Ασθένειες Κομμενο ποδι καρδερινας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kos

PB New Member
Εγγραφή
24 Φεβ 2009
Μηνύματα
14
Πόλη
Κορυδαλλός
καλησπερα σε ολους. Πριν 2 μερες εσπασε το ποδαρακι μια αρσενικη καρδερινα κ το τσιμπουσε συνεχεια. Πηγα σε ενα pet shop κ μου ειπε να το παω για να το κοψει. Οταν ηρθα να παρω το πουλι ειδα εκπληκτος οτι το ειχε κοψει μονη της κ δεν ειχε βγαλει καθολου αιμα. Πειρα τηλ το μαγαζι κ μου ειπε να την αφησω ετσι αφου τρωει κ δεν δειχνει σημαδια ασθενειας. το πουλι συμπεριφερετε κανονικα (τρωει-πεινει νερο) αλλα που κ που το τσιμπαει παλι. επειδη δεν εμπιστευομαι απολητα τον μαγαζατορα τι λετε να κάνω; θελω να την κανω καλα κ μετα αν ειναι γραφτο της τοτε την αφηνω ελευθερη στη φυση.
 
Φιλε μου ετσι που καταντησε το καημενο το πουλι δεν εχει ελπιδες στη φυση. Κρατησε το και φροντισε το οσο καλυτερα μπορεις.Απλα κανε του τη ζωη λιγο πιο ευκολη. Καμια ταιστρουλα στο πατο του κλουβιου δεν θα βλαψει
 
Κωστα,
Εχω καρδερινα με κομμενο ποδι εδω και ενα χρονο. Συνεβη το ιδιο γεγονος οπως το ανεφερες παραπανω. Εγω βεβαια οταν το ειδα μολις το ειχε κωψει αρκετα ψηλα και ετρεχε λιγο αιμα. Τωρα εχει κλεισει η πληγη το ακουμπαει για να στηριζεται, αλλα λιγο γερνει. Ειναι πολυ ζωηρη, κελαηδαει (αρσενικη) εχει ωραια χρωματα και την εχω για ζευγαρωμα. Δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα. Συνεχισε να την φροντιζεις οπως και πριν.
 
να ρωτησω κατι βρε παιδια; Πως γινεται και σπαζουνε τοσο ευκολα τα ποδια τους τα πουλακια;
 
μερικες φωτο απο την καρδερινα μου.
 

Συνημμένα

  • P3110104.webp
    P3110104.webp
    42,3 KB · Προβολές: 709
  • P3110106.webp
    P3110106.webp
    42,1 KB · Προβολές: 309
  • P3110107.webp
    P3110107.webp
    36,9 KB · Προβολές: 392
  • P3110108.webp
    P3110108.webp
    35,8 KB · Προβολές: 283
Οι απολήξεις των νεύρων θα πρέπει να κοπούνε και να μην κρέμοντε έτσι θα το τραυματίσει περισσότερο. Απο ότι βλέπω υπάρχει φλεγμονή οπότε θα χρειαστεί αντιβίωση για να φύγει η φλεγμονή κάτι που θα κρίνει ο γιατρός φυσικά. Μέχρι να την πας (έπρεπε απο χθες να την δεί κάποιος ειδικός) βάλε Terramycin σε σκόνη στην υπάρχουσα πληγή. Θα σταθώ στην κουβέντα του πετσοπα οτι να πας και να το κόψει, στο σημείο που ήταν το σπάσιμο δεν χρειαζόταν κόψιμο αλλά νάρθηκα για να δέσει το πόδι, έστω και στραβά.
 
Μα καλά, έχεις ένα πουλί από το οποίο εξέχει το κόκαλο της κνήμης και οι τένοντες έξω από το σώμα του και ρωτάς εμάς τι να κάνεις; Είχε το πολύ την ατυχία να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, να επιζήσει από τα πρώτα στάδια αυτής δοκιμασίας και αφού δεν κατάφερε να δώσει λύση ως τώρα ο petshopπας καλούμαστε να δώσουμε εμείς;

Το πουλάκι αργά ή γρήγορα θα πεθάνει. Εάν δεν το πας σε έναν ειδικό γιατρό για να του κάνει επέμβαση αφαιρώντας το τμήμα του οστού και τους τένοντες που εξέχουν από το πόδι του και τέλος να του κάνει την κατάλληλη θεραπεία - αποκατάσταση, φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν ελπίδες. Λυπάμαι πολύ για την ατυχία του, κρίμα.
 
ενδιαφερομαι για το πουλι κ γιαυτο ρωταω βρε παιδια. την συμβουλη σας ηθελα! Παντως ευχαριστω.
 
Κωστα,
Το περιεργο ειναι οτι κρεμμωνται τα νευρα. Στο δικο εχει κλεισει η πληγη και δεν προεξεχη τιποτα. Μαλλον πρεπει να το δει γιατρος. Πιστευω οτι θα επιζησει εφοσον δεν πεθανε απο αιμοραγια.
 
το πουλι προφανως το αγορασες με το ποδι ενταξει. Για να μην ειμαι αδικος σε ρωτησα και σενα και τον αλλο φιλο που ειχε παρομοιο συμβαν πως εγινε.. Απαντηση απο σενα τουλαχιστον που ανεβασες τις φωτο αρα εχεις ηδη την ερωτηση μου, δεν πηρα. Θα πω λοιον αυτο που φανταζομαι και ας με διαψευσεις :το πουλακι χτυπιοτανε στα καγκελα. Εσυ ομως που λες οτι ενδιαφερεσαι δεν σκεφτηκες να το ελευθερωσεις. Τωρα εστω και με αυτον τον τροπο δυστυχως,ξερεις οτι τα πουλακια αυτα ειναι για να φτερουγιζουν στα λιβαδια. Προσπαθησε να κανεις οτι καλυτερο γιαυτο και στο μελλον απλα μην ξανακανεις το λαθος που πολλοι αλλοι και οχι μονο εσυ κανουν.

*πολυ πριν απο σενα μικροτερος το εκανα και γω
 
ο πετσοπας του εκοψε τα νευρα, το οστο ομως ελαχιστα κ μου εδωσε να του βαζω την αλοιφη της beaphar, epithol-en wondzalf.
2 φορες την ημερα για 30 ημερες κ την αντοιβιωση TAFARM Aviomycine solution για 15 ημερες.
 
Δημητρη,
Αυτο το ερωτημα ειναι και δικο μου ερωτημα γιατι δεν ειδα πως συνεβη. Το ατυχημα μπορει να συμβει οπουδηποτε με τον ποιο απιθανο τροπο. Εγω εχω τα πουλια σε μεγαλες εξωτερικες κλουβες 2μ χ 1μ χ 1μ. Το πουλι ηταν ηρεμο.
(Παρενθεση). Ενα προβλημα νομιζω που υπαρχει στις συζητησεις που γινονται εδω ειναι οτι πολλοι συνδεουν το καθε γεγονος η ερωτηση με το αν τα πουλια ειναι πιασμενα και λοιπα και λοιπα... και τελικα ανοιγει ι ιδια συζητηση που εχει ανοιξει πολλες φορες (μην το παρεις προσωπικα τωρα δεν ειναι απαντηση σε σενα απλως πηρα αφορμη απο κατι που ανεφερες).
 
Θα μείνω στην αρχική μου τοποθέτηση να το δεί κάποιος ειδικός. Τι δουλειά έχει η epithol στον να κλείσει μια πληγή; 15 μέρες αντιβίωση;Χωρίς παράλληλα κάποιο προβιωτικό ή πολυβιταμίνες;
Στην Αθήνα είσαι δεν είσαι σε κάποια πόλη που δεν υπάρχουν ειδικοί για τέτοια θέματα!
 
στην περιπτωση σου φιλε μου ή επιθεση απο αρπακτικο εγινε ή τσακωμος που δεν ειδες.στη πρωτη περιπτωση η ευθυνη μας ειναι κοινη για προστασια των πουλιων απεναντι σε επιθεσεις.στην περιπτωση των τσακωμων η ενταση τους στα αγριοπουλια ειναι πολυ πιο εντονη.Δεν νομιζω να χρειαζεται να εξηγησω τους λογους

οταν ακομα και καλοπροεραιτα ατομα (σαν τον φιλο που ανεβασε το παρον ποστ) πολυ περισσοτερο "αγυριστα κεφαλια" μπαινουν και ρωτουν πραγματα που οφθαλμοφανεστατα ειναι αποτελεσμα αιχμαλωσιας πουλιων που δεν συμβιβαζονται με τη σκλαβια, ειλικρινα οσο και να προσπαθουμε αρκετοι, ειναι λιγο δυσκολο να μην λεμε καποια πραγματα που οδηγουν στη συζητηση που ειπες. Αν ενα στα 1000 ατομα καταλαβουν το λαθος που και εγω εκανα σε μικροτερη ηλικια τοτε μια ψυχουλα θα ζησει καλυτερα στο πραγματικο της σπιτι. Αυτη την πιθανοτητα δεν προκειται ποτε να την σπαταλησω.
 
Δημητρη
το πουλι το εχω 1 χρονο. το θεμα ειναι οτι τα πουλια τα εχω μεσα σε κλουβα ιδιοκατασκευη 120χ80χ60, επομενως δεν χτυπιοταν στα καγκελα για να τραυματιστει!
 
ρε παιδια εγω σας ρωτησα το τι μπορω να κανω στο προβλημα αυτο λογο οτι ειμαι νεος με το χομπι κ σχεδον ολοι κοιτατε να μου την πειτε.
 
τοτε εχω αδικο. Μπορειτε να συνεχισετε την εκτροφη σας.ηταν ενα τυχαιο γεγονος. Ας επανλεθει το θεμα στην ουσια του.
 
😱Αφησες τον πετσοπα που δεν εχει την παραμικρη γνωση πανω στην ιατρικη να κοψει το κοκαλο του πουλιου και τα νευρα;😡😱Και μονο που το λες δεν ξερω τι να σκεφτω... Οτι γνωσεις εχει ο πετσοπας εχεις κι εσυ. Γιατι λοιπον δεν το κοψες μονος σου; Πηγαινε το επειγοντως το πουλι σ ενα ΠΤΗΝΙΑΤΡΟ να το σωσεις.
 
κωστα τα παιδια δεν σου ειπανε τιποτα. Εγω ειπα οτι ειπα οπως συνηθιζω και οχι μονο σε σενα. Το εκανα για το λογο οτι εισαι νεο παιδι οπως και γω καποτε που λογικο ειναι να κανεις και καποια λαθη.σημασια εχει να μην τα συνεχιζετε και σεις οι νεοι οπως εμεις οι μεγαλυτεροι αμετανοητα κανουμε☹

προσπαθησε το καλυτερο για τα πουλακια σου...
 
Back
Top