Φροντίδα Κουνελόσητα ή χοντρή σήτα γύρω από το κλουβί για προστασία;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FIRFIR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FIRFIR

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2015
Μηνύματα
157
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ηθελα να ρωτησω η κουνελοσιτα διπλωνει ευκολα γυρω απο το κλουβι; Η ειναι καλυτερη μια χοντρη σιτα; Θα ηθελα να παραγγειλω το ετοιμο προστατευτικο αλλα επειδη οι διαστασεις του θα ειναι 0,90χ0,55,0,55 σκεφτηκα οτι θα ειναι ακριβο και ελεγα να εξαντλησω πρωτα τις αλλες δυνατοτητες. Σημειωτεον τα χερια μου δεν πιανουν καθολου για να φτιαξω κατι μονη!
 
Άλλο το σύρμα που κατασκευάζεις το προστατευτικό, άλλο η σήτα που τα προστατεύει από τα κουνούπια.
Υπολόγισε τις διαστάσεις του πλαισίου σου, το μήκος Χ πλάτος της κάθε πλευράς και ζήτα από το μαγαζί να σου τις κόψει σ' αυτές τις διαστάσεις.
Πάρε τα ανάλογα πηχάκια από ξυλουργείο και κάρφωσέ τες σαν σάντουιτς στα πηχάκια.
Αγόρασε και δύο κρεμαστάρια, δύο βίδες τύπου Γ με ούπα και κρέμασέ το στον τοίχο σου.
Απλό;
 
Η ζευγαρωστρα που εχω εχει ποδαρακια και ειναι απο νικελ, πως θα κρεμαστει στον τοιχο; Η εννοεις κατι αλλο; Εχω ακουσει και για διχτυ ψαρα, ειναι ασφαλες για προστασια;
 
Εχω ακουσει και για διχτυ ψαρα, ειναι ασφαλες για προστασια;
Στο δίχτυ σκαλώνουν τα νύχια των αρπακτικών και μπορεί να μην μπορούν να φτάσουν τα πουλιά αλλά ο τρόμος που θα πάθουν ίσως να είναι και μοιραίος βλέποντας ένα μεγάλο πουλί να χτυπιέται δίπλα τους. Και το αρπακτικό μπορεί να τραυματιστεί και δεν το θέλουμε.
Βάλε φωτογραφία του κλουβιού σου, να δούμε πιθανές λύσεις.
 
Ναι αυτη, την εχω συνηθως κατω κ καποιες φορες πανω σε ενα επιπλακι χαμηλο..
 
Πρέπει να αποφασίσεις όμως που θα την βάλεις. Το επιπλάκι έχει περιθώριο άλλους 15 τουλάχιστον πόντους μπροστά του; Αν ναι, έχεις την πολυτέλεια να συνεχίσεις το σύστημα αυτό.
 
Οχι γυρω στους 10 ποντους εχει. Το προστατευτικο το θελω κυριως για το εξοχικο οπου περα απο αρπακτικα εχει και γατες.. Επειδη φετος θα τα παω πρωτη φορα τα παπαγαλακια μου εκει δεν ξερω ακομα που θα το εχω το κλουβι..
 
Δεν το ξέρεις το μέρος; Μάλλον όμως θα πρέπει να το κρεμάσεις αφού έχετε και γάτες. Όποιο προστατευτικό και να βάλεις, αν η γάτα κάθεται δίπλα, θα τρομάζουν τα πουλιά.
Θα κάνω τους υπολογισμούς και θα σου πω, πόσα μέτρα πρέπει να πάρεις.
 
Οχι γυρω στους 10 ποντους εχει. Το προστατευτικο το θελω κυριως για το εξοχικο οπου περα απο αρπακτικα εχει και γατες.. Επειδη φετος θα τα παω πρωτη φορα τα παπαγαλακια μου εκει δεν ξερω ακομα που θα το εχω το κλουβι..
Να μπει κάπου πιο ψηλά.
Μια γάτα πάνω στο κλουβί είναι το τελευταίο που θέλουν τα πουλιά.
Αν δεν μπορεί να δημιουργηθεί ασφαλές περιβάλλον σε πιο μεγάλη απόσταση (εκεί χρησιμοποιείται το πραστατευτικό δίχτυ) τότε αυτό
Υπάρχει το έτοιμο, κατα παραγγελία σε όλες τις διαστάσεις
είναι πολύ καλή λύση.

Προϋπόθεση βέβαια να μην το φτάνουν τα τετράποδα αρπακτικά.
 
Το κλουβι θα το εχω κυριως μεσα, αλλα θα ηθελα να μπορω να το αφηνω και στο μπαλκονι χωρις αγχος.. Οι γατες καποιες φορες ανεβαινουν στο μπαλκονι απο το δεντρο. Αρα μονο σε τοιχο, οπως λετε.. Μηπως να παρω δευτερο μικροτερο κλουβι συν προστατευτικο; Θα ηθελα ομως και μια προστασια για την ζευγαρωστρα ετσι κι αλλιως..
 
Αρα μονο σε τοιχο, οπως λετε..
Εγώ έτσι θα έκανα.
Αρα μονο σε τοιχο, οπως λετε.. Μηπως να παρω δευτερο μικροτερο κλουβι συν προστατευτικο; Θα ηθελα ομως και μια προστασια για την ζευγαρωστρα ετσι κι αλλιως..
Το δίχτυ σκίασης οπωροκηπευτικών αν τοποθετηθεί στα κάγκελα του μπαλκονιού θα απογορεύσουν την είσοδο στις γάτες, και μια λουρίδα κρεμασμένη από το πάνω μπαλκόνι τρομάζει και τα ιπτάμενα αρπακτικά.
Βέβαια οι καρακάξες θέλουν πολύ προσοχή, γι αυτό και συμφωνώ με το κλουβί προστασίας που αναφέρθηκα πιο πάνω.
Οι γατες καποιες φορες ανεβαινουν στο μπαλκονι απο το δεντρο.
Ένα όμορφο κλαδεματάκι σε κάποια κλαδιά ίσως να έδινε περισσότερη ασφάλεια...
 
Το ύψος 45 εκατοστά είναι μαζί με τα ποδαράκια; Μπορείς να μετρήσεις;
 
Ωραία, για να έχεις 20 εκατοστά περιθώριο γύρω-γύρω και στο πάνω-κάτω κάτι λιγότερο, για να μην αναγκαστείς να κάνεις ενώσεις στις γωνίες που είναι μπελάς και εφόσον είναι ευλύγιστο και μπορείς να το φέρεις γωνία με τα πηχάκια, θα χρειαστείς τρέχον μήκος 2.20μ με πλάτος 0,80 εκατοστά που απ' ό,τι είδα, κυκλοφορούν ρολλά 80 πόντων πλάτος.
Θα πάρεις και σήτα για τα κουνούπια; Αν ναι ίδιες διαστάσεις. Να με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος αν κάνω λάθος, κανένας @George98 , @Deukalion :)
Πες μέχρι εδώ και θα σου πω και παρακάτω.
 
Τα πηχακια θα δημιουργουν δηλαδη τις γωνιες αυτου του προστατευτικου; Νομιζω δεν καταλαβα πως ακριβως.. Τα ποδαρακια της ζευγαρωστρας θα ειναι εξω απο το πλεγμα; Θα μπορω να το αφαιρω καποιες φορες η θα ειναι μπελας να το ξαναβαλω;
 
Θα μπορω να το αφαιρω καποιες φορες η θα ειναι μπελας να το ξαναβαλω;
Κάθε μέρα θα το αφαιρείς δεν θα τα ταΐζεις ποτίζεις; Κοίτα, το birdmarket κάνει και παραγγελία στις διαστάσεις που θέλεις.
Παράγγειλε ένα 1,10 εκ μήκος Χ 80-85 εκ. ύψος Χ 55 εκ. Βάθος. Ρώτα πόσο κάνει και πριν το παραγγείλεις πες μας.
 
Αυτο ηθελα να κανω και ειδα οτι ειναι κλειστοι ως 27 Ιουλιου.. Δηλαδη αυτο το ετοιμο ειναι σαν κουτι οπου βαζεις μεσα το κλουβι; Που αλλου μπορω να το βρω αραγε;
 
Back
Top