Γενικά Κονούρες (ερωτήσεις, πληροφορίες)

😀 κατα καποιο τροπο ισως ναι!
εξτρα πληροφοριες και γνωμες ψαχνω!
επειδη τα πουλια θα τα παρω απο αυτον που τα εβγαζε και εξω και τον ειχαν μαθει ειδικα ο αρσενικος να τα αφησω σε ησυχια 2-3 μερες ως προαρμογη τι να κάνω;
 
Κατά την μεταφορά, θα έχεις σκεπάσει το κλουβί και από τις τρεις πλευρές και στην τέταρτη θα αφήσεις ανοιχτό περίπου το μισό και λιγότερο. Να μην τρομάζουν με τις αλλαγές. Καλύτερα όταν φτάσετε στον χώρο σου να τα αφήσεις σε ήσυχο και σκοτεινό σημείο μέχρι το επόμενο ξημέρωμα. Εννοείται να έχουν τροφή και νερό.
Το μέρος στο σπίτι να είναι γωνιακό χωρίς ρεύματα αέρος, με όσο το δυνατόν περισσότερο φως κατά την διάρκεια της ημέρας, χωρίς καπνό τσιγάρων και φασαρία από τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ιδανικά τα πουλιά πρέπει να κοιμούνται από την δύση μέχρι την ανατολή, ανάλογα με τις εποχές του χρόνου. Τις δύο τρεις πρώτες μέρες να τους μιλάς πολύ χαμηλόφωνα και όταν στέκεσαι μπροστά τους να είναι τα πουλιά στο ύψος των ματιών σου. Να μην κουνάς απότομα και απλωτά τα χέρια σου. Ρώτησε και τον εκτροφέα για τις ιδιαίτερες συνήθειές τους.
Μην τα βγάλεις έξω πριν ηρεμήσουν από την αλλαγή περιβάλλοντος και τα δεις να κινούνται ήρεμα στο κλουβί.
Όταν τελικά θα τα βγάλεις, να είναι κλειστά τα πάντα, πόρτες παράθυρα και να μην υπάρχει πηγή ατυχήματος, τζάκι, κατσαρόλα που βράζει κτλ. Μην τα αφήνεις ελεύθερα μόνα τους, μασουλάνε καλώδια.
Να κρατήσεις τηλεφωνική επαφή με τον εκτροφέα για ό,τι τυχόν τον χρειαστείς που δεν μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων.
 
ευχαριστω μου εχει πει και αυτος πολλα οσο για την επικοινωνια εινια μεσα στους ορους πως θα τον ενημερωνω γιατι πραγματικα εινια τα αγαπημενα του πουλια!
τσιγαρα κλο δεν καπνιζει κανεις στο σπιτι θα τα εχω στο σαλονι σε μια γωνια οπου μπαινει πολυ φως και θα βλεπουν τον κοσμο που περναει
θα υπαρχει προβλημα αν οταν σφυριζει το κοκατιλ μου το ακουνε τα αλλα;
για τις ιδιαιτερεες συνηθειες που ρωτησα μου ειπε πως ταιζει versele τροφη και λατρευουν την σαλατα και ιδιαιτερα το μηλο που τους δινει μερα παρα μερα!
τους αρεσει η παρεα με τους ανθρωπους ειναι φιλικα και οχι αγρια αλλα μου ειπε να μην ειναι σε επαφη με αλλα πουλια γιατι ειναι ζευγαρι και μαλιστα πολυ αγαπημενο και δε κανει!
 
Όλα καλά, με το καλό! Όχι στο σφύριγμα δεν υπάρχει πρόβλημα που θα το ακούν. Να μην έρθουν σε επαφή όμως μαζί του, όντως ως ζευγάρι είναι και κατά κάποιο τρόπο "συμμορία" και το κοκατίλ θα κινδυνεύσει από το δυνατό τους ράμφος. Καλή διατροφή τους κάνει. μπράβο.
Υ. Γ. Βάλε το όνομά σου στο προφίλ σου τώρα το πρόσεξα :)
 
ευχαριστω!
οσο για το ονομα θελω νατο κανω αλλα δε ξερω πως λογικα απ τις ρυθμισεις!
τα αγαπαει τα πουλια δεν τα βλεπει ως μηχανες τα λατερυει!
οσο για τις φωλιες μου ειπε πως τις παρνει απο το My petshop
 
Back
Top