Ασθένειες Κοκκινίλες στα φτερά του κοκατιλ μου

Νοκολετα

PB New Member
Εγγραφή
18 Οκτ 2018
Μηνύματα
64
Καλησπερα θα ηθελα την γνωμη σας για τον μικρο μου κοκατιλ.
Παρατηρησα δυο κοκκινηλες στο εσωτερικο και των δυο φτερων του πουλιου στο ενα πιο εντονες,
στην αρχη του φτερου. Ειναι καπως πιο ροζ λειπουν φτερα. Δεν με αφηνει να τα δω, προς το παρον μονο το κεφαλι του αφηνει να χαιδευω. Ειναι δραστηριος κ φωνακλας οπως παντα. Οταν τα καθαριζει το βραδυ φαινεται σαν να τα τσιμπαει, μαλλον ποναει θυμωνει τα ανοιγει και τσακωνεται με αυτα. Θεωρειται οτι ειναι κατι που χρειαζεται ελεγχο.
Ευχαριστω
 
Μάλλον βλέπεις τα νέα του φτερά που βγαίνουν μέσα σε ένα προστατευτικό "καλάμι" κι έχουν μεγάλα αγγεία με αίμα που τα τροφοδοτεί για να μεγαλώσουν. Τα φτερά αυτά είναι ευαίσθητα και πονάνε εύκολα.
 
Μάλλον περνάει πτερορροια.. Τα νέα φτερακια είναι καλυμμενα με ένα υλικό σαν μαλακό πλαστικό και προσπαθώντας να το αφαιρέσει το δαγκώνει και πονάει :)
Τι ηλικία έχει;
 
Ενος ετους ειναι. Δεν εχω ψεκασει με κατι το κλουβι, δεν εχω αλλα πουλακια μονος του ειναι κ απο τοτε που τον πηρα μενει κυριως μεσα. (Μενω εκτος πολης και οι βεραντες ειναι απροστατευτες). Εχω βαλει χαρτοπετσετα οπως ειχα διαβασει δεν ειχε κατι.
 
Και παλι καλησπερα σαε,
Πριν δυο ημερες ειδα στο φτερο του αιμα, το οποιο την επόμενη ημερα καθαρισε προφανος γιατι δεν υπηρχε τιποτα.
Σημερα που καταφερα να το δω καλυτερα, το σημειο αυτο δεν εχει φτερα και αυτο που φαινεται ειναι το καλαμι ουσιαστικα σαν αυτο στην αρχη του φτερου με αιμα σκουρο.
Συνεχιζει να τα πειραζει και να φωναζει.
Νομιζα οτι εχει πληγη αλλα τελικα δεν εχει.
Πρεπει να κανω κατι εγω για αυτο;
Τρωει κανονικα, παιζει δεν εχει αλλαξει συμπεριφορα.
Σας ευχαριστω για την βοηθεια σας.
 
Μετα απο πολλες μερες προσπαθειας αυτες ειναι οτι καλυτερο μπορουσα να κανω. Ηταν πολυ χειροτερο φαινεται οτι υποχωρουν, τωρα εμφανιζεται κατι αντιστοιχο στην αλλη πλευρα
 

Συνημμένα

  • rsz_img_20190323_123300.webp
    rsz_img_20190323_123300.webp
    33,7 KB · Προβολές: 16
  • rsz_img_20190323_123249.webp
    rsz_img_20190323_123249.webp
    137,7 KB · Προβολές: 16
Μετα απο πολλες μερες προσπαθειας αυτες ειναι οτι καλυτερο μπορουσα να κανω. Ηταν πολυ χειροτερο φαινεται οτι υποχωρουν, τωρα εμφανιζεται κατι αντιστοιχο στην αλλη πλευρα

Αυτά είναι τα νέα του φτερά που βγαίνουν μέσα στο "καλάμι" τους κι έχουν φλέβα με αίμα η οποία τα τροφοδοτεί για να μεγαλώσουν γρήγορα. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους η φλέβα αποτραβιέται και τα φτερά δεν θα περιέχουν αίμα. Όσο όμως περιέχουν είναι ευαίσθητα και προκαλούν μια μικρή δυσφορία κάποιες φορές στα πουλιά ειδικά αν βγαίνουν μερικά μαζί.
 
Back
Top