Ασθένειες Κοκκιδιωση, μπορει να κολλησαν τα πουλια στον ιδιο χώρο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης zizi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μάκη, το Esb3 το χρησιμοποίησα με άριστα αποτελέσματα τα οποία επιβεβαιώθηκαν από εξετάσεις οι οποίες διενεργληθηκαν μετά από 10 ημέρες από το τέλος της θεραπείας. Το έγραψα και πιο πάνω: "Το Esb3 σύμφωνα με το γιατρό, γιατί τον ρώτησα, είναι όντως κοκκιδιοστατικό για τις οικογένειες των κοκκιδίων που προσβάλλουν τις όρνιθες, αλλά έχει κοκκιδιοκτόνο δράση στις οικογένειες των κοκκιδίων που προσβάλλουν τα πτηνά συντροφιάς. Άλλα τα μεν κοκκίδια, άλλα τα δέ". Μάκη όπως καταλαβαίνεις οι γνώσεις μου δεν είναι εκτεταμένες διότι είμαι μηχανικός και όχι κτηνίατρος. Τα παραπάνω όμως που έγραψα είναι επακριβώς τα λόγια του κτηνιάτρου μου.

Απλά όταν κάποιος κινδυνεύει να χάσει το καναρίνι που αγαπάει και ακούει δεξιά κ αριστερά για φάρμακα, είναι πιθανόν να πάει και να τα δώσει στην απέλπιδα προσπάθειά του να το σώσει. Στην προκειμένη περίπτωση εγώ θα ακολουθούσα τις οδηγίες του γιατρού και μόνο αν δεν είχα προσβαση σε γιατρό θα ρωτούσα στο φόρουμ.

Οχι-όχι η ερώτησή μου είναι μάλλον ρητορική και αναφέρεται
στην διαχείρηση της κατάστασης απο τους γιατρούς.
Ολα όσα γράφεις είναι αυτονόητα και απολύτως αποδεκτά.

Πρόσεξε όμως τι είπα. Είπα ότι το Εsb3 στις δικιές μου περιπτώσεις είχε ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα. Υποθέτω πως ο γιατρός την γνώριζε από πριν την αποτελεσματικότητα και γι αυτό το συνταγογραφεί σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν όλοι εμείς που είχαμε τέτοιο πρόβλημα πηγαίναμε και του λέγαμε "Ξέρεις γιατρέ, το πουλί ψόφησε" ή οι εξετάσεις των κοπράνων έδειχναν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο δεν έχει αποτελέσματα τότε ο κάθε γιατρός θα σκεφτόταν να αναθεωρήσει τις απόψεις του. Εγώ ευχαριστώ το Θεο που βρήκα έναν άνθρωπο που ξέρει όχι απλά 5 πράματα αλλά πολλά περισσότερα και τον έχω και κοντά στο σπίτι μου γιατί Μάκη μέχρι να τον βρώ είχα χάσει πολλά πουλιά χωρίς να ξέρω τι έχουν. Έτσι ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του. Να ξέρεις πως πάντα μιλάω φιλικά και οτι γράφω είναι αποτέλεσμα συμβουλής γιατρού ή προσωπική παρατήρησης μήπως και βοηθήσω κάποιους που δεν έχουν την πολυτέλεια του γιατρού.
Προς Ζιζι:
Να ξέρεις πως ακόμα και αν χάσεις το πουλί έκανες το σωστό. Και σε γιατρό το πήγες, και τις οδηγίες του ακολούθησες. Απλά όπως σου έγραψα και σε προηγούμενο ποστ, από τις 6-7 περιπτώσεις κοκκιδίων που αντιμετώπισα με τις οδηγίες του συγκεκριμένου γιατρού ΜΟΝΟ 1 έχασα και αυτό επειδη ήταν κλώσσα και δε σηκωνόταν ποτέ. Την έτρωγαν τα κοκκίδια και αυτή κλωσσούσε. Αλλιώς και αυτή θα είχε σωθεί.

Εγώ θέλω να ρωτήσω, η πολυβιταμίνη σε τι συμβάλει μετά την αντιβίωση; Εκτός από μια γενική ενίσχυση του οργανισμού φυσικά. Αν δεν κάνω λάθος τα αντιβιωτικά καταστρέφουν τη χλωρίδα του εντέρου και εκεί χρειάζονται προβιωτικά για να επανέλθει και όχι μόνο πολυβιταμίνη.

Ζιζή η κοκκιδίωση είναι αρκετά σοβαρό και καλό θα ήταν να ενημερώνεις το γιατρό σου για όποια αλλαγή ώστε να μπορεί και αυτός να σε συμβουλέψει ανάλογα. Γενικά μη σταματάς ένα φάρμακο που σου έγραψε γιατρός χωρίς να τον ενημερώσεις πρώτα για την κατάσταση. Φαντάζομαι τα κοκκίδια τα βρήκε εργαστηριακά από τα κόπρανα. Αν είναι έτσι τότε ξέρει καλύτερα από εμάς αν έχουν μείνει και αν υπάρχει βελτίωση. Η βελτίωση δεν φαίνεται πάντα από τη φυσική κατάσταση ενός πουλιού το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί από αντιβίωση. Λογικό είναι να μην συμπεριφέρεται όπως ένα υγιές πουλί.

scorp αν μπορείς γράψε μου σε πμ τα στοιχεία του γιατρού και την περιοχή του. Μέχρι τώρα πάω στην Κτηνιατρική αλλά είναι στην άλλη άκρη και οι ώρες τους δύσκολες και έτσι είμαι στο ψάξιμο για ένα γιατρό που να... κερδίσει την εμπιστοσύνη μου.

Εγώ θέλω να ρωτήσω, η πολυβιταμίνη σε τι συμβάλει μετά την αντιβίωση;
Βασίλη, κάποιες από τις βιταμίνες συντίθενται από τον ίδιο τον οργανισμό. Η βιταμίνη Κ για παράδειγμα συντίθεται στο έντερο από τα βακτήρια του εντέρου. Η αντιβίωση τις περισσότερες φορές δεν κάνει διάκριση σε καλά και κακά βακτήρια, με αποτέλεσμα μετά τη δράση της και μέχρι να εξισορροπηθεί η μικροχλωρίδα του εντέρου (με τα προβιοτικά), να υπάρχει έλλειψη ή ανεπάρκεια κάποιων βιταμινών λόγω της απουσίας των καλών βακτηριδίων.

Επίσης να αναφέρω αυτό που έστειλα σε προσωπικό μύνημα στο Βασίλη:
Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να βοηθήσουν στην επούλωση των εσωτερικών αλλοιώσεων που δημιουργούν στον εντερικό ιστό τα κοκκίδια.

Απόστολε, όσον αφορά στα κοκκίδια να συμπληρώσω ότι εκτός των βιταμινών του συμπλέγματος Β είναι χρήσιμη και η βιταμίνη Κ η οποία έχει αιμοστατική ιδιότητα. Η χορήγηση της μάλιστα είναι απαραίτητη όταν δίνουμε Εsb3, για τους λόγους που αναφέρω στο μήνυμα #46.

Εγώ συμπλήρωσα εσένα για την Κ με την Β και εσύ συμπλήρωσες εμένα που συμπλήρωσα εσένα για την Κ με την Κ;
(Όποιος κατάλαβε κάτι ας μου πεί κ εμένα!)

Η αναφορά μου στη βιταμίνη Κ προοριζόταν ως απάντηση στην ερώτηση του Βασίλη την οποία παρέθεσα στο #46. Με το μήνυμα #48 δεν προσπάθησα να σε διορθώσω σε κάτι, δεδομένου ότι δε βρίσκω κάποιο λάθος στο μήνυμά σου #47, απλά προσέθεσα μια επιπλέον πληροφορία που αφορά γενικότερα στο θέμα που συζητάμε.

Εγώ θέλω να ρωτήσω, η πολυβιταμίνη σε τι συμβάλει μετά την αντιβίωση; Εκτός από μια γενική ενίσχυση του οργανισμού φυσικά. Αν δεν κάνω λάθος τα αντιβιωτικά καταστρέφουν τη χλωρίδα του εντέρου και εκεί χρειάζονται προβιωτικά για να επανέλθει και όχι μόνο πολυβιταμίνη.
Σταύρο πολύ σωστή η παρατήρηση όπως και του Απόστολου στο pm που μου έστειλε. Εκεί που έχω bold φαίνεται ότι δεν λέω να μην δίνουμε βιταμίνες αλλά ότι δεν φτάνει η χρήση βιταμινών μετά την αντιβίωση. Η αλήθεια είναι πως ήξερα μόνο η βιταμίνη Κ ότι βοηθάει λόγω της αιμοστατικής της δράσης, από τον Απόστολο έμαθα για το σύμπλεγμα Β. Αλλά παρόλα αυτά οι βιταμίνες δεν επαναφέρουν την "καλή" χλωρίδα του εντέρου, τα καλά βακτήρια δηλαδή. Από όσο ξέρω αυτό το κάνουν τα προβιοτικά. Για αυτό δεν τα χορηγούμε παράλληλα και με βιταμίνες; Ακόμη δεν έχω δει κάποιο γιατρό να κάνει χρήση των προβιοτικών, για αυτό και έγραψα την πιο πάνω φράση στο μύνημα χτες.

παιδια ειμαι παρα πολυ χαρουμενη.σημερα πηγαμε στον γιατρο και η εξεταση κοπρανων εδειξε πως το πουλακι εχει καθαρισει εντελως και ειναι καλα.η χαρα μου δεν περιγραφεται.. Τωρα για 2 μερες,θα βαζω μισο κοφτο κουταλακι γιαουρτι αγελαδινο[με την πετσα] σε ενα λιτρο νερο, απ'αυτο θα βαζω 2-3 δαχτυλα στην ποτιστρα και την υπολοιπη θα την γεμιζω με νερο. Αυτο θα λειτουργησει σαν προβιοτικο. Και μετα θα συνεχισουμε με βιταμινες.. Ελπιζω σταδιακα να επανελθει και η διαθεση του.

δυστυχως λιγες μερες μετα την επισκεψη μας στο γιατρο και αφου μαθαμε οτι ολα ηταν καλα, ο ιουστινιανουλης μου με αφησε. Δεν μπορω ακομη ννα καταλαβω τον λογο.. Κριμα..

Δε πειράζει ζιζι. Τα πουλάκια είναι ευαίσθητα. Όλα μέσα στη εκτροφή και τη ζωή είναι. Θα βρείς άλλο πουλάκι και μετά απο αυτό άλλο και άλλο και άλλο. Εσύ να σαι καλά.

Back