Φροντίδα Λάμπες για εσωτερικό φωτισμό στο εκτροφείο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλημέρα

Χρησιμοποιώ τις παραπάνω λάμπες με τον χρονοδιακόπτη ανατολής - δύσης 3 χρόνια τώρα.
Η αλλαγή προς το καλύτερο στη συμπεριφορά των πουλιών σε όλα τα στάδια είναι εμφανής στο εκτροφείο μου.
Βέβαια δεν πάει να πει ότι βάζοντας τις λάμπες θα έχουμε και επιτυχημένη εκτροφή.
Όλα είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός.
Αυτήν την στιγμή που είμαι στο τέλος της προετοιμασίας οι λάμπες ανάβουν στις 5.00 και σβήνουν στις 16.00.
Και αυτό το κάνω λόγω του ότι απουσιάζω συχνά από το σπίτι μου και δεν θέλω να έχω το άγχος για τυχόν ατυχίες στις φωλιές.
 

Συνημμένα

  • Picture 037.webp
    Picture 037.webp
    12,6 KB · Προβολές: 208
Μέχρι και πέρσι εγώ είχα δυο χρονοδιακόπτες. Ο ένας άναβε την φθορίου και ο άλλος άναβε μια λάμπα πυρακτώσεως που την είχα με ένα ντιμερ και αύξανα η ελάττωνα τον φωτισμό ανάλογα. Όμως με αυτό το σύστημα παρόλο που γινότανε σταδιακά και ομαλά η αυξομείωση του φωτός δεν έπρεπε να λείπω εκείνες τις ώρες από το εκτροφείο. Φέτος μετά από πολλές δοκιμές και αρκετό κόπο κατασκεύασα ένα ηλεκτρονικό σύστημα ανατολής- δύσης σχεδόν σαν αυτά που πωλούνται στο εμπόριο αλλά βέβαια με πολύ χαμηλότερο κόστος. Είναι βέβαια υπό δοκιμή εδώ και ένα μήνα περίπου και δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα προς το παρόν.
 
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον Βασίλη μία παρουσίαση του συστήματος αυτού, μόλις καταλήξεις σε συμπεράσματα σχετικά με τη λειτουργία του
 
Σταύρο θα το φροντίσω. Ακόμα είναι βέβαια «χύμα» γιατί πρέπει να το παρακολουθώ. Όταν θα είμαι σίγουρος θα το βάλω σε κουτί και θα ανεβάσω φωτογραφίες.
 
Καλημέρα

Χρησιμοποιώ τις παραπάνω λάμπες με τον χρονοδιακόπτη ανατολής - δύσης 3 χρόνια τώρα.
Η αλλαγή προς το καλύτερο στη συμπεριφορά των πουλιών σε όλα τα στάδια είναι εμφανής στο εκτροφείο μου.
Βέβαια δεν πάει να πει ότι βάζοντας τις λάμπες θα έχουμε και επιτυχημένη εκτροφή.
Σταθερος φωτισμος, σταθερη θερμοκρασια, σταθερη υγρασια, σταθερος εξαερισμος του χωρου χωρις ρευματα (οσο ειναι εφικτο να ειναι ολα σταθερα) πιστευω οτι ειναι παραγοντες που οδηγουν σε μια σωστη και καλη εκτροφη
 
Αν λύσουμε το πρόβλημα να μην προλάβει κάποια καναρα να κάτσει στην φωλιά,
καλυτέρα είναι να μεγαλώνουμε την διάρκεια φωτισμού το προι η το βράδι;
Από όσα διάβασα λένε ότι το βράδι με το απότομο σβήσιμο τον φώτων τα πουλιά τρομάζουν, λογικά τρομάζουν το ίδιο και με το απότομο ανάμα το προι
 
Γεία σας φίλοι μου Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους. Υπάρχουν αντίστοιχες λάμπες με τις Arcadia και σε εταιρίες άλλες του εμπορίου, όπως για παράδειγμα η Biolux της Osram, με μικρότερο κόστος.
Όσο για το σύστημα Ανατολής-Δύσης εκτός από τα συστήματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τα οποία είναι πολύ καλά και ξένοιαστα, ο καθένας μας ακολουθεί ένα δικό του σύστημα στην εκτροφή του. Εγώ για παράδειγμα εκτός των λαμπτήρων φθορισμού, έχω για "σκοτείνιασμα" ένα σύστημα με δύο χρονοδιακόπτες και δύο λαμπτήρων πυρακτώσεως, με διαφορετικά Watt ο καθένας. Ο ένας 25W και ο άλλος 5W.
Έτσι πετυχαίνω ασφαλές "σκοτείνιασμα" για τα πουλιά μου, χωρίς προβλήματα.
Φιλικά,
 
Οπότε βάζωντας μια συστοιχία με 4 χρονοδιακόπτες από 4 λάμπες και οι 2 με ντίμερ χαμηλα, έχεις σταδιακή αύξηση/μείωση φωτισμού με λογικό σχετικά κόστος
 
Καλημέρα

Προσωπικά, λόγο του ότι πολλά απογεύματα απουσιάζω από το σπίτι μου, προτιμώ να ξεκινάω τον φωτισμό από πολύ νωρίς και να κλείνει ακριβώς με τη δύση του ηλίου.
Συγχρόνως λόγο του ότι φεύγω στις 6.30 κάθε πρωί, προλαβαίνω να κάνω και ένα έλεγχο το πρωί.
 
Σημερα αγορασα την λαμπα αυτη 41,60 εβαλα εναν χρονοδιακοπτη και αναβει το φως απ΄τις 5:30. Ελπιζω να ειναι σωστο αυτο που εκανα.
 

Συνημμένα

  • bird_compactlamp_thumbnail.webp
    bird_compactlamp_thumbnail.webp
    3,7 KB · Προβολές: 115
Μήπως είναι επικίνδυνη (για τον άνθρωπο που χρησιμοποιεί τις λάμπες UVA-UVB ) η υπεριώδης ακτινοβολία;
Σε σχετική ερώτησή μου στην Arcadia σχετικά με το θέμα, η απάντηση που έλαβα ήταν η εξής:

The portion of UV light that is potentially harmful is UVC, which the bird lamps do not emit.

There is no more risk using the bird lamp than any traditional fluorescent tube – for instance risk of eye strain if you stare into the light etc.

Best regards

***** ****
Arcadia
Μετάφραση:

Το τμήμα από το φάσμα της UV ακτινοβολίας που ενδεχομένως είναι επιβλαβές είναι η UVC, την οποία δεν εκπέμπουν οι λάμπες των πουλιών.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από τη χρήση των λαμπτήρων πουλιών σε σχέση με αυτόν που υπάρχει από τη χρήση οποιουδήποτε παραδοσιακού λαμπτήρα φθορισμού. Για παράδειγμα την καταπόνηση των ματιών όταν κοιτάζουμε απευθείας στην πηγή φωτός κ.λπ.

Best regards

***** *****
Arcadia


Το ονοματεπώνυμο του κυρίου που απάντησε στο μήνυμά μου, είναι στη διάθεση όποιου θέλει να του ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.
 
Πιστεύω οτι σαφώς και μια arcadia είνια καλυτερη απο μια κοινή λάμπα...Tις arcadia τις χρησιμοποιούμε ακι στα ενυδρεία για τα φυτά που έχουμε έτσι ώστε να κάνουν τη σχετική φωτοσυνθεση τους και να αναπτύσσονται! Μια λάμπα arcadia είνια πιο κοντα στο πραγματικό ηλιακό φως απ οτι μια κοινή! Αφου έχετε κάνει που έχετε κάνει τα εκτροφεία σε πολύ καλές εγκαταστάσεις.. Τελειοποιείστε τα με αυτού του είδους φωτισμό!Η λάμπα που σας χρειάζεται ακούει στο όνομα...ARCADIA... (πωλητής arcadia)χα χα χα!
 
Διαβάζοντας αυτό το άρθρο: ultraviolet - Article and Reference from OnPedia.com
Πολλοί θα το ξανασκεφτούν πριν βάλουν UVA/UVB λάμπες!
Προσέξτε το "Health effects".
 
Η μόνη επιστημονική απάντηση είναι απο την ΑΡΚΑΝΤΙΑ προς το παρόν.
Είναι μάλιστα και ιδιαιτέρως "προσεκτική",θα έλεγα.
Προσωπικά θα ήθελα κάποιος να μου πεί, οτι υπάρχουν όρια για την έκθεση
σε τέτοιου είδους φωτισμό. Τα όρια είναι αυτά! Και βάσει αυτών, οι λάμπες που
χρησιμοποιείς είναι καταστροφικές για την υγεία των πουλιών και την δική σου.
Υπάρχει κάτι τέτοιο;
 
Distixos den brika tipota se Ellinika, ala edo kati poli epithimo se Agglika.

Ultraviolet - Wikipedia, the free encyclopedia

An meza sto xoro me ta poulia perneis mia fora ILIASEI tote prepei na ksekinisis na eisai prosextikos. Afto omos den ginete an kathese 2 meres sinexomeno meza sto xoro me ta poulia/lampes. Gia na katalabenoume ta chimata pou kanoune aftes i lampes einai peripou 10-20 fores pio adinata apo to fos tou iliou. Tote itane epikindino na pame ekso apo to spiti.
 
κλισπερα φηλι :) επιδις ασχολιεμε με λαμπες μπορω να σας πω πος αφτα που αναφερετε ολα στεκουν αλα τις λαμπες πρεπι να της δουλεβετε στι μισες ωρες που σας γραφουν απανω
και καλο ειννε να τις καθαριζετε καθε 15 μερες και η λαμπες να εινναι πανο απω 4500 κ 3500 λουμιξ:D
 
Back
Top