Ασθένειες Κοκκίδια στα πιγκουινάκια παρά την 15ήμερη χρήση του Baycox 2,5%

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Καλημέρα παιδιά... Μετά από τόσα χρόνια που ήθελα πιγκουινάκια επιτέλους απέκτησα ενα ζευγαράκι χάρη σε ένα μέλος... Η χαρά μου δεν κράτησε πολύ αφού από την πρώτη κιόλας μέρα συνειδητοποίησα οτι κάτι δεν πήγαινε καλά με το θηλυκό... Οι κουτσουλιές φαίνονται φυσιολογικές, το πουλάκι όμως είναι υπερβολικά ήσυχο, σχεδόν ξαπλώνει πάνω στις πατήθρες και κουνάει την ουρά του πάνω - κάτω.. όχι με πολύ ένταση αλλά το κάνει συνέχεια.. Περίμενα να περάσει μια εβδομάδα για να προσαρμοστεί και να το παρατηρήσω... η κατάσταση είναι η ίδια.. Δεν έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα.. Τι μπορεί να έχει; Πώς μπορώ να το βοηθήσω;
Ευχαριστώ..
 
Καλημέρα, να πούμε τι έχει το πουλάκι είναι ανέφικτο.
Δες εδώ Αναγνώριση ασθενειών των πουλιών , μπορεί να οφείλεται από προχωρημένα ακάρεα, κρύωμα, πρόβλημα στην κοιλιά και πολλά άλλα.
Το ιδανικό να το πας σε γιατρό.
Αν αυτό δεν γίνεται, εμείς το μόνο που μπορούμε να προτείνουμε είναι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις.
Προσωπικά θα έδινα σε πρώτη φάση μηλόξυδο στο νερό, δυο τρεις μέρες σκορδόνερο και για 10 και περισσότερες μέρες το τσάι των τριών βοτάνων.
Επίσης αν έχεις ή να βρεις χλωρή ρίγανη να του προσφέρεις και συσκευασμένους σπόρους. Οι χύμα ιδίως τώρα το καλοκαίρι είναι βόμβα ασθενειών.
Προσπάθησε να παρατηρήσεις αν έχει και κάποιο άλλο σύμπτωμα και ενημέρωσέ μας.
Περαστικά !
 
Κοίταξε την κοιλίτσα του. Για να κάθεται έτσι το πιθανότερο πονάει κάπου στην κοιλιακή χώρα.. Οι κουτσουλιές του πώς είναι; Η συμπεριφορά του; Τρώει; Πίνει; Αυτό που περιγράφεις με το κούνημα της ουράς παραπέμπει σε αναπνευστικό. Πιάστη και άκου αν κάνει κάποιο θόρυβο όταν αναπνέει...

Αν μπορείς ανέβασε φώτο με την κοιλιά, το στέρνο και τις κουτσουλιές του. Και χώρισε το ζευγάρι! Μόνο του το θηλυκό και σε διαφορετικό κλουβί το αρσενικό.
 
Έχει κάποιο πρήξιμο στην κοιλιά αλλά η κυρία που μου τα έδωσε μου είπε οτι οφείλεται σε θεραπεία που είχε κάνει το πουλάκι παλιοτερα και οτι το πρήξιμο το έχει μόνιμα και είναι μια χαρά.. αναπνευστικό πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει.. Οι κουτσουλιές φαίνονται να είναι καλές.. συσκευασμένη τροφή δίνω πάντοτε σε όλα τα πουλάκια μου, αλλά αυτά τα έχω μόνο λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα.. Ξέρετε κανέναν πτηνίατρο στη θεσ/νίκη;

Και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό... υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν κάτι και τα υπόλοιπα πουλάκια μου; βρίσκονται στον ίδιο χώρο αλλά σε αρκετή απόσταση.. είναι σαλοκουζίνα, ενιαίος ο χώρος αλλά τα πιγουινάκια βρίσκονται στην άλλη άκρη του χώρου για την περίοδο της καραντίνας..
ευχαριστώ για τη βοήθειά σας..
 
Με αυτά τα στοιχεία που μας λες δεν μπορούμε να σου πούμε τίποτα για το αν έχουν κάτι ή όχι.. Ανέβασε φωτογραφίες..

Όσο για τον κτηνίατρο εδώ θα βρεις πτηνιατρους: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα πας σε έναν πτηνίατρο! :)
 
Καλό θα ήταν πριν πας σε γιατρό να σου πει η κυρία που τα πήρες τι είδους ασθένεια είχε που παρέμεινε το πρήξιμο στην κοιλιά και τι είδους θεραπεία πήρε το πουλάκι.
Περαστικά.
 
Καλημέρα παιδιά.. Εχθές πήγαμε στο γιατρό.. Τι να πω! Χρόνια κοκκιδίωση.. Το πρήξιμο είναι κήλη που προήλθε από τα κοκκίδια. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επανέλθει, η κήλη σίγουρα δεν μπορεί.. Και σαν συμπλήρωμα ποδάγρα, που όμως αυτή τη στιγμή και σε σχέση με τα υπόλοιπα δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα.. Πραγματικά στενοχωρήθηκα πολύ! Πριν πάω στον γιατρό ήμουν πεπεισμένη οτι τίποτα δεν έγινε εσκεμμένα και οτι τα πουλάκια ίσως να ήταν λίγο αδιάθετα και η κατάσταση τους να επιδεινώθηκε από το ταξίδι.. Αυτό όμως που με στενοχώρησε περισσότερο ήταν οτι η κυρία που μου τα έδωσε αμέσως μόλις άνοιξα το θέμα αυτό μου έστειλε προσωπικό μήνυμα να μου πει οτι τα πουλάκια είναι μια χαρά και λόγω πτερόροιας δεν είναι ζωηρά και οτι θα έπρεπε να χαίρομαι που επιτέλους τα έχω και να μου στείλει πίσω τα χρήματά μου και εγώ να στείλω πίσω τα πουλάκια.. Πραγματικά λυπάμαι! Έχω πολλά χρόνια πουλιά για να είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι πότε είναι άρρωστα και πότε όχι και δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω παθητικά να πεθάνουν για να μην ανοίξω το θέμα και πειραχτεί η πρώην κάτοχός τους.. Εγώ δεν έριξα ευθύνες σε κανέναν, απλά ζήτησα βοήθεια.. Σε καμία περίπτωση δεν θα έδιωχνα από κοντά μου κανένα ζώο επειδή έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και πόσο μάλλον να αναγκάσω αυτά τα πουλάκια να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι στην κατάσταση που βρίσκονται..
Στην επόμενη εξέτασή τους θα πάω στον γιατρό και δείγμα κοπράνων από τα υπόλοιπα πουλάκια μου ελπίζοντας πως δεν έχουν προσβληθεί και αυτά..
Ζητώ συγνώμη για τα πολλά λόγια που έγραψα ήθελα όμως να μοιραστώ μαζί σας την ανησυχία και την απογοήτευσή μου.. Εύχομαι και ελπίζω όλα να πάνε καλά και υπόσχομαι δημόσια στον εαυτό μου και στους μικρούς φίλους μου οτι δεν θα ξαναφέρω ποτέ ξανα καινούριο πουλάκι στο σπίτι θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους!
Σας ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθειά σας..
 
Ζητώ συγνώμη για τα πολλά λόγια που έγραψα ήθελα όμως να μοιραστώ μαζί σας την ανησυχία και την απογοήτευσή μου...
Ζωή, δεν έχεις κανένα λόγο να ζητάς συγνώμη. Εμείς σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου. Μακάρι να το κάνανε όλοι.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το πουλάκι.
 
Μακάρι να πάνε καλά όλα με τα πουλάκια σου Ζωή και μπράβο που τα φρόντισες τόσο!
Δεν κατάλαβα, από μέλος μας τα αγόρασες και σου έκανε παρατήρηση που άνοιξες θέμα και ρώτησες;
Μπορείς να το διευκρινίσεις αυτό; Για δύο λόγους πρώτον μάλλον γνώριζε την προϋπάρχουσα ασθένεια και δεύτερον όχι να χρησιμοποιεί το φόρουμ για να διοχετεύει πουλιά και να εμποδίζει τα μέλη να ποστάρουν.
Δεν πάει το μυαλό μου ποια κυρία είναι αλλά δεν μου αρέσει καθόλου το περιστατικό.
Σε παρακαλώ να μας πεις και το ονόμά της.
Αν δεν κατάλαβα καλά, ζητώ συγγνώμη.
 
Nαι από μέλος... Δεν ήθελα από pet shop για να αποφύγω τις ασθένειες! Δεν μου έκανε παρατήρηση απλά αμέσως μόλις άνοιξα το θέμα έσπευσε να μου πει οτι τα πουλάκια είναι μια χαρά και οτι λόγω πτερόροιας είναι έτσι και να τα στείλω πίσω.. Η αλήθεια είναι οτι δεν θέλω να πω όνομα, εάν θέλει ας το πει η ίδια.. Εγώ δεν θέλω να κάνω κακό εκούσια ή ακούσια σε κανέναν και σε μεγάλο βαθμό πίστευα οτι όλα έγιναν τυχαία αλλά το τελευταίο μήνυμα με απογο'ητευσε πολύ.. Το μόνο που με απασχολεί είναι να γίνουν καλά τα πουλάκια, γιατί το θηλυκό κινδυνεύει. Ανα πάσα στιγμή μου είπε ο γιατρός οτι μπορεί το έντερο που έχει ανοίξει το κάτω στρώμα της κοιλιάς και πεταχτεί έξω μπορεί να γυρίσει.. Και αν γίνει αυτό το πουλάκι θα πεθάνει..
 
Όπως θέλεις, ελπίζω να μην "την πατήσει" και άλλος στο μέλλον και εύχομαι περαστικά στο δικό σου.
 
Το πιο σωστο ειναι να μην πουλαμε αρρωστα πουλακια.. Πρωτα κανουμε τα παντα να γινουν καλα και μετα αν θελουμε τα πουλαμε.. Αν πραγματικα αγαπας τα ζωα θες το καλυτερο γι αυτα και δεν ψαχνεις "ευκολο θυμα" για να του τα "φορτωσεις".. Δεν ξερω την κοπελα και δεν μιλαω συγκεκριμενα για αυτη.
 
Μετά από θεραπεία 15 ημερών τα κοκκίδια επιμένουν... Έχουν σωθεί ποτέ πουλάκια σας από κοκκίδια;
Εγώ δεν περιμένω και πολλά.. Η κατάστασή τους παραήταν προχωρημένη.. Άλλωστε αρκετά χρόνια πριν πέρασα το ίδιο με ζεμπράκι και δεν σώθηκε..
 
Τι θεραπεία έκανες επί 15ήμερο για τα κοκκίδια Ζωή; Και τι συμπτώματα έχεις που επιμένουν;
 
Baycox.. Εχθές κάναμε πάλι εξέταση κοπράνων και έδειξε οτι έχουν ακόμη... Λιγότερα βέβαια αλλά εξακολουθούν να έχουν!
Έπρεπε να κάνω κάποια άλλη θεραπεία;
 
Μπορείς να μας πεις ακριβώς την εφαρμογή; Δοσολογίες επαναλήψεις κτλ;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Καλησπέρα σε όλους.
Επειδή η Zωή σταμάτησε να επικοινωνεί μαζί μου θα το γράψω εδώ.

Τα πουλια είναι δικά μου. Τα έχω γύρο στο ένα χρόνο. Είναι αγορασμένα από έναν εκτροφέα. Η κήλη αυτή υπήρχε από παλιά και εμφανίστηκε προφανώς από κάποια βαρυ (προφανώς λάθος) φαρμακευτική αγωγή.

Τους έχω κάνει αγωγή με bycox και Megabactin (από κοκκίδια) επειδή στο θηλυκό δεν περνούσε η κήλη (χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη η αδιαθεσία)

Το Μάρτιο 2014 το ζευγάρι έχει δώσει μια γεννα και επιτυχώς μεγαλοσε 2 μικρά.

Τα συγκεκριμένα πουλια ήταν επιθετικά στα μικρότερα στο μέγεθος πουλια που εχω και δεν με ενδιέφεραν σαν εκτρεφόμενο είδος και αποφάσισα να τα δώσω.
Τα πουλάκια ήταν σε άψογη κατάσταση. Το μονο για την περίοδο της πτεροροιας ανησυχούσα. Για το οποιο κι ενημέρωσα τη Ζωή. Αλλα πιθανότατατα το μακρύ ταξίδι και stress επηρέασαν τα πουλια και έβγαλε "έξω" μια κρυφή ασθενια.

Στα πουλια μου κάνω εξέταση κοπράνων (ομαδική) περίπου μια φορα το χρόνο/ενάμισι. Δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα να παω στον γιατρό κάθε πουλί ξεχωριστά. Αν θα μου φάνοικαν άρρωστα απλά δεν θα τα έστελνα.

Η ζωή δεν μετέφερε σωστά το μήνυμα μου. Είπα ότι με στεναχωρεί το γεγονός ότι αυτό που λογικά θα έπρεπει να την έχει κάνει χαρούμενη και ευτυχισμένη, την ανησυχεί και το μονο χαρά δεν την φέρνει. Και την πρότεινα να τα στείλει έγκυρα πίσω. (τέλος πάντων, δεν πήρα ποτε απάντηση).

Απλά θέλω να πω ότι τώρα που πέρασε κι αλλη φορα αγωγή από τα φάρμακα (κατά τη γνώμη μου - δεν είμαι γιατρός) πρέπει να προσέξει πιο πολύ όχι τα κοκκίδια όσο το συκώτι του πουλιού και να συνεχίσει με φυτοφάρμακα.

Αυτά από μένα. Λυπάμαι Ζωή και στεναχωριέμαι κι εγώ μαζί σου. Όμως ζωντανά πλάσματα είναι, δεν είναι αντικείμενο που μπορεί να στείλει κάποιος ελαττωματικό. Καλά κανεις και το παλεύεις και εύχομαι τα καλύτερα. Εμενα προσωπικά πρώτη φορα μου συμβαίνει. Υπάρχουν και πολλά αλλα μέλοι που μείνανε ευχαριστημένα απο τα ποθλιά μου (απ όσα ξέρω). Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ευχαριστω.
 
Απλά θέλω να πω ότι τώρα που πέρασε κι αλλη φορα αγωγή από τα φάρμακα (κατά τη γνώμη μου - δεν είμαι γιατρός) πρέπει να προσέξει πιο πολύ όχι τα κοκκίδια όσο το συκώτι του πουλιού και να συνεχίσει με φυτοφάρμακα.

.
Γεια σου Πωλίνα, προφανώς δεν εννοείς φυτοφάρμακα αλλά αγωγή με φυσικές θεραπείες.

Η αλήθεια είναι πως είναι δυσάρεστο και σοκαριστικό να σου αρρωσταίνει το ζωάκι μόλις το παρέλαβες.
Από την άλλη γνωρίζουμε τόσα χρόνια εσένα και έχουμε τόσα πολλά δείγματα της δουλειάς και του επιπέδου σου που κατανοώ ακριβώς την δύσκολη θέση που βρέθηκες από αυτή την ατυχία, γιατί εγώ τουλάχιστον είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται για πρόθεση.
Επίσης σε τιμά που έγραψες εδώ, όσα έγραψες.
Ας βοηθήσουμε την Ζωή όσο μπορούμε και όσο ξέρουμε, και κυρίως εσύ που γνωρίζεις περισσότερα, ελπίζοντας και ευχόμενοι να ξεπεράσει το πουλάκι την δύσκολη φάση που βρίσκεται.

Η αλήθεια είναι πως παρ' όλο που το baycox το δίνει εύκολα ο κόσμος στα πουλιά του, δεν το λες και αθώο φάρμακο.
Γι' αυτό ήθελα να δω την δοσολογία και την επανάληψη της αγωγής και περιμένω να δει η Ζωή και να απαντήσει.
Όλα να πάνε καλά πρώτα για το πουλάκι και μετά για εσάς τις δύο να μην έχετε δυσάρεστες σκέψεις στο μυαλό σας!
 
  • Like
Αντιδράσεις: angel1
Η αλήθεια είναι πως παρ' όλο που το baycox το δίνει εύκολα ο κόσμος στα πουλιά του, δεν το λες και αθώο φάρμακο.
Αυτό είναι το κοκκιδιοστατικό της Bayer Μαρία, το αντιβιωτικό της είναι το Baytril.
 
Αυτό είναι το κοκκιδιοστατικό της Bayer Μαρία, το αντιβιωτικό της είναι το Baytril.
Ναι ξέρω τι είναι αλλά κι εγώ μια φορά που το έδωσα σ' ένα πουλάκι έκανε πολλή καιρό να συνέλθει. Το θεώρησα βαρύ. Ήταν τυχαίο και άσχετο;
 
Back
Top