
 
Σας ευχαριστώ πολύ ολους παιδιά για της συμβουλες... Θα ενημερωσω σε περιπτωση που ξαναγίνει κάτι τέτοιο (ελπίζω να μην χρειαστεί)... Με καθησυχασατε, είχα πραγματικα αγχωθει με το συμβάν...🙂
 
Παιδιά δυστυχώς σήμερα το κοκατιλ μου ξανα φτερνιστηκε σπορακια(σαν εμμετο)
Το είχε ξανακάνει πριν απο 4 μέρες περίπου...
Ευτυχώς όμως σήμερα υποπτεύθηκα πως ίσως φταίνε κάτι όστρακα που βάζω την τελευταια εβδομαδα στην τροφή του...ίσως φταίει αυτό..
Τρώει καλά ( και αρκετά μάλιστα), κοιμάται καλά, έχει ενέργεια κλπ
Τι τρέχει βρε παιδιά έχω μπερδευτεί; Να το αγνοησω ή όχι;
Ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Διάφορα συμπληρώματα κλπ ποτέ δεν τα βάζουμε μέσα στην τροφή, αλλά ξεχωριστά σε ένα μπολάκι...
Το πουλάκι σου η ανεβάζει τροφή για να σε ταΐσει, αλλα μπορεί να έχει πάθει και κάτι γι αυτό σου είχα πει να πάρεις κάρβουνακι... Είναι άκρως απαραίτητο γιατί δαγκώνουν τα πάντα και μπορούν να πάθουν οτιδήποτε.. Είτε απο το κλουβί... Είτε από τα παιχνίδια κλπ κλπ...
Πάρε κάρβουνακι.. Ένα ευρώ έχει... Βάλτο σε ένα μπολάκι και άστο λίγες μέρες να φάει... Αν συνεχίσει και κάνει εμετό τότε πρέπει κατά τη γνώμη μου να το πας σε έναν γιατρό..
 
... Και βγάλε τα όστρακα για ένα διάστημα τουλάχιστον μίας εβδομάδας
 
Παιδιά πήρα το καρβουνακι της LoLo pets.
Να βαλω λίγο στην βιταμίνη ή μονο του σε ξεχωριστό μπολακι;
 
Ευχαριστώ... Ποσο να βάλω περίπου; Γιατί νομιζω θέλει περιορισμένη χρηση...
Και θα το βοηθήσει όντως το καρβουνακι;
Ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Θα βάλεις λίγο. Μπορείς να το έχεις μόνιμα στο κλουβί και απλά να το αλλάζεις από καιρό εις καιρό. Αν το πουλάκι πάρει φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής, τότε θα αφαιρείς το καρβουνάκι ώστε να μην τα απορροφήσει το ίδιο καθώς θα καταναλώνεται και έπειτα αποβληθούν. Γενικά το πουλάκι θα τρώει όταν και όσο χρειάζεται.
 
Ευτυχώς όμως σήμερα υποπτεύθηκα πως ίσως φταίνε κάτι όστρακα που βάζω την τελευταια εβδομαδα στην τροφή του...ίσως φταίει αυτό..
Ναι σωστά αλλά δεν είναι τόσο απλό.
Αν θέλεις να μας πείς απο πότε έχεις το πτηνό και πόσων χρόνων είναι. Πόσο καιρό βάζεις τα όστρακα μαζί με την τροφή;Είναι ψιλή άμμος;
Δίνεις πράσινα λαχανικά πχ μπρόκολο; Τι βιταμίνες είναι αυτές που ανέφερες;
Βγάζει καμιά φορά βλέννα απο τα ρουθούνια;Έχεις παρατηρήσει να λερώνεται αφύσικα απο τις τροφές στην περιοχή;
Αν δείς προσεκτικά μέσα στα ρουθούνια,υπάρχει πουθενά καμία μάζα;

Τα ρωτώ αυτά διότι αν βάλεις στην σειρά φτέρνισμα, σκόνη,υποβιταμίνωση Α, με ευκολία κάποιος μπορεί να σκεφτεί ρινίτιδα και κάποια επακόλουθά της. Τα οποία είναι και συχνά σε παπαγάλους.
 
Λοιπον το εχω μισο χρονο περιπου αλλά δυστυχώς δεν ξέρω την ηλικία.. Το μονο που ξέρω είναι πως είναι θηλυκό.
Επίσης δεν παρατήρησα βλέννα ή τίποτα στα ρουθούνια του... Είναι όλα καλά
Ή συμπεριφορα της είναι μια χαρά και τρώει τέλεια.
Βίταμινη εννοώ την αυγό τροφή δεν το είχα αναφέρει προηγουμένως
Τώρα όσο αφορα το κάρβουνακι το αναμιξα με λίγη αυγό τροφή και ελάχιστα όστρακα τα οποία νομιζω είναι σαν grit κάτι τέτοιο ( όχι σκόνη). Έβαλα μια μικρή ποσότητα 8-9 κομματάκια κάρβουνου, δεν τα πολύ πλησιάζει αλλά που και που του τα δίνω με το χερι μου γιατι νομιζω πως πρεπει να τρώει ενα τουλαχιστον.
Φρούτα και λαχανικά δεν τρώει παιδιά διότι αντιμετωπιζω το εξης πρόβλημα:
Όταν του προσφέρω κάποιο φρούτο ή λαχανικό ( κομμένο σε μικρά ή μεγάλα κομματια κλπ) το αποφεύγει λες και φοβάται.. Ουτε καν το κοιτάει που λέμε. Δεν ξέρω πως να το κάνω να καταλάβει πως πρεπει να τα φαει.
Αυτά αν ξέχασα να απαντήσω σε κάποιο ερώτημα πείτε μου να ξέρω
Σημερα το πουλάκι είναι μια χαρά δεν έκανε εμετό. ( τουλαχιστον όχι ακόμα) :)
 
Βλέπω σαν αιτία του προβλήματός σου την ελλειπή διατροφή. Πρέπει να επιμείνεις, οι παπαγάλοι ειδικά, δεν τρέφονται μόνο με σπόρια, οι υποτιβαμινώσεις σε αυτούς είναι πολύ συχνές. Τα παιδιά που ασχολούνται με παπαγάλους θα σου πουν και την άποψή τους για τα πέλετς, διαφορετικά φρούτα και λαχανικά είναι μονόδρομος.
Η πρότασή μου είναι πως αν το ξαναδείς να φτερνίζεται να πας σε γιατρό.
Η ρινίτιδα έχει πολλές επιπλοκές και δεν είναι εύκολη, ειδικά η χρόνια εξέλιξή της. Πρώτη αιτία μπαίνει η αβιταμίνωση Α και μετά οι παθογόνοι.
Δεν μας βάζεις μια γενική φωτογραφία του πτηνού;
 
Έχω τις επιφυλάξεις μου που εξακολουθείς να της δίνεις έστω και λίγο, όστρακα. Σου προτείνω ξανά να τα αφαιρέσεις πλήρως από την τροφή της για ένα διάστημα ικανό ώστε να δεις κατά πόσο ευθύνονται αυτά.
 
Τώρα όσο αφορα το κάρβουνακι το αναμιξα με λίγη αυγό τροφή και ελάχιστα όστρακα τα οποία νομιζω είναι σαν grit κάτι τέτοιο ( όχι σκόνη).
Οχι.. Το καρβουνακι θα το βαζεις μονο του σε ενα μπολακι... Εγω βαζω μια κουταλιά του γλυκού...
Και να προτιμας τα μινεραλ καλυτερα...
Ασε το πουλακι να φαει μονο σπορια για λιγες μερες οπως ειπε και ο Γιάννης και υστερα βλεπουμε...
Όσο για το που φοβάται τα φρουτα και τα λαχανικα ειναι λογικο γτ δεν τα εχει ξανα δει...
Την αρχη θα την κανει με μια φρέσκια ριγανη, με μαιντανο, ανηθο κλπ..
Αυτα τους ειναι πιο οικια και γι αυτο δεν τα φοβουνται... Αν κανει την αρχη με διάφορα χορταρικα σιγα σιγα θα μαθει να τρωει απο όλα.. Αν οχι... Τα περισσότερα εστω, αρκει να υπαρχει υπομονη...
 
Back
Top