Διατροφή Κόκκινο ή πράσινο μήλο στα καναρινια μας;

anastaso_33

PB Member
Εγγραφή
20 Απρ 2009
Μηνύματα
12
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπέρα στην παρεα! Πληρως απαραιτητο το μηλο στη διατροφη των μικρων μας φιλων. σε αυτο συμφωνουμε ολοι, κατανοητο κ σεβαστο! Η απορια μου εχει να κανει με το αν υπαρχει ουσιωδης ή απαγορευτική διαφορα μεταξυ του κοινου κοκκινου μηλου κ του πρασινου. μηπως επειδη το δευτερο ειναι πιο ξινο δεν θα επρεπε να το χορηγουμε στα καναρινια μας; ή δεν παιζει κανενα ρολο;
 
Kαλησπέρα σας.

Εδώ και χρόνια(είμαι στον τέταρτο χρόνο), δίνω στα καναρίνια μου πράσινο μήλο(ξινό ή αλλιώς smith), και δεν αντιμετώπισα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.
Βεβαίως αυτό ξεκίνησε επειδή λατρεύω προσωπικά τα πράσινα μήλα, και πάντα έχω στο ψυγειο μου μερικά από δαύτα(έχοντας και 5 μηλιές στο χωριό της μητέρας μου, με πλούσια καρποφορία). Σας παραθέτω και ένα άρθρο απο το www.vita.gr - ΄Εχει σημασία το χρώμα της τροφής σας;

Πράσινο ή κόκκινο μήλο;
H διαφορά
Aν και ορισμένες ποικιλίες πράσινου μήλου είναι πιο ξινές, λόγω της μικρότερης περιεκτικότητάς τους σε απλά σάκχαρα, οι διαφορές ανάμεσά τους είναι σχεδόν μηδαμινές όσον αφορά τη θρεπτική τους αξία. Kαι τα δύο αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C και K, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως η κερκετίνη και οι κατεχίνες (βρίσκονται στο φλοιό).
Ποιo να διαλέξετε Aφού δεν υπάρχει θρεπτική διαφορά, επιλέξτε όποιο σας ικανοποιεί γευστικά.
 
Επειδή ακριβώς η περιεκτικότητα σε σάκχαρα είναι μικρότερη είναι ακόμη καλύτερα για τα πουλιά. Χρησιμοποιώ όλων των ειδών τα μήλα (για ποικιλία) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Το κόκκινο από ότι έχω καταλάβει κάποια πουλιά το προτιμούν αλλά και το πράσινο στο τέλος το τιμούν και δεν το αφήνουν παραπονεμένο.
 
εγω τουσ δινω πρασινα και τους αρεσει.
συμφωνω με τον γιωργο ειναι καλυτερα γιατι εχουν λιγοτερη ζαχαρη
 
Τα πρασινα υπερτερουν ως προς τα κοκκινα μονο στο οτι δε γινονται γρηγορα καφε οταν τα καθαρισεις.Αυτο αν δε κανω λαθος οφειλςται στο οτι τα κοκκινα εχουν περισσοτερο σιδηρο.
Το μεγαλο ομως ελαττωμα τους ειναι το εξις και δε μιλαω μονο για τα πουλια αλλα και για μας τους ιδιους. Τα πρασινα μηλα ραντιζονται συνεχως καθως ειναι πιο ευαισθητα. Και το χειροτερο απο ολα ειναι οτι ακομα και κομμενα βαφτιζονται ολοκληρες μπαλετες απο αυτα συνεχως στα ψυγεια αποθηκευσης ωστε να να μην σαπιζουν.
 
Θοδωρή μεγάλο θέμα ανοίγεις. Τι να πρωτοπροσέξουμε;
Τα αγγούρια, τα μαρούλια, το σπανάκι; Αστα καλύτερα γιατί
αν αρχίσουμε να το ψάχνουμε σε βάθος, νομίζω οτι ούτε ψωμί
δεν πρέπει να αγοράζουμε. 😡
Οποιος έχει την δυνατότητα να διατηρεί έναν μικρό "μποστάνι"
είναι άρχοντας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: CLIT
Back
Top