Ασθένειες Κοπηκε το ποδι καναρας και κρεμεται απο λιγο δερμα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης franki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Άνω Λιόσια
καλησπερα παιδια σημερα μπλεκτηκε το ποδι της καναρας μου και στην προσπαθεια της να ελευθερωθει, το εκοψε και τωρα κρεμεται απο λιγο δερμα της. Τι να κάνω; Υ. Γ αν μπορεσω θα ανεβασω φωτο. 😕

Αν είναι τόσο πολύ όπως λές, δεν γλυτώνεται.
Θέλει κόψημο στο σημείο απολύμανση και καυτηριασμό.
Πολλά πουλάκια με τέτοια αναπηρία πάνε πολύ καλά
και σε μερικούς μήνες μπορούν και διαχειρίζονται άριστα την κατάστασή τους.
Βέβαια αυτό πρέπει να το κάνει άνθρωπος με γνώση και να δωθεί
αντιβίωση ακολουθούμενη απο προβιοτικά και βιταμίνες.

μπορω να το κανω με καποιο τροπο εγω. Μου ειναι δυσκολο να σκεφτομαι το πουλι σε αυτη την κατασταση.

Το καημενο... Τηλεφωνησε σε καποιο πτηνιατρο να το πας αμεσως. Νομιζω πως λιγο betatin θα βοηθουσε.

φωτη ειναι σαββατο και περασμενη ωρα.λεω να το επιχειρησω μονος μου. Να το κοψω με ενα ψαλιδι και να του βαλω μπεταντιν. Τι λες;το μονο ψιλοπροβλημα ειναι οτι η πετσα ειναι πιο πανω απο το κοκκαλο. (το κοκκαλο ειναι γυμνο )

Οχιιι... Με τιποτα μονος σου.

Παρε τηλ καποιον πτηνιατρο και πες του οτι ειναι επειγον περιστατικο.

Αν καποιος εχει το κινητο ενος πτηνιατρου ας το γραψει εδω!

Κρίμα ρε το πουλάκι. Ελπίζω αυτό να σε βοηθήσει Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι

τελικα το εκοψα μονος μου και του βαζω μπεταντιν. Ειναι καλα, τωρα μαλιστα φτιαχνει φωλια. Πεταει, καθετε σε πατηθρα, ευτηχως παει καλα.

τελικα το εκοψα μονος μου και του βαζω μπεταντιν. Ειναι καλα, τωρα μαλιστα φτιαχνει φωλια. Πεταει, καθετε σε πατηθρα, ευτηχως παει καλα.

Φραγκισκο δεν θελω να σε θιξω αλλα νομιζω οτι οι κινησεις σου ειναι πολυ επιπολεες. Καποιος πτηνιατρος πρεπει να καυτηριασει το ποδι του καναρινιου και να εκτιμησει την κατασταση.

Στα γραψαμε και παρα πανω αυτα.. Πως εσυ λοιπον βαζεις ενα τραυματισμενο καναρινι για αναπαραγωγη και μαλιστα τετοια περιοδο; Δεν το λυπασαι;

φιλε φωτη δε εβαλα τη καναριτσα για ζευγαρωμα. Απλα αναφερα οτι φτιαχνει φωλια. Ειναι μονη της στο κλουβι, μεχρι και τον τραυματισμο της ειταν μαζι με τον αρσενικο και τα δυο τους καναρινακια. Οταν τραυματιστικε εβαλα σε αλλο κλουβι τον αρσενικο με τα μικρα τους. Για να τα ταιζει ο αρσενικος, οπως και κανει. Οσο για το πτηνιατρο ειμαι σε μια περιοχη με ενα κτηνιατρο και αυτος ξερει απο σκυλους η γατες και οχι απο πουλια δυστιχως. Και ειναι μεγαλο κριμα να βαλω ενα τετοιο πουλι για αναπαραγωγη τωρα.

Δεν μένεις Αθήνα; Πάντως το κόψιμο είναι το ένα σκέλος του προβλήματος το οποίο μάλλον το έλυσες. Το άλλο είναι η μόλυνση. Το betadine μπορεί να απολυμαίνει την περιοχή αλλά δεν εγγυάται ότι το πόδι δεν έχει μολυνθεί. Αυτό μπορεί να καταλήξει σε θάνατο του πουλιού γι'αυτό λέμε ότι πρέπει να πάει σε γιατρό.

Και για πιο λογο δηλαδη τις εχεις φωλια; 😕
Μενεις μια ανασα απο το Περιστερι που εχει ποσους γιατρους... 😉
Αν ηθελες θα μπορουσες να την πας...😎

καλησπερα παιδια τελικα την ειδε γιατρος την μικρουλα μου ειπε οτι παει καλα και μου εδωσε ενα απολιμαντικο και μια αλοιφη για το ποδι της για πρωι βραδι για μια βδομαδα και μετα βλεπουμε. Νικη απλα ξεμεινε η φωλια στο κλουβι. Για κανενα αλλο λογο. Μη ταραζεσαι. Αν και καπως φρεσκος στο χομπυ τα πουλακια μου τα αγαπαω και τα περιποιουμε οσο των δινατον καλητερα.

Πως μπορει να ξεμεινε μια φωλια; 😕

Σε πτηνιατρο την πηγες η σε κτηνιατρο;

καλησπερα σε πτηνιατρο την πηγα. Απλα ξεμεινε,ξεχαστηκε η φωλια. Δυσκολο;οπως ξεχνας το ματι της κουζινας ανοιχτο; Ετσι και αυτο. Οκ?

καλησπερα σε πτηνιατρο την πηγα. Απλα ξεμεινε,ξεχαστηκε η φωλια. Δυσκολο;οπως ξεχνας το ματι της κουζινας ανοιχτο; Ετσι και αυτο. Οκ?

Μας το λες για να μας δουλεψεις η το εννοεις;

Αλλο το ματι της κουζινας κι αλλο η φωλια. Καθε μερα που τα βλεπες δεν εβλεπες οτι εχεις αφησει μια φωλια; Τοσο μικρη ειναι πια;

Δηλαδη εσυ θα μπροουσες να ξεχασεις και μια βδομαδα το ματι της κουζινας;

Νομιζω αυτα που μας λες ειναι δικαιολογιες και ανευθυνοτητες. Μην ξεχνας οτι αυτα εξαρτωνται απο εσενα κι οχι εσυ απο αυτα.

φιλαρακι αν ειμουν στα α... μου, δε θα εστελνα να μαθω πληροφοριες, ουτε θα ρωταγα να μαθω. Και δεν νομιζω οτι με ξερεις ωστε να με αποκαλεις ψευτη η ανευθυνο. Και νομιζω οτι τα πουλια μου τα ξερω και τα αγαπω καλητερα απο τον καθενα. Εγω τουλαχιστον ρωταω για να μαθω, δε το παιζω πολυξεροπουλος ουτε μπαινω στο φορουμ για να μειωσω καποιον που απλα συλεγει πληροφοριες για τα πουλια του. Ετσι για να δειχτω!

Back