Ασθένειες Κολλημένες κουτσουλιές στην αμάρα θηλυκού budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marapo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marapo

PB Member
Εγγραφή
7 Νοε 2020
Μηνύματα
1.059
Πόλη
Αγία Παρασκευή
Θέλω να σας απασχολήσω κι εγώ λίγο. Το θηλυκό budgie μου έχει κολλημένες κουτσουλιές στην αμάρα του και ειδικά το πρωί. Δεν έχει διάρροια, είναι κανονικές αλλά για κάποιο λόγο δεν πέφτουν. Μετά από λίγο καθαρίζεται και φεύγουν αλλά βλέπω ότι η αμαρα της δεν είναι καθαρή. Έχει δύο μέρες τώρα που την βλέπουμε λίγο άκεφη αλλά τρώει κανονικά. Το πρόβλημα έγινε έντονο μετά τις διακοπές αλλά λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν κατάφερα να την πάω σε γιατρό. Σήμερα λοιπόν επικοινώνησα με την κα. Μαντακα (είχαμε πάει άλλη μια φορά στο παρελθόν και μας έκανε καλή εντύπωση) αλλά με ενημέρωσε ότι πλέον δεν αναλαμβάνει πουλιά λόγω φόρτου εργασίας.🤔 Να διευκρινίσω ότι στο παρελθόν η ίδια γιατρός μας είχε πει ότι η Μπέλα έχει αναπνευστικό πρόβλημα για το οποίο μας δόθηκε θεραπεία (aviomycine κλασικά) αλλά ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Μετά από αυτό η μικρή ήταν μια χαρά, έτρωγε, πέταγε, "κελαηδούσε" μέχρι που εμφάνισε το παραπάνω.
Ήθελα να ρωτήσω που μπορεί να οφείλεται αυτό που της συμβαίνει, αν είναι επικίνδυνο για την υγεία της και τελευταία αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάποιο πτηνίατρο σχετικά κοντά μου (Αγία Παρασκευή). Έχω διαβάσει την λίστα με τους κτηνιάτρους πολλές φορές αλλά οι γνώμες διίστανται και η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί και σε σχέση με την απόσταση. Ζητάω πολλά το ξέρω.🙄
 
Ήθελα να ρωτήσω που μπορεί να οφείλεται αυτό που της συμβαίνει, αν είναι επικίνδυνο για την υγεία της
Οφείλεται σε ασθένεια. Κανονικά η αμάρα πρέπει να είναι καθαρή ακόμη κι όταν υπάρχουν διατροφικές αλλαγές που αλλάζουν τη σύστασή της κουτσουλιάς. Η κατάσταση όπως την περιγράφεις φαίνεται να είναι χρόνια, που σημαίνει συνήθως ότι παραμένει μέχρι τελικής πτώσης, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Μπορείς ίσως να βοηθήσεις κάπως με κάποιο προβιοτικό, αλλά να ξέρεις ότι ΔΕΝ μιλάμε για θεραπεία.

αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάποιο πτηνίατρο σχετικά κοντά μου (Αγία Παρασκευή)
Διάβασε λίγο εδώ τη συζήτηση και επικοινώνησε αν θέλεις να δεις τι θα βγει σε σένα https://community.petbirds.gr/threads/Διεύθυνση-Κτηνιατρικού-Κέντρου-Αθήνας.32169/

Για κτηνίατρο, δυστυχώς δεν γνωρίζω.
 
Μήπως το πουλάκι βρίσκεται σε φάση οίστρου; Έχει αλλάξει το χρώμα του χαλινού της τώρα τελευταία;
Σε γενικές γραμμές και αν η διάγνωση της προέρχεται μόνο από μία κτηνίατρο, θα σου πρότεινα να την πας και σε άλλον γιατρό, ειδικευμένο σε πτηνά φυσικά, ώστε να βεβαιωθείς.
 
@Stavros Δεν νομίζω ότι θα βρω ανταπόκριση από αυτό το κέντρο. Άσε που περνάω συχνά από μπροστά όταν πάμε βόλτα στο βουνό και δεν έχει ούτε ταμπέλες στις εγκαταστάσεις, ούτε τίποτα. Απορουσαμε τι είναι αυτά τα κτίρια μέχρι που διάβασα εδώ. Το μόνο που βλέπαμε είναι πρόβατα που από ότι μας είπανε τα χρησιμοποιούν για έρευνες και να μην τα ακουμπανε τα παιδιά γιατί έχουν ασθένειες.
@ianos Δεν είναι πια σε οίστρο. Ήταν την άνοιξη και ο χαλινός της έγινε πάλι μπεζ ανοιχτό. Πρέπει να βρω άλλον γιατρό αλλά έχω απογοητευτεί με αυτά που διαβάζω. Βέβαια δεν θα την αφήσω έτσι.
@Tony Forpus Θα τηλεφωνήσω να μάθω λεπτομέρειες.
 
Σήμερα λοιπόν επικοινώνησα με την κα. Μαντακα (είχαμε πάει άλλη μια φορά στο παρελθόν και μας έκανε καλή εντύπωση) αλλά με ενημέρωσε ότι πλέον δεν αναλαμβάνει πουλιά λόγω φόρτου εργασίας.🤔
Ναι Μαρίνα, ισχύει. Επικοινωνήσαμε και εμείς μαζί της κι μας το επιβεβαίωσε https://community.petbirds.gr/threads/Κτηνιατρικό-Κέντρο-Μιχάλης-και-Βανέσσα-Μάντακα.34322/#post-2487230
 
Τελικά έκλεισα ραντεβού για την Δευτέρα με τον κο. Ακριβό στο Περιστέρι. Με ανησύχησε αρκετά η μικρή μου και δεν το ρισκάρω. Βέβαια θα ζητήσω να δει και τον μικρό. Θα σας ενημερώσω. Ελπίζω να με φτάσουν τα λεφτά.😁
 
Σήμερα επισκεφτήκαμε τον κο. Ακριβό. Ο Τσιφτης υγιέστατος αλλά η Μπελα είναι μια ευτραφής κυρία. 🤭 Έχει πολύ λίπος στην κοιλιά και μου εξήγησε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο συκώτι. Οι κουτσουλιές είναι φυσιολογικές αλλά λόγω της δυσκολίας στις κινήσεις της δεν μπορεί να καθαριστεί. Δεν τις κοίταξε στο μικροσκόπιο. Τους έκοψε τα νύχια και με συμβούλεψε να της κάνω δίαιτα. Να βάζω λιγότερα σπόρια και περισσότερα λαχανικά. Δεν μας έδωσε αντιβίωση γιατί δεν έβλεπε να συντρέχει κάποιος λόγος αυτήν την στιγμή αλλά αν δω οποιαδήποτε αλλαγή να επικοινωνήσω μαζί του.
Επίσης, μου πρότεινε αν έχω δωμάτιο με λίγα πράγματα να προσπαθώ να τα βγάζω να γυμνάζονται. Αυτό δεν ξέρω πως μπορώ να το καταφέρω μετά την πρώτη αποτυχημένη και επικίνδυνη απόπειρα, γιατί είναι άγρια κι ας ανεβαίνουν στο χέρι μου να φάνε.🤔 Την έβλεπα τις τελευταίες μέρες που δυσκολεύεται να πετάξει και προσπαθεί να πηδήξει από πατηθρα σε πατηθρα ή πηγαίνει σκαρφαλώνοντας τα κάγκελα αλλά νόμιζα ότι ήταν άρρωστη και γι'αυτό έκλεισα εσπευσμένα ραντεβού με τον γιατρό.
Πάντως του έκανε εντύπωση η διατροφή τους η οποία είναι αρκετά ικανοποιητική. Δεν ξέρω βέβαια, αν μειώνοντας τα σπόρια λοιμοκτονήσει ο μικρός. Ήδη τον κυνηγάει και του παίρνει την θέση.
 
Δεν τις κοίταξε στο μικροσκόπιο.
Κακως Μαρινα...πηγες απο την αλλη μερια της Αττικης και εφαγαν που εφαγαν τα πουλακι την ταλαιπωρια..
 
@Tony Forpus Συμφωνώ μαζί σου και δεν ήταν το μόνο που με έκανε να αναρωτηθώ. Δεν είδε τις αμαρες ενώ ήταν ο λόγος που τα πήγα. Δίστασα, είναι η αλήθεια, γιατί πως μπορούσα να υποδείξω σε έναν επιστήμονα και από τους λίγους πτηνιατρους στην Αττική, τι πρέπει να κάνει. Όπως επίσης, πως μπορώ να βάλω λιγότερους σπόρους σε σποροφαγα πουλια για να μην τρώει η "παχουλουλα" μου για να αδυνατίσει; Και πως μπορώ να ρισκάρω να τα βγάλω έξω με κίνδυνο την ζωή τους ενώ αφηγήθηκα τι συνέβη την πρώτη και τελευταία φορα που τα εβγαλα. Βέβαια ησύχασα στο ότι δεν κινδυνεύει γιατί φοβήθηκα, αλλά τουλάχιστον μου είπε ότι αν δω οτιδήποτε που με ανησυχήσει να επικοινωνήσω.
Η αλήθεια είναι έκανα 1 ώρα και 1 τέταρτο για να φτάσω.😠
 
@Tony Forpus Έχω ένα μικρότερο αλλά αν τα χωρίσω θα πάθουν τίποτα από την στεναχώρια τους. Όταν βαζω το χώρισμα επειδή κάποια φορά τσακώνονται και τσιμπιουνται, θέλουν να περάσουν μέσα από το χώρισμα και κάνουν σαν παλαβα. Αυτά είναι που λένε μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε.
Ξέχασα δε να αναφέρω ότι τους δίνω prestige premium και βλέπω ότι διαλέγουν τι θα φάνε. Ειδικά κάτι χρωματιστά τα αφήνουν. Με ρώτησε αν βλέπω ποια διαλέγουν και αν είναι ηλιόσποροι. Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω αλλά ηλιόσπορους δεν έχει αυτή η τροφή.
 
Δεν περιεχει ηλιοσπορο το συγκεκριμενο μειγμα όντως.

Επισης ειναι ενα μειγμα με 6% λιπη,δεν βλεπω ποσο πιο κατω μπορει να πεσει.
Νομιζω το να γυμναζεται ειναι η πιο ενδεδειγμένη λυση.
 
@marapo καταλαβαίνω ακριβώς τι έπαθες και δεν ρώτησες. Νομίζω όλοι μας έχουμε διστάσει η έστω να έχουμε ξεχάσει να ρωτήσουμε κάτι. Εδώ πέρα όμως ουσιαστικά λες ότι και δεν κοίταξε στο μικροσκόπιο αλλά δεν είδε ούτε οπτικά το πρόβλημα στην αμαρα. Άρα η εξέταση του ποια ήταν;
 
@HxC Είδε τις κοιλιές τους και έκοψε τα νυχάκια τους. Δεν ξέρω ρε παιδιά τι να πω. Εκείνη την ώρα με έτρωγε να ρωτήσω γιατί δεν τα βλέπετε στο μικροσκόπιο. Αλλά πώς το ζητάς σε ένα γιατρό που βλέπει πουλάκια χρόνια και πάω εγώ με δύο budgies η χθεσινή να του πω τι να κάνει.
Μερικές φορές σκέφτομαι μήπως, επειδή τα budgies δεν κοστίζουν πολλά, τα αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμα πουλάκια. Ποιος ξέρει; @Tony Forpus Το μόνο που σκέφτομαι για γυμναστική είναι να βάζω συχνά το χέρι κοντά της (εννοείται έξω από το κλουβί). Να δεις πως φεύγει και αλλάζει θεση.😁
 
Αλλά πώς το ζητάς σε ένα γιατρό που βλέπει πουλάκια χρόνια και πάω εγώ με δύο budgies η χθεσινή να του πω τι να κάνει.
Με τα 47 ευρω το κανεις Μαρίνα!
 
@marapo Ειναι μεγαλο το ποσο ειναι η αληθεια αλλα τουλαχιστον θα εισαι ετοιμη για την επομενη αν βεβαια τον προτιμησεις ξανα. Τα πουλακια δεν πετανε καθολου μεσα στο κλουβι τους?
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Back
Top