Γενικά Κοκατιλ σε σκουριασμενο κλουβί

iakovos

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουν 2008
Μηνύματα
34
Πόλη
Αθήνα
Προχθές που ήμουν στο χωριό μου, μέσα σε ένα σπίτι είδα ένα αρσενικό κοκατιλ μέσα σε ένα ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ κλουβί...
Πρόσεξα οτι τα φτερά του ήταν "κατζαριασμένα".
Η τροφή του ήταν γεμάτι "ακαθαρσίες", το νερό του δεν ξέρω...
Ο πάτος του κλουβιού είχε μια εγημερίδα που ήταν σαν να μην την είχαν αλλάξει ποτέ! Εκείνη τη στηγμή ήρθε ένας παπούς και μου φώναζε επειδή το έβγαζα φωτογραφίες... Εγώ αφου είχα διαβάσει το ΘΕΜΑ "Παπαγάλος σε βενζινάδικο", του εξίγισα οτι πρέπει να αλλάζει σιχνά το παπαγάλο γιατι θα πέθενε, εκέινος μου απάντησε "παπαγάλος είναι, δε παθένει τίποτα..."
Τουλάχιστον έβαλε ένα κομάτι χαρτόνι πάνω απο το κλουβί, για τον ήλιο και του έβαλε άλλη εφιμερίδα και τροφή.
ααα... Ξέχασα να σας πω... μου είπε οτι τον έχει 3 χρώνια.
 

Συνημμένα

  • DSC00286.webp
    DSC00286.webp
    80,3 KB · Προβολές: 130
  • DSC00287.webp
    DSC00287.webp
    79,5 KB · Προβολές: 106
  • DSC00289.webp
    DSC00289.webp
    39,3 KB · Προβολές: 97
Τουλάχιστον έβαλε χαρτόνι να μην τον χτυπάει ο ήλιος! Τι να πω... υπάρχουν άνθρωποι που δεν νοιάζονται και πολύ...
 
Αφου δεν τους νοίαζει τι τα παίρνουν και τα στερούν απο ανθρώπους που μπορούν να τα κάνουν ευτυχισμένα...
 
λαθος ζωο ηταν πισω απο τα καγκελα μου φαινεται...
καμμια φορα η ανοησια μας (για να μην πω αλλη λεξη και με κυνηγησει ο σταυρος) δεν εχει ορια. απορω πως αναλαμβανουν την ευθυνη και υιοθετουν καποιο ζωο. Θα επρεπε καποια στιγμη τα πετ σοπ να κανουν καποια τεστ ικανοτητας η υπευθυνοτητας σε ολους τους υποψηφιους αγοραστες κατοικιδιων!
 
Ναι είχε, δεν ξέρω όμως πως λέγονται... 3 είχε, το ένα πάνο στο άλλο(αλλα αυτά τα φρόντιζε πολύ... ΜΑΛΛΟΝ..., γιατι είχαν τροφή, νερό καθαρό). Τα 2 κάτω ήταν καστανόμαυρα με κοκκινοπό ράμφος και 1 καναρίνη πάνω τους.
Πρέπει να είχε και άλλα γιατι σε μια γωνία της αυλής ήταν 1 μεγάλο κλουβί (μαλλον απο κουνέλι) και μέσα του 4-5 μικράκλουβάκια, σαν και αυτά τα 3 που έχει μαζί...
 
Είναι πραγματικά λυπηρό να φέρονται με αυτόν τον τρόπο στα ζώα. Και έγω πριν λίγες μέρες έξω από ένα συνοικιακό μαγαζί (όχι pet shop) είδα ένα ring neck μέσα σε ένα κλουβάκι για καναρίνι που δεν μπορούσε καν να κουνηθεί! Απ' τη στιγμή που αποφασίζουμε να κρατήσουμε αυτά τα ζώα σε εχμαλωσία θα πρέπει να τους παρέχουμε όσο το δυνατό περισσότερο χώρο μπορούμε και την ανάλογη καθαριότητα και φροντίδα, αλλά έχουμε καταντήσει να σκεφτόμαστε εγωιστικά και δεν υπολογίζουμε τίποτα προκειμένου να είμαστε εμείς ικανοποιημένοι...

Φιλικά Άκης.
 
είναι πραγματικά κρίμα γιατί οι παπαγάλοι είναι υπερευαίσθητα ζωάκια και σε θέμα ψυχολογικό και σωματικό και απαιτούν μεγάλη φροντίδα.
 
Back
Top