Γενικά Κοτσύφια στο... Κολωνάκι

😀 α ρε Δημήτρη μου λίγοι άνθρωποι σαν και σένα! Μπράβο κυρίως σε σένα και τους συναδέλφους σου φυσικά! Περιμένουμε πως και πως νέα από το Κολωνακιώτικο ζευγάρι! 😉

😀 α ρε Δημήτρη μου λίγοι άνθρωποι σαν και σένα! Μπράβο κυρίως σε σένα και τους συναδέλφους σου φυσικά! Περιμένουμε πως και πως νέα από το Κολωνακιώτικο ζευγάρι! 😉
εννοείται, Αλίκη! Εμείς να δεις πως περιμένουμε να δούμε νέες μύτες να σκάνε στην άκρη του καλαθιού!

εννοείται, Αλίκη! Εμείς να δεις πως περιμένουμε να δούμε νέες μύτες να σκάνε στην άκρη του καλαθιού!
Τρίποδα και μηχανή με μεγάλο ζουμ να βρείτε...
Υπάρχουν και άτυχοι που δεν τα βλέπουν όλα αυτά παρά μόνο από φωτογραφίες.

Τρίποδα και μηχανή με μεγάλο ζουμ να βρείτε...
Υπάρχουν και άτυχοι που δεν τα βλέπουν όλα αυτά παρά μόνο από φωτογραφίες.
Και οι φωτογραφίες καλές είναι...
Οι πραγματικά άτυχοι είναι κάποιοι που ενώ όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα τους δεν παίρνουν χαμπάρι Γιάννη!

Οι πραγματικά άτυχοι είναι κάποιοι που ενώ όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα τους δεν παίρνουν χαμπάρι Γιάννη!
Εξαιρετικά εύστοχο...

Μπράβο σου Δημήτρη και στους συναδέλφους σου για την τόσο καλή πράξη σας! Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας για τα ζώα! Εύχομαι η κίνηση σας... Να αποφέρει καρπούς!
Φυσικά περιμένουμε νέα σου από τους φτερωτούς σας γείτονες!

. Τελευταία νέα! Η κάμερα κατέγραψε(απαγορεύεται όμως να το ανεβάσω) 2 ζευγάρια κοτσύφια να διεκδικούν το καλάθι!
τι κάνουμε τώρα;

τι κάνουμε τώρα;
Βρίσκεις τρόπο να καταγράφεις σε εικόνα που μπορείς να κοινοποιήσεις...
Εγώ θέλω να βλέπω την εξέλιξη
Σε όλα τα άλλα εσείς.. απλοί θεατές.

Άλλο καλάθι; :)
Μαρία νομίζω δεν είναι λύση.
Η περιοχή δεν σηκώνει μα έχει κοντά δύο ζευγάρια με κοτσύφια...

Γιατί; Λόγω τροφής;
Και τροφής, αλλά κυρίως λόγω κυριαρχίας του ζωτικού χώρου τους.
Κρατούν την περιοχή τους καθαρή από άλλα αρσενικά... και σ' αυτή την προσπάθεια δίνουν μάχες, χάνοντας χρόνο τροφοδοσίας.

Πάντως στην δική μας γειτονιά έχει αρκετά ζευγάρια κοτσύφια. Δεν έχω δει βέβαια που φωλιάζουν. Λέτε τα δικά μας να είναι καλύτεροι χαρακτήρες; :)

Και σε μας στη Βουλιαγμένη (στον κήπο) βλέπω πάνω από δυο ζευγάρια αλλά δεν ξέρω που έχουν φωλιές. Επίσης δεν τα βλέπω στο ίδιο μέρος συγχρόνως να ψάχνουν τροφή, κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.

Και σε μας στη Βουλιαγμένη (στον κήπο) βλέπω πάνω από δυο ζευγάρια αλλά δεν ξέρω που έχουν φωλιές. Επίσης δεν τα βλέπω στο ίδιο μέρος συγχρόνως να ψάχνουν τροφή, κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.
Οι φωλιές είναι στην ευρύτερη περιοχή... σίγουρα όχι όμως πολύ κοντά η μία στην άλλη...

Είναι τσαντίλες τα κοτσύφια, τα έχω παρατηρήσει πως παίρνουν στο κυνήγι τις καρακάξες και είναι το 1/3 από αυτές.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
μπραβο ρε φιλε, εξαιρετικη η κινηση που κανατε! Μπορει να δωσεις το εναυσμα και σε αλλους να το ακολουθησουν! Οπως πολυ ωραιο και το φωτορεπορταζ σου! Επρεπε να ειχατε βαλει και μια καμερα στην φωλια να βλεπουμε την διαδικασια της τελειοποιησης της και τη ζωη μες στην φωλια

καλησπέρα στην παρέα! τα νεότερα;
Η περιοχή δεν σηκώνει μα έχει κοντά δύο ζευγάρια με κοτσύφια...
όντως, ο κήπος δεν σηκώνει 2 αφεντικά..
Γιατί; Λόγω τροφής;
Και τροφής, αλλά κυρίως λόγω κυριαρχίας του ζωτικού χώρου τους.
Κρατούν την περιοχή τους καθαρή από άλλα αρσενικά... και σ' αυτή την προσπάθεια δίνουν μάχες, χάνοντας χρόνο τροφοδοσίας.
.. Μάχες; αυτό που είδαμε δεν ήταν απλά μάχη, αλλά ''ξεμάλιασμα''! Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο! Το ''δικό μας''ζευγάρι πήρε στο κυνήγι και το άλλο ζευγάρι που,όπως σωστά λέει ο Γιάννης, διεκδίκησε και το καλάθι αλλά και το μέρος, αλλά και 2-3 δεκαοχτούρες που έκαναν το λάθος απλά.. Να πλησιάσουν το δέντρο! Χαμόόόόόός!
Είναι τσαντίλες τα κοτσύφια, τα έχω παρατηρήσει πως παίρνουν στο κυνήγι τις καρακάξες και είναι το 1/3 από αυτές.
Μαρία,έχεις πολύ δίκιο! Ειλικρινά.. Αν μου το έλεγαν, δε θα το πίστευα, μέχρι που το είδα!
Πως δεν κάναμε το λάθος να ρίξουμε και σπόρους γύρω απ'το δέντρο!
ανεβάζω σχετικό φωτορεπορτάζ.. Με τον κόκκινο κύκλο είναι το ''δικό μας'' ζευγάρι και το καλάθι, ενώ με τον κίτρινο κύκλο οι ''παρείσακτοι''..
Στις 2 τελευταίες ο παρείσακτος αρσενικός κυνηγήθηκε τόσο άσχημα που βρήκε καταφύγιο στο ρετιρέ του διπλανού νεοκλασσικού!

Συνημμένα

• 20160416_153711-1.webp
    20160416_153711-1.webp
    34,1 KB · Προβολές: 32
  • 20160416_153716-1.webp
    20160416_153716-1.webp
    36,8 KB · Προβολές: 32
  • 20160416_153736-1-1.webp
    20160416_153736-1-1.webp
    42,8 KB · Προβολές: 29
  • 20160416_160401-1.webp
    20160416_160401-1.webp
    26,1 KB · Προβολές: 31
  • 20160416_154124-1.webp
    20160416_154124-1.webp
    12,6 KB · Προβολές: 32
  • 20160416_154127-1.webp
    20160416_154127-1.webp
    12,3 KB · Προβολές: 34
δυστυχώς όχι,Δημήτρη! Εμείς τουλάχιστον.. Προσπαθήσαμε! Δεν έχουν παρατήσει το σημείο, βέβαια, αλλά για κάποιο λόγο, ενώ ξεκίνησαν να φτιάχνουν φωλιά..σταμάτησαν! Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει..

Back