Ασθένειες Κοκκίδια στα πιγκουινάκια παρά την 15ήμερη χρήση του Baycox 2,5%

1ml σε 1 λίτρο νερό. Έδωσα για 15 ημέρες και τώρα συνεχίζω επειδή τα κοκκίδια δεν χάθηκαν.
Πωλίνα λυπάμαι εάν σε δυσαρέστησα, εμένα δεν με απασχόλησε εάν όλα αυτά έγιναν ακούσια ή εκούσια. Προφανώς και φροντίζεις τα πουλιά σου και αυτό εν μέρει φαίνεται από το προφίλ σου.. Διαφορετικά δεν θα τα έπαιρνα από εσένα αλλά από pet shop.. Άλλωστε αν πίστευα οτι όλα τα πουλιά σου είναι άρρωστα θα ανέφερα το όνομά σου για να αποτρέψω τους υπόλοιπους να πάρουν πουλιά από εσένα..
Παρ'όλα αυτά το μόνο που είπα ήταν οτι με πείραξε που μου πρότεινες να σου στείλω πίσω (6 ώρες με τα κτελ) 2 άρρωστα πουλάκια.. Εάν θεωρείς οτι υπερβάλλω όταν λέω οτι τα πουλιά ήταν σε εξαιρετικά προχωρημένη κατάσταση, η γνωμάτευση του γιατρού είναι στη διάθεσή σου.. Επίσης, εγώ στις φωτογραφίες δεν είχα δει το πρήξιμο στην κοιλίτσα του πουλιού... Αφού όμως υπήρχε τέτοιο προϊστορικό και το πουλί είχε κήλη μήπως έπρεπε να με ενημερώσεις; Αυτά...
Το μόνο που με απασχολεί είναι να γίνουν καλά τα πουλιά, άλλωστε αυτό επιδίωξα από την αρχή.
Ευτυχώς, δεν κόλλησαν και τα υπόλοιπα πουλάκια μου!

Ζωή, κοίταξα το Baycox 2,5% που έχω σπίτι μου, στις οδηγίες γράφει εφαρμογή για 2 μέρες.
Έψαξα και σε διάφορα θέματα εδώ στο forum, αρκετοί ακολουθούν το σύστημα 2 μέρες baycox , 2 μέρες βιταμίνες, 2 μέρες baycox , 2 μέρες βιταμίνες.
Πουθενά δεν βρήκα θεραπεία που να ξεπερνά τις 15 συνεχόμενες μέρες όπως σου έχει πει ο γιατρός σου. Βέβαια γιατρός είναι κάτι θα ξέρει.
Θα ήθελα αν κάποιο μέλος έχει εμπειρία επί του θέματος να μας το αναφέρει.

Μπορεί δηλαδή να επιβαρύνει την κατάστασή τους; Είναι και Σάββατο και δεν μπορώ να μιλήσω με τον γιατρό.. Μου είπε για ακόμη μια εβδομάδα να δώσω..

Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, γι' αυτό άλλαξα τον τίτλο μήπως μας διαφωτίσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα.

Τώρα τι να πω χρόνια κοκκιδίωση ε…………. Πρώτη φορά το ακούω και το είπε και γιατρός τέλος πάντων δεν είναι μάλλον κοκκίδια πιθανών ατοξόπλασμα αν υπάρχει κάτι να έχει πάει σε άλλα όργανα όπως στο εντερικό επιθήλιο, το συκώτι, σπλήνα, μυοκάρδιο και σκελετικών μυών Τώρα τι να γράψω αν έκανα θεραπεία θα κοιτούσα για κάποιο κοκτέιλ όπως το trisulmix η το cosumix αν δεν τα είχα ESB 30% και αμπρόλιο υπάρχει όμως και η εκδοχή να έχει χαλάσει και η χλωρίδα του εντέρου και να έχει μύκητες που κάνουν πρησμένα έντερα μετά την καρίνα. Και το Baycox είναι κοκκιδιοκτόνο και όχι κοκκιδιοστατικό.
Κοκκιδιοστατικά Όνομα: Αμπρόλιο (Corid, Amprol) Περιγραφή: Αμπρόλιο είναι μια χημική ουσία που είναι πολύ παρόμοιο με θειαμίνης στη δομή. Είναι μια κοκκιδιοστατική αντικαθιστώντας θειαμίνης κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής κοκκίδια. Χρήση: Ως κοκκιδιοστατικό. Ανεπιθύμητες ενέργειες: Δεν υπάρχει που είναι κοινά. Δοσολογία: 1 κουταλάκι του γλυκού ανά γαλόνι (20 σκόνη%) για 3 έως 5 ημέρες. 6 - 12 ml / γαλόνι (9% διάλυμα) για 3 - 5 ημέρες. Σχόλια: Αμπρόλιο είναι πολύ αποτελεσματική, μπορεί να αναμιχθεί με άλλα φάρμακα, και δεν φαίνεται να επηρεάζει την απόδοση του. Θεωρείται από πολλούς ως το φάρμακο εκλογής για κοκκιδίωσης. Οι βιταμίνες δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά συστήνεται από πολλούς μετά τη θεραπεία.

😀... Αριάδνη μάλλον κι εδώ Κυριακή ήταν! Τι να πω... Το πολύ διάβασμα καίει εγκεφαλικά κύτταρα.. Πάντως με έναν περίεργο τρόπο σήμερα ήξερα οτι είναι Δευτέρα και πρέπει να πάω στο πανεπιστήμιο...

Παιδιά αυτό το αμπρόλιο πρώτη φορά το ακούω.. Υπάρχει σε συσκευασμένη μορφή στο εμπόριο;
Σήμερα θα μιλήσω με τον γιατρό..

Kαλησπέρα... Εχθές κάναμε τις τελευταίες εξετάσεις... Μετά από θεραπεία 33 ημερών τα πουλάκια είναι επιτέλους υγιέστατα και φαίνονται πολύ χαρούμενα και δραστήρια...
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον σας... Επιτέλους νιώθω σαν να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους μου... Τελευταία είχα χάσει κάθε ελπίδα.. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά..
Και κλείνοντας αυτό το θέμα θα ήθελα να σχολιάσω κάτι... Επειδή από κατήγορος (που δεν υπήρξα) κατέληξα να κατηγορηθώ οτι δεν μετέφερα σωστά τα λόγια της πρώην κατόχου των πουλιών θα ήθελα απλά να πω οτι δεν παραποίησα τα λόγια κανενός.. Δεν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιήσω ψεύτικα λόγια όταν οι πράξεις ήταν αυτές που μιλούσαν... Εαν όμως η Πωλίνα θεωρεί οτι μετέφερα κάτι με λάθος τρόπο και οτι την έχω προσβάλει, θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα αν κοινοποιούσε τα προσωπικά μας μηνύματα από την ημέρα της παραλαβής των πουλιών και έπειτα.. Έτσι για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι..

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ... Υπόσχομαι να βάλω σύντομα φωτογραφίες του Ζήνωνα και της Αριάδνης!

Εμείς ως τρίτα πρόσωπα, δεν σε νιώσαμε ούτε ως κατήγορο, ούτε ως κατηγορουμένη.
Πιστεύω στις μεταξύ σας συνομιλίες με την Πωλίνα να διευθετήθηκε η όποια παρεξήγηση.
Χαίρομαι πολύ για τα πουλάκια. Ο όγκος που είχε το θηλυκό εξαφανίστηκε;
Τώρα δίνεις βιταμίνες;
Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για την θεραπεία και την εφαρμογή της;

Αριάδνη λατρεύω το όνομά σου... Ο Ζήνων ήταν αυτοκράτορας επί βυζαντινής περιόδου και η Αριάδνη η αυτοκράτειρα σύζυγός του..

Τώρα συνεχίζουμε με βιταμίνες και όταν περάσουν λίγες μέρες σκέφτομαι μήπως ξαναπάω δείγμα για εξέταση για να είμαι σίγουρη.. Μπορώ μήπως να ενισχύσω τον οργανισμό τους με τη διατροφή; Είναι πολύ ζωηρά τις τελευταίες ημέρες αλλά φαντάζομαι οτι η θεραπεία τα έχει κουράσει αρκετά..
Ο όγκος δεν θα φύγει ποτέ, αλλά εαν είναι μόνο εμφανισιακό το ζήτημα δεν με ενοχλεί καθόλου..

Με τις βιταμίνες ενισχυεις το ανοσοποιητικο τους! Αλλά όσες μέρες δίνεις βιταμίνες στο νερό δε θα βάζεις ούτε αυγό, ούτε λαχανικά και φρούτα και δυστυχώς ούτε και μπανακι.. Μετά από αντιβίωση κάνουν καλό και τα προβιοτικα! Εγώ τους δίνω το Livi-ferm της Chevita ή το ανθρώπινο Ultra levure. :)

Αλίκη, το ultra levure για πόσες ημέρες το δίνω; Δοσολογία; Έχω στο σπίτι των 50 mg, είναι εντάξει; Η αλήθεια είναι οτι ρώτησα τον γιατρό για προβιοτικά και μου φάνηκε περίεργο που μου είπε οτι δεν χρειάζονται.. Φαντάζομαι όμως οτι αυτά δεν κάνουν κακό και μπορώ να τα δώσω ακόμη και στην περίπτωση που δεν χρειάζονται, ε;

Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφοριες..

Back