Κυνήγι African Greys, τι να πεί κανείς...

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης volosr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν καθομαστε και δεν κανουμε τιποτα, αν ολοι ηταν σαν εσενα και λεγανε καλα κανουν, τοτε δυστυχως φιλε μου θα ειμασταν ολοι νεαντερταλιστες και πρωτογονοι, υπαρχουν σιγουρα και αλλες λυσεις.

Δε νομιζω να ειπε κανεις οτι καλα κανουν, αλλα δεν μπορεις ετσι απλα κ απλοικα να λες οτι φταινε οι φτωχοι μαυροι που τα πιανουν κ δε φταινε οι πολιτισμενοι λευκοι που τα ζητανε για το σαλονι τους!

παιδιά... λοιπόν το θέμα ανέβηκε για δύο λόγους... Πρώτον,το αν φταίνε οι μαύροι και πόσο μόνο ανόητος δεν θα το καταλάβαινε,το θέμα είναι η λαθροθηρία των Greys και ΟΧΙ το χρώμα των ανθρώπων,και αφεντικά υπάρχουν και εργαλεία αυτών και αγοραστικό κοινό κλπ,όλα γνωστά...όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο! Δεύτερον και εξίσου σημαντικό είναι οι απάτες που γίνονται στην Αφρική μέσω ιντερνετ και που σ'αυτό συμμετέχουν και Αφρικανοί(αυτοί μας εξαπατούν, λόγω πηγής των Greys φυσικά και άσχετα με το χρώμα) και τράπεζες(π.χ Western Union-αναφέρω την συγκεκριμένη γιατί όταν φίλη μου την πάτησε της είπαν απλά''Ας πρόσεχες πού τα'στελνες''άσχετα αν βάζεις ψευτοκωδικούς-ψευτοερωτήσεις κλπ) και πολλά άλλα... Πάρα πολλοί έχασαν τα λεφτά τους όταν έκαναν το λάθος ν'αγοράσουν δήθεν Ζακό με 150 ευρώ,250, κλπ... Πάνω-κάτω οι περισσότεροι απο εμάς τα είδαμε, άλλοι ανώδυνα, άλλοι επώδυνα! τα είδαμε, αυτές ήταν οι σκέψεις μου βλέποντας το youtube...

Πριν την αγανάκτηση και την ένταση του λόγου, λίγο μετριοπάθεια και σκέψη ας προηγείται. Ασχολήθηκαν τα παιδιά με τους μαύρους γιατί από εκεί έρχονται οι grey. Αν έρχονταν από τη Ν. Ζηλανδία θα συζητάγανε με για τους Μαορί.
Από εκεί και πέρα, ανθεί η λαθροθηρία σε κράτη ανοργάνωτα, όπου η ατομική πενία πραγματική και πολιτισμική δεν βοηθάει τους ανθρώπους να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Αν σε αυτούς τους υπανάπτυκους κόσμους οι "πολιτισμένοι" θέλουν να ασκήσουν κριτική για την ανύπαρκτη οικολογική συνείδηση, ας σκεφτούν να επιστρέψουν πρώτα τις καταληστευμένες πρώτες ύλες, τα διαμάντια και τα ντεσού των σαλονιών τους και αφού τα επιστρέψουν και αυτοί οργανωθούν διοικητικά, φτιάξουν σχολειά και μια αξιοπρεπή ζωή, μετά ας το κάνουν. Δεν έμειναν πίσω από επιλογή, ούτε τους καταδίκασε η φύση. Για το ότι, οι σαλονάτοι είναι οι αγοραστές των λαθροθηραμάτων, αυτοί που δημιουργούν τη ζήτηση (αυτή είναι η αιτία και τα άλλα είναι επιεικώς παραλογισμοί, εκτός αν φαντάζεστε λαθροθήρες που μαζεύουν για συλλογή τα ζώα χωρίς να μπορούν να τα πουλήσουν), είναι χιλιοειπωμένο, να μην προσθέσω κι άλλο μπλα μπλα

συμφωνω απολυτα... Αν δεν υπηρχαν αγοραστες δεν θα υπηρχε και λογος
να γινετε αυτο

ως πρός το πρώτο σκέλος συμφωνούμε, αν οχι όλοι, οι περισσότεροι...ως πρός το δεύτερο όμως καλό είναι να ενημερώνουμε γνωστούς και φίλους να μην χάσουν τα λεφτά τους σ'αυτές τις απάτες που στήνονται μιάς και ούτε υπερπολυτελή σαλόνια έχουμε(οι περισσότεροι μαζεύουν πιστεύω χρήματα για ν'αποκτήσουν κάτι που αγαπούν), αλλά και στην ανέχεια και τη φτώχεια υπάρχει τιμιότητα και ηθική, ας μην το πάμε τόσο μακριά...

Δεν ξερω παιδια, εγω παντος για την αγορα ενος τετοιου παπαγαλου θα προσεχα πολυ και θα ενημερωνομουν... Οπως δεν νομιζω να υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν ενημερωθει η μεριμνησει για μια τετοια αναλογη αγορα... Οπως και ολοι μας εδω μεσα δεν θα παιρναμε το πρωτο τυχαιο πουλι αλλα ουτε ενα αφρικαν μεγαλο η 2 χρονων πχ και αξημερωτο, τουλαχιστον εγω το λεω με σιγουρια για τον εαυτο μου 🙂

Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που δελεάζονται απο τέτοιες τιμές(υπάρχουν στο forum πολλά θέματα)... Βλέπεις είναι ένα είδος που στην Ελλάδα αγοράζεται(λόγο τιμής)δύσκολα...όταν κάποιος γνωστός μου πήρε για επιβεβαίωση στην Air France, για την μεταφορά του και καλά,του είπανε πώς έχουν εξαπατηθεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και πως είναι απο τους ΤΥΧΕΡΟΥΣ και ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που τα γλίτωσαν...

Σε ένα στενό στην Αθηνάς υπάρχει μέσα σε ένα κλουβί προς πώληση έναντι 700ων ευρώ ένας γκρίζος αδαχτυλίδωτος, τόσο άγριος που ουρλιάζει μόλις γυρίσεις και του ξεστομίσεις ένα "γεια σου"...
Τι να φανταστώ εγώ από αυτό τώρα...

πόσα θα πέρασε ο άμοιρος μέχρι να φτάσει στα χέρια του και πόσα θα περνάει ακόμα... Κρίμα, τι άλλο να πείς...

παντος κατα μεγαλο ποσοστο συμφωνα και με την κριση (χιχιχι) 700 ευρω δεν εινα λιγα... και αυτος που θα τα δωσει κατα μεγαλο ποσοστο θα το ψαξει λιγο δεν μπορει! Η πρεπει να εχει και αναλογη σχετικοτητα..

Λίγα δεν είναι (αν και οι τιμές των παπαγάλων δεν έπεσαν με την κρίση) και το λογικό είναι πως πριν πάρεις ζακό θα το ψάξεις και λίγο, αλλά εφόσον υπάρχουν τέτοια ζώα στα pet shop, φαντάζομαι πως κάποιοι θα είναι διατεθημένοι να τα αγοράσουν... (και κατά πάσα πιθανότητα, μετά από λίγο θα ψάχνουν τρόπο να τα ξεφορτωθούν).

Σιγουρα θα βρεθει αγοραστης! Δυστυχως...

Ειναι πολυς ο κοσμος που εχει αγνοια και θα καποιος θα ενθουσιαστει μολις μαθει οτι σε μεγαλα μαγαζια τους πουλανε πανω απο 1000!

Στην αρχη θα χαρει που το βρηκε φτηνα!
Μετα θα καταλαβει τι εκανε οταν θα ειναι αργα...

Back