Γενικά Κρίση πανικιού σε budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Niva99
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Niva99

PB Member
Εγγραφή
8 Ιουλ 2022
Μηνύματα
437
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα,
Πριν απο μερικές μέρες στην κυριολεξία μέσα στην μαύρη νύχτα (ήταν περίπου 3:00), άκουσα τον Patrick (budgie) να φτερουγίζει μέσα στο κλουβί του και να κελαηδάει. Αυτό έγινε για κάτι δευτερόλεπτα, αλλά τρόμαξα μήπως έπαθε κάτι. Δεν πήγα να τον ελέγξω εκείνη την ώρα, επειδή χρειαζόμουν φως και δεν ήθελα να τον ταράξω. Την επόμενη μέρα που τον είδα, συμπεριφερόταν κανονικά, δεν είχε κάποιον τραυματισμό. Σε τι ωφείλεται όλη αυτή η αναστάτωση?
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Niva99 Κάποια πουλιά παθαίνουν κρίσεις πανικού την νύχτα. Είναι αρκετά επικίνδυνο καθώς μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά ή να σπάσουν τα φτερά του. Αυτή η συμπεριφορά κυμαίνεται κυρίως στα budgie και στα cockatiel που εύκολα φοβούνται. Για να το αποφύγεις βάλε ένα φωτάκι νυχτός κοντά στο κλουβί του για να μην φοβάται. Εάν ακούσεις κάτι ξανά την νύχτα πήγαινε κοντά με έναν φακό και ηρεμησέ τον.
 
Μόλις τώρα διάβασα μια συζήτηση που έλεγε ότι το κοκατίλ της @Letkoy, είχε πάθει κρίση πανικού την νύχτα και το δικαιολόγησαν ότι μπορεί να έγινε κάποιος μικρός σεισμός και να το διεσθάνθηκε. Υπάρχει περίπτωση να έγινε αυτό?
 
@Niva99 Τα πουλιά αισθάνονται τον σεισμό μερικά δευτερόλεπτα πριν γίνει. Ίσως είναι μια πιθανή αιτία. Όταν αισθάνονται τον σεισμό αρχίζουν να χτυπιούνται από την μία πλευρά του κλουβιού στην άλλη σααν να θέλουν να διαφύγουν και κράζουν ταυτόχρονα.
 
άκουσα τον Patrick (budgie) να φτερουγίζει μέσα στο κλουβί του και να κελαηδάει.
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
Όταν φτερουγίζουν γιατί κάτι που τα έχει αναστατώσει δεν κελαηδάνε, αλλά τσιτσιρίζουν.
Μπορεί επίσης να έχασε την ισορροπία του από την κούρνια που κοιμάται και να έγινε αυτό που περιγράφεις.
Πιστεύω ότι εάν δεν συμβαίνει τακτικά δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.
 
@Vada ήθελα να πω τσιτσίριζε, αλλά δεν έβρισκα την λέξη. Επίσης για πολύ λίγο τσιτσίρισε, πιο πολύ ώρα φτερούγιζε. Επίσης δεν έχει κούρνια στο κλουβί του, του την είχα βάλει για ένα διάστημα, αλλά δεν την χρησιμοποιούσε καθόλου, οπότε του την έβγαλα.
 
@Ledagcc νομίζω εννοεί την κούνια

Γενικά τα μπάτζι μπορεί να το πάθουν έτσι στο άκυρο κάποια στιγμή εμένα έχει συμβεί 3-4 φορές στα 2 χρόνια και πάω και τους μιλάω να ηρεμήσουν είναι και δύο οπότε τρομάζει το ένα και αρχίζει και το άλλο και γίνεται χαμός. Οτσν είναι μικρό το κλουβί και δεν έχουν χώρο είναι πολύ πιο εύκολο να χτυπήσουν καθώς ανοίγουν τα φτερά και τινάζονται
 
Ναι ναι Λήδα ευχαριστώ κατάλαβα τι εννοούσε ο Βάιος. Απλά νομίζω η Νίνα εννοεί την κούνια, δεν νομίζω να εννοεί ότι έβγαλε τις πατηθρες του
 
Σίγουρα η @Niva99 εννοεί την κούνια. Αλλά μπορεί ο Πάτρικ να είδε όνειρο. Τόσο απίστευτο είναι; Γιατί να μην ονειρεύονται κ τα πουλιά; Τα γατιά, τα σκυλιά κ τα ποντίκια ονειρεύονται. Τα πουλιά όχι που έχουν κ αυτά δείκτη νοημοσύνης; Δεν λέω ότι έγινε αυτό, αλλά μπορεί κ να γίνει αυτό.
Εγώ να πω την αλήθεια αν ήθελα να δω τι γίνεται κ έπρεπε να τον ξυπνήσω δεν θα πήγαινα με φακό για να μην τρομάξει. Θα του μίλαγα για να ξυπνήσει κ να ακούσει την φωνή μου κ μετά από λίγο θα άνοιγα το φως.
 
@MARY58 Οι παπαγάλοι έχουν εφιάλτες στο στάδιο της ταχείας κίνησης των ματιών (REM) του ύπνου, το οποίο συμβαίνει περίπου 90 λεπτά μετά την αρχική αποκοιμή. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι οι παπαγάλοι είναι πιθανό να ονειρεύονται να τραγουδούν τραγούδια.
 
@Vada το είχα διαβάσει το άρθρο Βαγιε κ τότε είχα εντυπωσιαστεί κ συμφωνήσει ότι κ τα πουλάκια βλέπουν όνειρα, είτε είναι εφιάλτες ή ευσεβείς πόθοι είτε είναι βιώματα. Εγώ το έζησα με το πρώτο μου καναρινι, τον Θεμιστοκλή μου. Επειδή αρκετες φορές κοιμόταν στην παλάμη μου, κάποιες λιγοστές φορές καθώς κοιμόταν ψιλοτραγουδουσε. Του μίλαγα σιγανα χωρίς να τον ακουμπαω στην πλατουλα κ σταμάταγε. Τουλάχιστον εγώ το είχα αποδώσει ότι έβλεπε όνειρα. Κ είναι τόσο ωραίο αν το σκεφτείς.
 
Back
Top