Γενικά Κουίζ: Βρείτε το πουλάκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georgina

PB Supporter
Εγγραφή
11 Σεπ 2006
Μηνύματα
6.134
Πόλη
Αθήνα
Θυμάστε που σας έλεγα ότι πολύ συχνά τυχαίνει να πιάνω μικρά άγρια πουλάκια στο δάσος, και μάλιστα στον αέρα; Σήμερα ένα μικρό αγριοπούλι έχασε τον προσανατολισμό του και εγκλωβίστηκε σε έναν κλειστό διάδρομο με τζάμια και δεν μπορουσε να βγεί. Ηταν ελαφρώς ζαλισμένο μιας και στην προσπάθεια του να βρει το δρόμο του, κουτουλούσε πάνω στα παράθυρα. Το έπιασα λοιπόν σχεδόν στον αέρα, προκειμένου να το οδηγήσω στο μικρό ξέφωτο του δάσους. Φαινόταν ήρεμο και καθόλου φοβισμένο. Αφού βγήκαν οι σχετικές φωτογραφίες το πουλάκι ελευθερώθηκε για να γυρίσει στην φωλίτσα του.

Ηταν ένα μικρόσωμο πουλάκι (πιό μικρό από σπουργίτι) με πολύ μυτερό και μακρύ ράμφος, μαύρα πόδια, και χρώματα καστανοπράσινα. Οταν ελευθερώθηκε φτερούγησε με κυματοειδές πέταγμα και το κελάηδημα του ήταν ένα κοφτό '' σουιτ- σουίτ". Μήπως γνωρίζετε για ποιό πουλάκι πρόκειται;

Δείτε το κιόλας...
 

Συνημμένα

  • poulaki1.webp
    poulaki1.webp
    30,8 KB · Προβολές: 331
  • poulaki2.webp
    poulaki2.webp
    13,6 KB · Προβολές: 325
Παντως σιγουρα για σενα το ελεγε το "σουιτ-σουιτ"=sweet-sweet=γλυκεια-γλυκεια Georgina! 😛
 
Ειμαι απολυτα συμφωνη με το Pigaki.
Τα ζωα, τα πουλια, τα φυτα... Διαισθανονται με τι ανθρωπο εχουν να κανουν.
Στην ερωτηση σου Georgina δεν ξερω να απαντησω.
Ξερω ομως οτι ητανε πολυ τυχερο!
 
Δεν γνωριζω την επιστημονικη του ονομασια..στα μερη μου το λενε ποντικοπουλι λογω μεγεθους. Τρωει μικροσκοπικα εντομα. Που συχνα αναζητει ακομα και στις γλαστρες στα μπαλκονια... Δυσκολα θα βρεις κατι να το ταισεις, σημερα μαλιστα χαζευαμε με τον γιο μου ενα που εψαχνε στο μπαλκονι μας σε καποια λουλουδια για μελιγκρα.. (μια που τετοιου μεγεθους εντομα τρωει).
 
εμεις εδω το λεμε σουιτακι λογω του ηχου που βγαζει στο φτερουγισμα τρωει επισης αυγα μυρμηγκιων, προνυμφες απο μυγες, ακριδες μικρες και αλλα τετοια
 
Πρωτα θέλω να πω ότι το σχόλιο που έκανε το πιγακι ήταν πολύ εξυπνο!

Επίσης διαπιστώνω από τις διαττροφικές συνήθειες του εν λόγω πουλιού ότι είναι ένα οικολογικό "εντομοκτονο" διότι όλα τα τρόφιμα που του αρέσουν, ο ανθρωπος τα καταπολεμα με εντομοκτονα, ενώ αν έχεις μια οικογένεια τέτοιων πουλιών δεν θα έχεις ούτε μελίγκρα ούτε προνύμφες εντόμων.

Είναι το μέλλον!
 
μαλλον το παρελθον ειναι αφου το βλεπω να πεθαινει απο ασσυτια μιας και δεν υπαρχουν εντομα να φαει
 
Kύριε Μάκη συγχαρητήρια! Το βρήκατε! Είναι πράγματι δεντροφυλλοσκόπος! Χθες που το ψάχναμε και εμείς, είμασταν ανάμεσα στον θαμνοφυλλοσκόπο και στον δεντροφυλλοσκόπο, αλλά όλα τα στοιχεία συγκλίνουν προς το δεύτερο!

Κερδίζετε ένα από τον Χρήστο ο οποίος ενθουσιάστηκε με το χτεσινό γεγονός και σας στέλνει την αγάπη του! Και προτείνει να καθιερώσουμε τέτοια κουίζ για να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα πουλάκια!
 
Back
Top