Ασθένειες Κολλάνε περιττώματα στην αμάρα του κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Αnnaplat
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Αnnaplat

PB New Member
Εγγραφή
13 Απρ 2018
Μηνύματα
320
Πόλη
Νέο Ηράκλειο
Καλημερα σας, εδώ και κάτι μερες βλέπω ότι κάποιες φορές κολλάνε περιττώματα στην αμαρα, πήρα τηλέφωνο τον εκτροφέα και μου είπε ότι φταίει η διατροφη και για μια εβδομάδα να μην του δίνουμε τίποτε. Του είπα για πτηνίατρο και μου είπε οτι οσο τρώει δεν έχει τίποτα τι να κάνω;
 
Δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες σε οτι αναφορα την διατροφη του και αν εχεις κανει καποια αλλαγη σε τροφες κτλ τον τελευταιο καιρο.

Ποτε αρχισες να παρατηρεις λερωμενη αμαρα;
 
Είναι το ίδιο πουλάκι που είχε κόκκινα ρουθούνια; Με αυτό που σου είπε δεν συμφωνώ καθόλου. Όταν φτάσει στο σημείο να μην τρώει, ίσως να είναι αργά για οποιαδήποτε θεραπεία. Τα δικά μου κοκατιλ παρότι τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας, τα πηγαίνω μια φορά τον χρόνο στον πτηνιατρο για έναν έλεγχο.
 
Είναι 3 μηνών. Γενικα του δίνω αυγό αλλά σπάνια, φρούτα και λαχανικα, λεει αυτο ευθυνεται και δεν έχει κάτι τώρα σε μια εβδομάδα φεύγω διακοπές και φοβάμαι μην πάθει κάτι εκεί. Τροφη του άλλαξα γιατί η άλλη ήταν χυμα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα πτηνά δεν πρέπει να λερώνονται. Όταν λερώνονται έχουν διάρροια. 13 χρόνια έχω κοκατιλ και παρότι συνέχεια τρώνε λαχανικά δεν τους προκάλεσαν ποτέ διάρροια. Εγώ θα σου πρότεινα αν μπορείς να επισκεφτείς έναν πτηνιατρο. Και γενικά είμαι της άποψης ότι είναι καλύτερα να ξοδεύουμε χρήματα για πρόληψη πάρα για θεραπεία.
 
Καλησπέρα.
Σου προτείνω να πάς άμεσα σε πτηνίατρο.
Όχι γιατί θεωρώ ότι είναι άρρωστο το κοκατιλάκι σου, αλλά για να σου λύσει όλες τις απορίες που έχεις σε ό,τι αφορά τα ρουθούνια, την αμάρα κλπ.
Αν ήταν να έχω κάθε μέρα τόσο άγχος, θα είχα πάει στον πτηνίατρο χτες.
Θα ηρεμήσεις πολύ μετά, ειδικά αφού θα πάτε και διακοπές :)
 
Όχι το έκανα κατευθείαν τώρα του δίνω Manitoba

Ασχετα ως προς την επισκεψη σου στο πτηνιατρο, οταν κανεις αλλαγες στη βασική τροφη φεν θα πρεπει να γίνεται μια κι εξω.

Πρεπει να δίνεις χρονο ωστε να συνηθίσει την αλλαγη. Οποτε σε τετοιες προσφερουμε και τα 2 μειγματα για μικρο χρονικο διαστημα.
 
Δυο λεπτα γιατι ειχα μεινει στο οτι ετρωγε μονο σπορους τη τροφη του δλδ γιατι εβλεπες περιεργες κουτσουλιες! τι αλλαξε τις τελευταιες μερες; Οπως σου ειπαν και τα παιδια αμεσα σε γιατρο που να γνωριζει απο πτηνα και οχι σε οποιονδηποτε! Δλδ το αγχος που εχεις περασει μια με τα ρουθουνια. Μια με τις κουτσουλιες μια που χτυπησε επρεπε ηδη να το εχεις παει για να ηρεμησεις και συ! Το να κολλανε κουτσουλιες στην αμαρα δεν ειναι φυσιολογικο! Ποσες μερες συμβαινει αυτο;
 
Αρκετές αλλά μπορεί να κολλήσουν μέσα στην ημέρα μια με δύο φορές τις άλλες κανονικά.Χθες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις (200€?) αφού δεν έχει τίποτα ισχύει Αυτό?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top